Masakra e Srebrenicës

Në Amerikë gjenden rreth 150 të dyshuar për krime lufte në Srebrenicë

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës gjenden rreth 150 të dyshuar për krime lufte, të cilët kanë marrë pjesë në vrasjet masive dhe masakrimin e më shumë se 83.00 myslimanëve boshnjak të  Srebrenicës,në korrik të  vitit 1995. Al-Xhazira përmes reporterit të saj bën të ditur se në Shtetet e Bashkuara të Amerikës si dhe në Kanadanë fqinje, ka vite që shënohet përvjetori i gjenocidit të bërë në Srebrenicë. Misioni amerikan  në OKB është shumë aktiv në përpjekjet që vendet të cilat e mohojnë se fjala është për gjenocid, të pranojnë se krimet e bëra në Srebrenicë, janë gjenocid. Në të njëjtën kohë, Qeveria amerikane përpiqet të arrestojë edhe të dyshuarit e tjerë për krime lufte që jetojnë në territorin e saj.

Kontrolloni gjithashtu

Përplasja në mes të kryetares, Vjosa Osmani dhe kryekuvendarit, Glauk Konjufca, vë në dukje tensionet institucionale në Kosovë

Tensionet në mes ty dy institucioneve më të larta të shtetit të Kosovës dolën në …