leoni

Njoftime

Bekim Brestovci emërohet këshilltar për investime kapitale, investimet e huaja, zhvillimin e turizmit në zonat rurale

Bekim Bestrovci

Ish zëvendës ministri i Diasporës dhe investimeve strategjike z.Bekim Brestovci, ka bërë të ditur që tani është pjesë e kabinetit të kryetarit të Prishtinës, z. Përparim Rama. Ai tani është në funksionin e këshilltarit për investime kapitale, investimet e huaja, zhvillimin e turizmit në zonat rurale si dhe avancimin e …

Më shumë...

Gazetarëve të gazetës “Rilindja” u është kërkuar nga AKP-ja që nesër t’ i dorëzojnë kopjet e letërnjoftimit dhe certifikatat e lindjes në hotel Grand

AKP

Gazetarëve të gazetës “Rilindja” u është kërkuar nga AKP-ja që nesër të dorëzojnë kopjet e letërnjoftimit dhe certifikatat e lindjes në hotel Grand.   Sipas njoftimit, mjetet për 20 % për Pallatin e “Rilindjes” janë derdhur në xhirollogarinë e AKP-së dhe së shpejti pritet t’iu shpërndahen punëtorëve. Njoftimi i plotë: …

Më shumë...

Kryetari i Malishevës, Ekrem Kastrati priti përfaqësuesit japonez të JICA

Kryetari i Malishevës, Ekrem Kastrati priti përfaqësuesit japonez të JICA

Kryetari i Komunës së Malishevës, z. Ekrem Kastrati, me bashkëpunëtorë,  ka njoftuar se sot priti në takim pune, një delegacion të Agjensionit Japonez për Bashkëpunim Ndërkombëtar “JICA”, të kryesuar nga z. Paulo Q. Sousa, me të cilët u  diskutua për fazën e dytë të projektit për ngritjen e kapaciteteve për …

Më shumë...

INDEP: Vendimi i ZRRE-së për strukturën tarifore është i dëmshëm për sektorin e energjisë, i ndikuar politikisht…

Kosova do t'i kontrollojë kufijtë e vet energjetikë, pas bashkimit me Bllokun Rregullues të Sistemeve Energjetike Kosovë-Shqipëri

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) shpreh shqetësimin e thellë me vendimin e Zyrës së Rregullatorit për Energji (ZRRE) për strukturën e re tarifore. Zhvendosja e bllok tarifës nga 600 në 800 dhe mos aplikimi i shkallëzimit të tretë tarifor nuk i kontribuon aspak efiçiencës së energjisë. Për më tepër, subvencionimi …

Më shumë...

Promovohet libri “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët i autorit Prof. Dr. Nysret Pllana, në Finlandë

Promovohet libri "Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët i autorit Prof. Dr. Nysret Pllana, në Finlandë

Para shumë dashamirëve të librit, sot, në bibliotekën e Espos, “Sellon Kirjasto” u promovua libri voluminoz dokumentar, “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët”, ku u prit me interes nga lexuesit shqiptarë dhe jo vetëm. Me këtë rast, me kontributin e çmuar të zyrtarit të kësaj biblioteke, Gani Neziri, ky libër …

Më shumë...

Në Kino ABC shfaqet premiera e filmit dokumentar “Hasan Prishtina, Ideologu i çështjes kombëtare”

Në Kino ABC shfaqet premiera e filmit dokumentar “Hasan Prishtina, Ideologu i çështjes kombëtare”

Shoqata për parandalimin e largimit të rinisë nga Kosova “Hasan Prishtina” , njofton të gjithë të interesuarit se më 19 shkurt 2022 në orën 16 00, në Kino ABC shfaqet premiera e filmit dokumentar  “ Hasan Prishtina, Ideologu i çështjes kombëtare”.

Më shumë...

Artikull i sponsorizuar: AKP: Njoftim për BSPK për listat fillestare – NSH Rilindja

AKP

Agjencia Kosovare e Privatizimit Njofton të gjithë ish punëtorët e Ndërmarrjeve Shoqërore:“Rilindja-Gazeta” ,Ndërmarrja “Botuese – Rilindja” , “Rilindja-Revistat”,  “Shërbimet e Përbashkëta” , “ZëriiRinisë”, “EntiiTekstevedheMjeteveMësimore”, “TAN” dhe“Jedinstvo” se Publikimi i Njoftimit për dorëzimin e dokumentacionit me qëllim te hartimit të listës fillestare do të bëhet me datë07,08,09,10,11shkurt 2022.Njoftimet mund ti gjeni …

Më shumë...

IDUEP: Nxënësit dhe studentët preferojnë mësim të drejtpërdrejtë ose model të kombinuar

Pjesa më e madhe e të rinjve në rajon, mbi 70%, nuk dëshirojnë të vazhdojnë me mësimin online dhe konstatojnë se as ata dhe as profesorët nuk bëjnë përpjekje të mjaftueshme për mësim cilësor përmes internetit, që rezulton me nivel të ulët deri mesatar të njohurive të fituara dhe arsimim …

Më shumë...

GAP: “Qëndrueshmëria e investimeve kapitale të komunave”

Sot, Instituti GAP publikoi raportin “Qëndrueshmëria e investimeve kapitale të komunave”. Në nivel komunal, një numër i konsiderueshëm i projekteve kapitale nuk janë funksionalizuar asnjëherë apo nuk kanë arritur rezultatin e planifikuar. Përkundër nevojës së lartë për investime, janë shpenzuar miliona euro të taksapaguesve për ndërtimin e objekteve të ndryshme …

Më shumë...

Takim i veprimtarit Burim Llapashtica Bajrami me gazetaren spanjolle Ana Expósito Valle

Veprimtari i shquar i çështjes kombëtare dhe i Qendrës “Gjenocidi në Kosovë-Plagë e hapur” Burim Llapashtica Bajrami, i shoqëruar nga bashkëshortja e vet me origjinë spanjolle, Monica Morillas Jiménez, udhëtuan rreth 600 km nga Madridi në Santiago për të takuar gazetaren e njohur spanjolle Ana Expósito Valle.  Gazetarja Ana Expósito …

Më shumë...

Radios Kosova e Lirë i ndahet Mirënjohje nga Trupa artistike ushtarake “Hamëz Jashari” e UCK-së

Radios Kosova e Lirë i ndahet Mirënjohje nga Trupa artistike ushtarake “Hamëz Jashari" e UCK-së

Me rastin e 23-vjetorit të themelimit,  Trupa artistike ushtarake, “Hamëz Jashari” e UÇK-së”, nderon me MIRËNJOHJE, Radion Kosova e Lirë, për kontributin dhe informimin e drejtë në ruajtjen e vlerave  të luftës së UÇK-së. Me këtë rast Radio Kosova e Lirë pranon me respekt Mirënjohjen dhe falënderon ish-komandantin e kësaj …

Më shumë...

U Mbajt Kuvendi i Dytë i “Shkollës Shqipe “ në Zvicër

U Mbajt Kuvendi i Dytë i “Shkollës Shqipe “ në Zvicër

Të dielën me datën 30 janar 2022 u mbajt Kuvendi i Dytë i “Shkollës Shqipe” në Zvicër, në të cilën Kuvend u prezantuan përpjekjet, angazhimet dhe gjithë veprimtaria e vitit 2021. Fakte që dëshmojnë se sukseset e “Shkollës Shqipe” në Zvicër janë edhe një dëshmi se aty ku punohet me …

Më shumë...

Filmi dokumentar, “Mbijetesa dhe shkolla”, shpërblehet me çmimin e Jurisë profesionale për skenarin më të mirë në Indi

Filmi dokumentar, “Mbijetesa dhe shkolla”, shpërblehet me çmimin e Jurisë profesionale për skenarin më të mirë në Indi

Filmi dokumentar, “Mbijetesa dhe shkolla”, shpërblehet me çmimin e Jurisë profesionale për skenarin më të mirë në Bettiah International Film Festival në Indi. Skenarist dhe producent i këtij filmi është Nuhi Bytyçi. Regjinë e tij e ka bërë Ilir Kabashi, ndërsa Drejtor i fotografisë & Montazhi Bekim Qyqalla. Muzikën e …

Më shumë...

AKB dhe Agrokosova Holding kundërshtojnë vendimin e Agjencionit Kosovar të Privatizimit

AKP-ja

Aleanca Kosovare e Bizneseve -AKB dhe Agrokosova Holding Suahrekë  fton në konferencën për media me temë: AKB dhe Agrokosova Holding kundërshtojn vendimin e Agjensionit Kosovar të Privatizimit të AKP-së me nr të lëndës protokolare 313 të datës 31.01.2022 Ky aktivitet mbahet sot më 3 shkurt 2022, duke filluar nga ora …

Më shumë...

Lajmi.net: 16 persona paraqiten si viktima të UÇK-së në Gjykatën Speciale dhe që të gjithë refuzohen

Zyra e Prokurorit të Specializuar shkel urdhrin e trupit gjykues në rastin e krerëve të UÇK-së

Zyra për Pjesëmarrjen e Viktimave ka përpiluar raportin e katërt të aplikacioneve të personave që janë paraqitur si viktima të UÇK-së në rastin kundër ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Kjo zyrë bën të ditur se në raportin e katërt ka përfshirë gjithsej 16 aplikacione të personave që pretendojnë të …

Më shumë...