MIT KS
Fillimi / Lajmet / Kryeministri i Italisë pritet t’i propozojë BE-së hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në nëntor

Kryeministri i Italisë pritet t’i propozojë BE-së hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në nëntor

Kryeministri i Italisë, Giuseppe Conte pritet që t’i propozojë Bashkimit Evropian të marrë sërish në shqyrtim hapjen e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në muajin nëntor. Mos fillimin e negociatave për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut ai e ka quajtur gabim historik të Bashkimit Evropian. Kryeministri i Italisë, Giuseppe Conte, ka theksuar më tutje se vetoja franceze për mos fillimin e negociatave për Shqipërisnë dhe Madedoninë e Veriut do t’i hapë rrugë aktorëve të tjerë që të rrisin ndikimin e tyre në rajonin e Ballkanit. Përveç Francës, hapjen e negociatave e kanë kundërshtuar edhe Holanda dhe Danimarka.

Kontrolloni gjithashtu

Myftiu i kosovës, Naim Tërnava e viziton Bashkësinë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Myftiu i kosovës, Naim Tërnava e viziton Bashkësinë Fetare Islame të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Një delegacion i lartë nga Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës i udhëhequr nga myftiu ...