Ahmet Qeriqi

Dr. Shaqir Shaqiri: Tradhtia kombëtare dhe harresa

Pas koalicionit sa mafioz aq edhe makiavelist mes PDK-së, LDK-së dhe Listës së shkijeve, as nga pesimistët më të mëdhenj nuk është pritur “marifeti” i radhës së parë i kësaj qeverie (që është deri diku edhe rikthim i  qeverisjes së kohërave famëkeqe të hyzmeqarëve të Rrahman Morinës, Azem Vllasit e …

Më shumë...

Jeton Dukagjini: Vepra e Dr.N.Pllanës në Middel East Technical University në Ankara

Me ftesën e Prof.dr. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı– Shef i departamentit të marrëdhënieve ndërkombëtare dhe kontributin e absolventit të këtij Universiteti z.Jeton Dukagjini, në amfiteatrin  e mbushur plotë me studentë dhe profesorë, ku morën pjesë edhe Ambasadori i Republikës së Kosovës z.Avni Spahiu, Ambasadori i Republikës së Sllovenisë, Prof.dr. Milan …

Më shumë...

Zamira Çavo: Sikur të bëhet Shteti me një mandat

Ajo çka ne të gjithë shkatërruam në gati çerekshekulli, kërkon kohë të ribëhet. Ata që premtuan parajsën në emër të lirisë pa kufizim, sollën anarkinë në çdo cep të vendit! Të pamësuar me lirinë e mendjes më shumë se me lirinë e fjalës, ne e shndërruam ekzistencën tonë në një …

Më shumë...

Dr. Ina Arapi: Për Konferencën e Eposit të Kreshnikëve

Më datën 8 dhe 9 gusht u mbajt në Prishtinë konferenca e dytë shkencore ndërkombëtare “Gjendja e tashme e Eposit të Kreshnikëve në pesë vende të Ballkanit: Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, Serbi, Mal i Zi”, organizuar nga Instituti Albanologjik i Prishtinës dhe Qendra e Studimeve Albanologjike Tiranë nën drejtimin e prof. …

Më shumë...

Frank Shkreli: E drejta e pronës është e drejtë e njeriut

Sipas një njoftimi në portalin e Komunës së Ulqinit, të martën u nënshkrua në hapësirat e komunës së atij qyteti marrveshja, midis Kryetarit të komunës, Fatmir Gjekaj dhe përfaqsuesit të kompanisë turke “Aqua Park & Entertainment”, Sahret Hajdarpasic, për ndërtimin e një akva parku që konsiderohet se do të jetë …

Më shumë...

RKL: Merreni këtë vogëlush të mbytur nga qentë e dërgojani BE-së, Jahjagës, Mustafës, Veselit…

Në kulmin e dëshpërimit për një fëmijë të një malësoreje të ngrirë nga acari në një natë dimri, Migjeni në kohën e tij kishte ngrehur zërin e protestës kundër shoqërisë shqiptare të Ahmet Zogut, (i cili i vriste atdhetarët sikur qentë) shoqëri  e cila krejt me indiferencë shihte të vdekurit …

Më shumë...

Ergys Mërtiri: Çoroditja kulturore po bën përpjekje ta shemb kulturën kombëtare

Rock, rep, hip-hop, dance, tango, tallava, turbofolk, muzikë e lehtë… të gjitha bashkë, shkartisur në një babiloni shijesh që ekspozon mrekullisht çoroditjen tonë kulturore dhe estetike. Konferencierë që riprodhojne përmendësh dialogje qesharake të përcaktuara në skenar, duke bërë sikur po thuhen në spontanitet, batuta bajate që bëjnë të qeshë vetëm …

Më shumë...

Ergys Mërtiri: Rock, rep, dance, tallava…, shënojnë çoroditje kulturore dhe estetike

Rock, rep, hip-hop, dance, tango, tallava, turbofolk, muzikë e lehtë… të gjitha bashkë, shkartisur në një babiloni shijesh që ekspozon mrekullisht çoroditjen tonë kulturore dhe estetike. Konferencierë që riprodhojne përmendësh dialogë qesharake të përcaktuara në skenar, duke bërë sikur po thuhen në spontanitet, batuta bajate që bëjnë të qeshë vetëm …

Më shumë...

Ergys Mërtiri: Rock, rep, dance, tallava…, shënojnë çoroditje kulturore dhe estetike

Rock, rep, hip-hop, dance, tango, tallava, turbofolk, muzikë e lehtë… të gjitha bashkë, shkartisur në një babiloni shijesh që ekspozon mrekullisht çoroditjen tonë kulturore dhe estetike. Konferencierë që riprodhojne përmendësh dialogë qesharake të përcaktuara në skenar, duke bërë sikur po thuhen në spontanitet, batuta bajate që bëjnë të qeshë vetëm …

Më shumë...

Jusuf Zenuni: Katër poezi

Çfarë gjelle partitë po ziejnë   Muaji i tretë i vjeshtës Ikën si qershori, veç fjalë e zhurmê politika n’ dritë gjë s’nxori. Takime , fërkime premtime e mashtrime pati për javê e muaj, tigani pa vaj, petullat s’ piqen n ‘ ujë. Populli pret e pret s’ka meny n’ …

Më shumë...

RKL: “Bacë nuk është kryer!”, ende kemi shumë punë për të bërë…

Emërimi i kryetarit të LDK-së, Isa Mustafa, në postin e kryeministrit të Kosovës, pikërisht në kohën kur vendi do të përballet me presionin më të madh ndërkombëtar, lidhur me themelimin e Gjykatës Speciale dhe demonizimin përfundimtar e UÇK-së, është një ogur i keq për të gjitha forcat liridashëse të vendit. …

Më shumë...

Sheradin Berisha: Karriera politike e kryetarit të LDK-së Isa Mustafa gjatë regjimit komunist

Ҫfarë koincidence!!! Më 8 dhjetor 1989 Isa Mustafa betohet në cilësinë e Ministrit në Këshillin Ekzekutiv të Kosovës (organ ekzekutiv Millosheviqit) para Rrahman Morinës – ndërsa më 8 dhjetor 2014 betohet në Kuvendin e Republikës së Kosovës në cilësinë e Kryeministrit!!!   (“Diferencimi ideo-politik” i komunistëve shqiptarë që u solidarizuan …

Më shumë...

Ismet Azizi: Kah po shkojnë Goranët e Gorës

Të kota kanë qenë përpjekjet e liderëve boshnjak dhe shqiptar nga të gjitha viset e Ballkanit  që në kuadër të gjithëkorpusit boshnjak t’i fusin edhe popullsinë gorane të  trevës së Gorës, me gjithatë ata mbetën goran, e jo boshnjak, e që për shumë kend është shumë e natyrshme. Që nga …

Më shumë...

RKL: Për herë të parë pas luftës në Kosovë asnjë ministër nga radhët e UÇK-së

Gjashtë muaj të ndeshtrashave dhe mosmarrëveshjeve të liderëve politikë të vendit, kanë mjaftuar për Beogradin e Brukselin që të projektojnë dhe të realizojnë një Qeveri të re në Kosovë me tri forca politike, jo të njëjta nga fuqia votuese, por të njëjta nga përgjegjësia dhe ndarja e pushtetit. PDK-LDK dhe …

Më shumë...

Faik Miftari: Kulla e Jetimit në Prevallë

Gjatë këtyre ditëve është duke vazhduar odiseada rreth “Kullës së Jetimit” në Prevallë, por tani në një formë dhe mënyrë tjetër duke kaluar lënda  prej organit administrativ të nivelit lokal, Drejtorisë së urbanizmit dhe planifikimit hapësinor të komunës së Prizrenit,  në organin administrativ të nivelit qendror, Ministrisë së Mjedisit dhe …

Më shumë...

Valon Xoxa: U zhvillua me sukses forumi i parë në Google hangouts “Iniciativat Virtuale për Diasporën”

Më 20 nëntor 2014 u zhvillua forumi i parë digjital Google Hangout: “Iniciativat Virtuale për Diasporën: Nga Koncepti në Sukses. Idetë,  Sfidat dhe Mundësitë.”  Ky forum u zhvillua me rastin e Javës Globale të Sipërmarrjes në Kosovë 2014 nga Kosovo Diaspora. Ky ishte takimi i parë virtual i diasporës nga …

Më shumë...