Fillimi / Lajmet / Mbi 16 mijë qytetarë të Kosovës janë prekur nga gripi sezonal në preiudhën tetor 2019 – janar 2020
Institucionet shëndetësore në Kosovë deklarohen të gatshme që të përballen me shfaqjen e koronavirusit

Mbi 16 mijë qytetarë të Kosovës janë prekur nga gripi sezonal në preiudhën tetor 2019 – janar 2020

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike ka këshilluar qytetarët se si të mbrohen nga gripi sezonal. “IKSHP ka njoftuar se prej 1 tetorit 2019 deri më 5 janar 2020, në këtë Institut janë raportuar gjithsej 16.588 raste të dyshimta në grip, 2931 raste infeksione respiratore akute dhe 13 raste me infeksion të rëndë respirator akut. Rastet raportohen nga të gjitha komunat e Republikës së Kosovës me përjashtim të komunave me popullatë serbe. “Nëse keni shenja të gripit, mos shkoni në punë, shkollë apo vende me shumë njerëz, por qëndroni në shtëpi”, thuhet ndër të tjera në njoftim.

Kontrolloni gjithashtu

Grenell

Richard Grenell do të vazhdojë të jetë i dërguar i posaçëm amerikan për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë

Richard Grenell do të vazhdojë të jetë i dërguar i posaçëm amerikan për dialogun mes ...