Natasha Kandiq: Vuçiq duhet të kërkojë falje publikisht dhe t'u drejtohet familjarëve të viktimave

Nga janari i vitit 1998 deri në vitin 2000 janë vrarë e zhdukur 13.535 veta në Kosovë

Fondi për të Drejtën Humanitare në Kosovë ka bërë prezantuar shifrat e humbjeve  njerëzore dhe kampet e mbajtjes se periudhës se luftërave në ish-Jugosllavi. Natasha Kandiq, koordinatore e projektit KOMRA ka thënë se presin që  udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor të nxisin bashkëpunimin rajonal. Ajo thotë se  me rëndësi është që të identifikohen të gjitha viktimat që kanë pësuar gjatë këtyre luftërave, Nga janari i vitit 1998 deri në vitin 2000  janë vrarë dhe janë zhdukur në rrethana të caktuara.  13.535 veta në Kosovë.

Kontrolloni gjithashtu

21 vjet nga masakra mizore e civilëve shqiptarë në Mejë të Gjakovës nga forcat policore e ushtarake serbe

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, kanë shkallë tejet të ulët të përfundimit me aktgjykime

Procedurat ligjore për krime të luftës, që ka kryer Serbia në Kosovë, vazhdojnë të kenë …