KEK
Fillimi / Opinione / Sadik Halitjaha: Thyerjet në mes të idealistëve tragjikë dhe pacifistëve kuislingë e disfatistë!
Sadik Halitjaha: Njeri tabor thotë do të ju japim lekë, lekë, tjetri tabor thotë punë, punë

Sadik Halitjaha: Thyerjet në mes të idealistëve tragjikë dhe pacifistëve kuislingë e disfatistë!

Të gjithë ata që mendojnë dhe përpiqen t’ i tjetërsojnë rrjedhat e së kaluarës, duke i paraqitur me mendësinë dhe kohen e tanishme, duke e ruajtur nostalgjinë kuislinge jetën e rehatshme dhe duke mos u kënaqur me mënyrën e ndryshimeve, të gjithë ata janë nostalgjikë te sëmurë dhe disfatistë të  ligj.

Në te gjitha etapat historike dhe ne te gjitha ndryshimet, nga Lidhja e Prizrenit e këtej! Këta disfatistet thonin, ishte ma mirë te mbeteshim nën Turqi?! Keq e kishin ata te Lidhjes që kërkonin te shkputeshin, s’paskan pas ditur te organizoheshin e tjera?!

Lidhja e dytë ka qen ma e mirë ma drejt e ka pas! Njëra palë tërheq para tjetra mbrapa!

Disfatistet janë gjithmonë prapa

Lufta Anti Fashiste!

U krijuar fronti botëror kundër boshtit fashist!

Ne Shqiptaret nuk ishim me boshtin fashist, por i kontribuoi njëra palë shqiptare !
Edhe se kryesisht ishte orientimi i përgjithshëm Anti Fashist ku krejt bota u angazhuar kundër fashizmit!

Një pjesë e Shqiptarëve ishin ne shërbim te fashizmit!

Me humbjen e fashizmit dhe ndarjes së re botërore në dy blloqe lindje – perëndim!

Kolobracionistet disfatistë humbës, vazhdojnë ta kritikojnë fitoren Anti Fashiste, pa dhanë sqarim te qartë ç’ka do te ndodhte dhe cila ishte alternativa tjetër!!!

Zhvillimet e ma vonshme Kur Kosova mbet nën Jugosllavi!

Përpjekjet për shkëputje dhe liri e idealistëve nga 1945 e këtej!

Kolobracionistet lojalist e disfatist “paqësor” ( frikacak), i paraqitshin te dëmshme të pa mundshme jo te mira përpjekjet e vazhdueshme për shkëputje nga Jugosllavia!

Pacifistet disfatist pa paraqit asnjë alternativ tjetër te sigurt e ma te mirë, pos nënshtrimit durimit te robërisë!

Pas përpjekjeve me revolta e revolucion te ndryshohet gjendja e robërisë nga viti 1945 e veçmas theksoj, gjatë Pranverës 81!

Pacifistet oportunist (sabotues) e disfatist, dolën në anën e kundërt u pozicionuan në krah te shtypësit e te pushtuesit?!

Duke i quajtur përpjekjet për liri si kundër revulocionare e nacionaliste iridentiste,që prishnin punë prishnin vëllazërim bashkimin prishin rendin kushtetues të Jugosllavisë dhe prishnin rahatin e pacifistëve kolobracionist te privilegjuar nga pushtuesi!

Përpjekjet e idealistëve Tragjik me organizimet e mshefta politike për ta ndryshuar gjendjen pushtuese!
Ishin me pasoja tragjike, Pasi që kishin përherë dy fronte frontin kundër pushtuesit, dhe atë të kolobracionistve ne shërbim me gjitha mënyrat përkrah pushtuesit!

Idealistëve ju kushtoi pos mira vjetëve burg e tortura, dhjetëra mira idealist të burgosur, torturuar dhe të vrarë!

 

Organizimet për luftën çlirimtare nga UÇK-ja !

 

I penguan kategoria pacifiste i hajtsuan i mohuan dhe saboton deri në luftim kundër!

U organizuan grumbulli i kukuvajkave te dominojnë luftën ta ndalojnë, ta dorëzojnë sa që organizuan edhe nisi ushtarake, për ta luftuar UÇK-në!

Por duke qenë te llojit pacifist (qyqar) klobracionist si dhe te destinuar te përfundojnë me disfatë nuk munden!
Këta nuk munden ta ndalin Luftën dhe zhvillimin drejt lirisë!

Gjithmonë historikisht rrugëtuan krahas Atdhetarizmit edhe tradhtia!

Edhe se patriotet, luftëtaret për liri shumë herë fituan karshi armiqve, kolobracionistet pacifist,disfatist në shërbim te armiqve e bën te lëndueshme fitoren dhe cunguan vazhdimisht pjesë të atdheut!
Makiavelistët e ç’do kohe arrin te i lartësojnë ma lart anti vlerat se sa vlerat!

Arrin tradhtarin ta bëjnë Atdhetar e Atdhetarin tradhtar?!

Kur flasim për idealistet tragjikë!

Këta nuk arritën as një herë të i gëzojnë virtytet e lirisë, pasi janë pakicë dhe te ndarë në grupime!
Nga këta një grup frenues e oportunist (sabotues)të ish LPK në perëndim! Nga se gjendeshin në pozita privilegjuese këta sabotojnë grupimin luftarak për ti ruajt pozitat e veta gjendjen me privilegje!
Kjo kategori e dëmtoj organizimin fuqizimin dhe avancimin drejt lirisë!

Oportunistet qojnë ujë me vetëdije apo jo te pacifistet dhe ruajnë status kohen ne favor të armikut!
Idealistëve dhe luftëtarëve te lirisë ju shkëputet edhe një grup matrapazësh me interesa te ngushta grupore dhe përfitime personale duke pas prioritet dhe interes kryesor pushtetin për pasurimin personal dhe grupor në dem te popullit dhe në damë te krejt asaj çka krijuan ma par se bashku me çlirimtaret ne interes të Atdheut!

Kështu qe Idealistet tragjik akuzohen burgosen anatemohen mohohen dhe urrehen nga te gjitha grupimet regresive!

Kështu del qe ma i favorizuar te jetë grupimi i kolobracionistve lojal ndaj pushtuesit te cilët kanë ruajt pasurit e fituara para lufte lidhjet dhe strukturat e tyre nē lidhje me te huajt dhe ish pushtuesit!
Po ashtu shfrytëzojnë shkollimet dhe privilegjet e fituara nga ish pushteti koisling e disfatist karshi armikut!

Këta bëjnë shumicën në këto kategori dhe marrin lehtësisht pushtetin!

Oportunistet e frenuesit brenda llojit te idealistëve te privilegjuar me fonde me pozicionin e privilegjuar të pa dëmtuar nga lufta duke par nga larg luftën, me sy kritik se nuk bahet lufta si pas tyre si duhet, nuk janë zgjedhur si pas tyre,të duhurit dhe nuk janë te organizuar sipas pretendimeve te tyre!

Këta sulmojnë Idealistet luftëtar për te qenë vet vlera e duhur dhe për të i arsyetuar mos angazhimet e tyre ne luftë si dhe për ti rezervuar te drejtën e fondeve dhe pozicioneve qe i ruajtën pa drejtësisht gjatë luftës gjë qe dëmtuan sukseset e luftës!

Janë të gatshëm te bëjnë gjithçka për ta keq interpretuar suksesin e luftës duke ju mveshur faje luftëtarëve dhe udhëheqësve të saj!

Shkojnë aq larg deri te përgatitja e akuzave dhe dërgimin e tyre në gjykatën Speciale me shpifje fyerje dhe luftimin me te gjitha mënyrat duke i fajësuar dhe përulur luftëtaret?!

Krahu i lojalistve ndaj pushtuesit si kolobracionist e te nënshtruar si disfatist, përherë ne shërbim te interesave te kamotshme përpiqen vazhdimisht me kthyer krejt gjendjen në binaret e ma pashme!

Për te qen përherë ne pushtet qoftë edhe nën pushtuesin me pas ca privilegj ne kurriz te popullit!
Krejt kjo gjendje mes dy grupimeve kryesore e nen grupimeve bën qe Idealistet çlirimtar te jan tragjiket për Atdhe!

Ndërsa pacifistet disfatist te janë shfrytëzuesit e privilegjeve në dëm te popullit!

Ishte me fat populli ynë qe deri tani ju shmang luftës së brendshme!

Por nuk do te thotë se kështu do te shkojë përherë!!!

Kontrolloni gjithashtu

Muharrem Mahmutaj: Fol Hydajet, a pajtohesh me akuzat qe ja bëri Calit kolegu yt, deputet nga grupi i Vetëvendosjes, Haxhi Avdyli

Muharrem Mahmutaj: Fol Hydajet, a pajtohesh me akuzat qe ja bëri Calit kolegu yt, deputet nga grupi i Vetëvendosjes, Haxhi Avdyli

Ish-zëdhënësi i Ushtrisë Çlirimtare të Zonës Operative të Llapit, koloneli,  Muharrem Mahmutaj, i ka parashtruar ...