Qeveria e Kosovës

Qeveria e Kosovës pajtohet pa kushte për vazhdimin e misionit të EULEX-it në Kosovë

Qeveria e Kosovës edhe formalisht ka pranuar vazhdimin e mandatit misionit të EULEX-it, në Kosovë edhe për dy vjet të tjera me mundësi vazhdimi të pakufishëm krejt derisa të arrijë qëllimet e veta Beogradi dhe Brukseli.  Ditë më parë, kryeministri Isa Mustafa ka arsyetuar këtë vazhdim, duke thënë se kanë mbetur edhe shumë lëndë të tjera që ky mision ende nuk i ka përfunduar. BE-ja ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës aprovimin e vendimit për vazhdimin e mandatit vetëm sa për sy e faqe, meqë krerët e këtij misionin kishin  caktuar vetë mandatin për dy vjet të tjera të qëndrimit, me mundësi të vazhdimit. Pavarësisht krijimit të Gjykatës Speciale kundër UÇK-së, EULEX-i mbetet në Kosovë si “filiale” e Ministrisë së Drejtësisë së Serbisë dhe e Prokurorisë së saj, me qëllim  diskreditimin e luftës sonë çlirimtare.

Kontrolloni gjithashtu

Bajraktari: Për një periudhë tejet të gjatë kohore krimet e luftës kanë qenë kompetence e autoriteteve ndërkombëtare

Avokati Ardian Bajraktari ka vlerësuar se trajtimi i krimeve të luftës në përgjithësi dhe atyre …