leoni

Seanca mars

Sërish dështoi seanca gjyqësore kundër aktivistëve të Vetëvendosjes për rrokullisjen e veturave të EULEX-it në vitin 2009

Edhe sot ka  dështuar të mbahet seanca gjyqësore kundër aktivistëve  të Vetëvendosjes lidhur me rrokullisjen e veturave të EULEX-it. Seanca nuk është mbajtur pasi shumica e të akuzuarve nuk kanë qenë të pranishëm dhe Policia nuk ka arritur t’i sjellë në Gjykatë. “Për pjesën dërmuese të të akuzuarve kam dhënë urdhër të sillen me detyrim, por Policia nuk i ka gjetur dhe jemi të detyruar që ta ndërpresim seancën”, ka thënë gjyqtari, Vesel Ismajli. Ai nuk ka caktuar seancë tjetër, sepse  pret ta shqyrtojë mundësitë për të siguruar prezencën e të pandehurve. Gjykata ka lëshuar urdhër për sjellje me detyrim për deputetin Glauk Konjufca, sekretarin organizativ të VV-së, Dardan Molliqaj, zëdhënësin Frashër Krasniqi dhe të tjerë të akuzuar në këtë rast. Seancat më herët kanë arritur të mbahen vetëm kur zyrtarët e Vetëvendosjes kanë qenë në paraburgim ose janë arrestuar paraprakisht nga Policia. Në seancën e sotme kanë qenë të pranishëm vetëm 7 nga 27 të akuzuarit. Krerë dhe aktivistë të Vetëvendosjes akuzohen për dëmtim të pasurisë në vitin 2009 kur gjatë një aksioni kishin rrokullisur shumë vetura të EULEX-it, si shenjë të kundërshtimit të një marrëveshjeje protokolli ndërshtetëror, që misioni evropian e kishte nënshkruar me Serbinë, por jo edhe me Kosovën të cilën, EULEX-i  nuk e njeh si shtet, por vazhdon ta trajtojë si  provincë të Serbisë.

Kontrolloni gjithashtu

Bajram Begaj: Kosova dhe Serbia të kthehen sa më shpejt në tryezën e dialogut dhe në zbatimin e marrëveshjeve

Begaj: Të drejtat e njeriut janë ideal i përbashkët për të cilin luftojnë të gjithë popujt

Kryetari i Shqipërisë, Bajram Begaj ka vlerësuar lart dokumentin e të drejtave të njeriut dhe …