Më 27 korrik 2021, nga ora 11:00, zhvillohen aktivitete fetare në Teqenë Bektashiane të Gjakovës 

Më 27 korrik 2021, nga ora 11:00, zhvillohen aktivitete fetare në Teqenë Bektashiane të Gjakovës 

Ditën e martë, më 27 korrik 2021, nga ora 11:00, të merrni pjesë në ngjarjen që zhvillohet në Teqenë Bektashiane të Gjakovës.
Axhenda:
• Promovim i albumit fotografik “Haxhi Dede Reshat Bardhi 1935 – 2011” – i autorëve Sotirulla Hoxha dhe Enver Kushi, botim i Selisë së Shenjtë.
• Promovim i librit  “Haxhi Dede Edmond Brahimaj 10 vjet Kryegjysh Botëror i Bektashinjve” – i autorëve Nuri Çuni e Kujtim Boriçi.
• Ekspozita “BEKTASHIZMI NË KOSOVË” (histori shekullore përmes fotografive dhe dokumenteve të ekzistencës së besimit dhe objekteve bektashiane në Kosovë, përfshirë Mitrovicën, Prishtinën, Kaçanikun, Pejën, Gjakovën, Prizrenin, Dragashin, luginën e Preshevës, e të tjera)
Ky aktivitet organizohet për nder të përvjetorit të 231-të të themelimit dhe përvjetorit të 14-të të rindërtimit të Teqesë Bektashiane të Gjakovës (që u shkatërrua në luftën e vitit 1999).
Pokështu shënohet gjashtë mujori i kalimit në amshim të ish-kryetarit të Komunitetit Bektashian të Republikës së Kosovës, Baba Mumin Lama.
Ngjarja do të nderohet me prezencën e Kryegjyshit të Kryegjyshatës Botërore Bektashiane, Kryeshenjtërisë së Tij, Dedebaba Edmond Brahimaj.
Na nderoni me pjesëmarrjen tuaj!
Adresa:
Komuniteti Bektashian
Gjyshata Bektashiane e Kosovës
Teqeja Bektashiane e Gjakovës
Rr. Baba Qazim Bakalli, pn
Çarshia e vjetër, Gjakovë 50000
Republika e Kosovës
Për informacione shtese: 044190894

Kontrolloni gjithashtu

Selami Hoti: Me 10 qershor 2024 organizohet festa “ Gala Kosova 25”  për nder të 25 vjetorit të çlirimit të Republikës së Kosovës

Me 10 qershor të këtij viti bëhet një çerek shekulli nga fitorja e lavdishme e …