Ramë Buja: Po të bënte krime Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk do të na ndihmonte NATO dhe SHBA

Ramë Buja: Po të bënte krime Ushtria Çlirimtare e Kosovës nuk do të na ndihmonte NATO dhe SHBA

Ramë Buja, ish-anëtar i Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së, ka thënë se është i pakuptimtë arrestimi i Jakup Krasniqit, ish zëdhënës i kësaj ushtrie. Po ashtu për të e pakuptimtë është edhe aktakuza ndaj Rexhep Selimit, ish luftëtar, tash deputet në Kuvendin e Kosovës. “Të thuhet se kanë kryer krime është e pakuptimtë dhe pa përmbajtje. Po bëhen gjëra me motive të caktuara”, është shprehur ai. Buja ka thënë se personalisht ka qenë kundër themelimit të kësaj gjykate në vitin 2015. “OKB nuk themelon gjykatë për një vend që nuk është anëtar i saj. Por edhe po ta themelonte, nuk ka kund në botë që të gjykohet një etni. Kjo gjykatë është themeluar mbi premtimet se po bëhet jo për ta njollosur UÇK-në por për të zbardhur ndonjë njollë diku. Nuk ndodhi ashtu”. “Po ndodh një zezonë për Kosovën. Po të bënim krime nuk do të na ndihmonte NATO dhe SHBA. Jemi bashkëthemelues të shtetit të Kosovës”, ka theksuar ai.

Kontrolloni gjithashtu

Zërat e “ndërgjegjes” së dy profesorëve: Blerim Latifi dhe Muhamet Hamiti për dhunën izraelite kundër palestinezëve

Të paktën 178 palestinezë u vranë dhe 589 u plagosën nga sulmet ajrore të forcave izraelite kundër popullatës civile

Dje, Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken u takua me disa udhëheqës të vendeve arabe …