KEK
Fillimi / Botimet (faqe 23)

Botimet

Mehmet Bislimi – Anekdota popullore dhe satira autoriale

Mehmet Bislimi tashmë është shkrimtar i dëshmuar, që ka formuar individualitetin e vet. Ai veprimtarinë e vet letrare e ka filluar me poezi. Deri më tani ka të botuara përmbledhjet:“Trëndafila maji”,“Fjalë dhe gurë”,“Ironi e verdhë”dhe“Stinë e vonuar”, me të cilat ka dëshmuar pjekurinë e vet krijuese. Autori mesazhin e poezisë ...

Më shumë...

Fetnete Ramosaj – PA APOLOGJI…. (VËLLIMI I)

Populli i Kosovës në krye me Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës edhe pse bëri luftë mbrojtëse, luftë për liri, megjithatë, shqiptarët po e paguajnë shtrenjtë haraçin e krimeve që kryen forcat serbe në Kosovë. Propaganda e zezë serbe edhe pse tërësisht e bazuar në shpifje e të pavërteta, ka dhënë e ...

Më shumë...

Zenun Gjoci: Rilindjet e orës arbërore

Doli nga shtypi libri i Zenun Gjocajt: “Rilindjet e orës arbërore”   Eposi “Rilindjet e orës arbërore” i autorit, Zenun Gjocaj është ndërtuar sipas analogjisë me “Lahutën e Malësisë” të Gjergj Fishtës, me frymën ritmike të poemës, “Garda krutane” të Kolë Jakovës dhe me gjuhën mjaft pasur të rapsodive shqiptare.Ky ep ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Krojmiri (1455-1999)

KROJMIRI (1455-1999) Ky libër u kushtohet martirëve, dëshmorëve dhe të zhdukurve të fshatit Krojmir prej vitit 1837 deri në vitin 1999në përpjekje për të ndriçuar sadopak jetën dhe veprën e tyre. Të rënë dhe të vrarë në kohën e sundimit turk:Hajdar Xhaurri, Tahir Muça,Shaqir Lahu,Beqir Deliu, Mahmut Tahiri,Miftar Shema, Salih Hajdari,Behlul ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Milush Kopiliqi serb apo shqiptar?

Ky libër i autorit Ahmet Qeriqi është kontribut në fushën e studimeve tona. Kjo vepër është me interes për problemet e trajtuara dhe për rezultatet e mbërritura. Lexuesit do të kenë rastin të njihen me pesë punime studimore ku trajtohen probleme të prekura pak ose fare pak nga studiuesit…Dr. Zymer ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Në gjurmim të lashtësisë

Interesimet e autorit për historinë kombëtare, në veçanti mendimet dhe dilemat shkencore që kanë të bëjnë me shumë çështje ende të pasqaruara të epokës ilirike, si dhe botëkuptimet shkencore të shkencëtarëve të huaj, e bëjnë këtë libër të veçantë dhe shumë të rëndësishëm jo vetëm për publicistikën shkencore, por edhe ...

Më shumë...

Nezir Myrtaj: Rrugë e papërfunduar

Ahmet Qeriqi: “Rrugë e papërfunduar”e analistit, Nezir Myrtaj,vepër me rëndësi për publicistikënshqiptare   Libri publicistik “Rrugë e papërfunduar”, i analistit Nezir Myrtaj, është sajuar nga komente të caktuara, “kryesisht të karakterit politik” që kanë të bëjnë me periudhën e pas mbarimit të luftës në Kosovë, në qershor të vitit 1999 e ...

Më shumë...

Nezir Myrtaj: Jehonë lufte

Ahmet Qeriqi: Margaritarit kurrë nuk i humbet vlera, as shkëlqimi, vështrim për librin“Jehonë lufte, shkruar ngaanalisti, Nezir Myrtaj     Nezir Myrtaj, i burgosur në vitin 1981 dhe i dënuar 12 vjet burg nga regjimi titist jugosllav, për shkak të aktivitetit të organizuar kundër regjimit të RSFJ-së, profesor i fizikës, analist ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Fenomene shqiptare

Në këtë përmbledhje studimesh, autori, ka bërë përpjekje për të ndriçuar disa segmente të jetës dhe veprës së kryengritësit të madh shqiptar, jeniçerit, Halil Patrona, i cili nuk është sa duhet i njohur për lexuesit tanë, ndërsa është figurë shumë e njohur e Historisë së Perandorisë Osmane dhe Historisë së ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Meditime në arrati

Kujtimet në roman shfaqen si jehonë e ngjarjeve të bujshme të Lëvizjes për liri, të një faze të caktuar historike, që karakterizohet me shpërthimin politik të ilegales të shkrirë në rrafshin e një kryengritjeje gjithëpopullore, që e tronditi pushtuesin artificial YU-federativ, sidomos Serbinë, duke i lënë nën hije lëvizjet e ...

Më shumë...

Martin Çuni: Jetë e furtunë

Fjala poetike e Martin Çunit, e shkruar nëpër burgje në vitet 80 të shekullit 20, është e brumosur me ide humane, me porosi të dobishme për njerëzit kudo qofshin ata, por edhe me fjalë qortimi e pezmi për ata që bëjnë përpjekje t’ ua bëjnë zap lirinë të tjerëve, duke ...

Më shumë...

Martin Çuni: Reportazhe lufte

Vepër dokumentare e autorit, Martin Çuni, redaktor dhe reporter i Radios-Kosova e lirë gjatë kohës së luftës. Libri dokumentar “Reportazhe lufte” është sajuar nga intervistat, bisedat, dhe reportazhet që ka shtjelluar autori në frontet e luftës çlirimtare. Vepra ka rëndësi të veçantë dokumentare për luftën e UÇK-së, meqë paraqet të ...

Më shumë...

Kasim Shala: Poezi dhe rrëfime

Rrëfimet e poetit dëshmor, Kasim Shala, janë shkruar nga një krijues fillestar por me vizion të qartë. Një i ri i dashuruar në mirësi, i dashuruar në natyrën e pastër të vendlindjes, që po e shkilnin pamëshirshëm tanket vrastare të Serbisë. Kjo vepër i përballon kohës, ashtu sikur i përballon ...

Më shumë...