kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Lajmet / Macaraeg: KFOR-i, do të qëndrojë aq sa e kërkon situata

Macaraeg: KFOR-i, do të qëndrojë aq sa e kërkon situata

Komandanti i Bondstilit, Roj Makareg, është cituar të deklaruar se gjendja e sigurisë në Kosovë është e mirë dhe në terren nuk mund të vërehen tensione. Ai ka shtuar  se prania e KFOR-it në Kosovë në 20 vjetët e fundit ka qenë dhe ende është e rëndësishme dhe fundamentale për të mbajtur sigurinë, e cila, beson ai është “kusht i nevojshëm” për vazhdimin e dialogut mjedis Kosovës dhe Serbisë. “KFOR-i është i bazuar në gjendje, që do të thotë se do të qëndrojë aq sa e kërkon situata. Nuk ka një datë të përcaktuar kur do të përfundojë misioni, dhe aktualisht NATO-ja nuk ka plan për reduktim të tij apo për tërheqje”, tha Macaraeg. Duke komentuar deklaratat e Këshillit Nacional të Shteteve të Bashkuara nga marsi i këtij vite se nëse nuk hiqet taksa ndaj prodhimeve të Serbisë dhe Bosnjës, SHBA-ja mund të tërhiqet nga kampi Bondsteel, koloneli Macaraeg shpjegon se ambasada e SHBA-së ka dhënë përgjigje të saktë lidhur me këtë çështje dhe se “nuk ka shenja apo ndonjë plan që kjo do të ndodhë.

Kontrolloni gjithashtu

Në Burim hapet ekspozita "Masakrat serbe në Kosovë gjatë viteve 1997, 1998, 1999" të autorës Behide Hasanaj

Enver Hoxha hap ekspoziten me fotot e krimeve që kanë kryer ushtria dhe policia e Serbisë kundër popullit shqiptar

Mjeku, Enver Hoxha, i cili gjatë viteve të luftës kishte kuruar plagët e luftës së ...