Ahmet Qeriqi

Gëzim Saraçi: Ushtria pa dezertorë dhe komandantët invalidë

Populli shqiptar i Kosovës, pati fatin që detyrimisht t’i rrok armët. Ne luftën e bëmë jo për të uzurpuar, jo për të pushtuar, jo për të vjedhur, jo për të sunduar, por për të jetuar ashtu siç jeton çdo popull tjetër në Evropë, të lirë.   Ne, populli shqiptar i …

Më shumë...

Pavarësia kishte ideatorë dhe përmbarues Adem Jasharin dhe luftëtarët e UÇK-së, jo Rugovën

Lavdet e himnet që partitë politike po i thurin vetvetes dhe liderëve të tyre të ashtuquajtur historikë, në përvjetorin e 7-të të pavarësisë së Kosovës, janë lavde koti dhe kanë vlerën e kofinit pas të vjelave. Se kush ishin ideatorët dhe liri-bërësit e vërtetë, këtë e dinë të gjithë shqiptarët …

Më shumë...

Mehmet Bislimi: Kohë e pakohë

kohë dimri   bora që nuk po bie   në vaktin e vet   banalitet anakronik     kohë vere   shiu që harron tokën e vet   bari që thahet për një pikë uji   ndëshkim modern   të dobëtit që i sundon ligji i huaj     gjithë …

Më shumë...

RKL: Jo, nuk zhbëhet pavarësia, është Kosova-Shqipëria

17 shkurti  i vitit 2008 shënon datën e shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, një datë gjithsesi historike, e cila manifeston aspiratat e sa e sa brezave liridashës e çlirimtarë, jo vetëm nga Kosova, por nga mbarë trojet ku kanë jetuar dhe jetojnë shqiptarët e ndarë në disa shtete.   Pavarësisht …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Nuk janë dy nene problem, por politikat grabitëse

Duhet të jesh naiv, siç janë një pjesë e pozitës (pasi edhe nga pozita pat diskutime të arsyeshme), që mos të kuptohet se problemi i debatit të sotëm në Kuvendin e Kosovës nuk ishte te një apo dy neneve, por te politika e cila i ka formuluar nenet. Këtu kontestonte …

Më shumë...

Fetnete Ramosaj: Dekorimi i Dikoviqit nuk është i rastit – Serbia tradicionalisht i nderon kriminelët

Kryetari  i Serbisë, vojvoda çetnik Tomisllav Nikoliq, më 15 shkurt, pra dy ditë para shtatë-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës, do t’i japë medaljen e profilit të lartë, Urdhrin e nderit “Shqiponja e Bardhë”, shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Serbisë, Lubisha Dikoviq. Siç është bërë e …

Më shumë...

Ali Asllani: Koha dridhet e përdridhet, do vij’ dita që do zgjidhet

Që nga Korça gjer te Shkodra mbretëron një errësirë, nëpër fusha, nëpër kodra, vërshëllen një egërsirë! Pra, o burra, hani, pini, hani, pini or’ e ças, Për çakallin, nat’ e errët, është ras’ e deli ras’! Hani, pini dhe rrëmbeni, mbushni xhepe, mbushni arka, të pabrek’ ju gjeti dreka, milionier’ …

Më shumë...

Rrustem Geci: H E R O I K A – poemë për Kryengritjen e 11 Marsit, 1981

Tek po pija kafenë e mëngjesit një zë shumëzohej nga qyteti lashë kafenë, dhe dola në rrugë në Prishtinë kudo kryengritje   Ajo këngë e zëshme e Kosovës ai zemërim gjigand i studentëve bekimin e kishte nga populli që të ndjek udhën e historisë   O sa na gëzoi ai …

Më shumë...

Abdirahim Idrizi: Tokat shqiptare po zbrazën, akademikët po flenë

Shumica e shqiptarëve janë të gatshëm të braktisin Kosovën. Kjo dukuri ka qenë edhe përpara ndonëse jo kaq e theksuar. Shqiptarët kanë pasur shumë arsye për ikje. Ju kujtohen ikjet e tmerrshme të largimit të shqiptarëve nga Shqipëria drejt brigjeve të Italisë, dëbimet e dhunshme të shqiptarëve nga hordhitë serbe …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Plasi edhe akademiku, Mehmet Kraja

Shkrimi shfryrës, sharës, poshtërues, i marrë dhe i paskrupull i Mehmet Krajës, titulluar “Ku ishte ti Adam?” drejtuar të gjithëve në Kosovë, nuk i ka hije një akademiku, aq më pak një shkrimtari, dikur i lexuar nga publiku, tash i mbetur në harresë, kësaj shtrigë harrese, që  shkrimtarët prepotentë si …

Më shumë...

Ramadan Bozhlani: A dëgjuat ndonjë pyetje nga të zhdukurit gjatë ikjes nëpër Serbi?

Shpresa e mëshirës kaloi nga një fytyrë tek një fytyrë tjetër dhe nga një vit tek një vit tjetër deri sa u ligështua nga forca morale dhe u dergj nga lëngata.  Moralistët hoqën dorë me keqardhje dhe dëshpërim nga teoritë e tyre, atdhetarët u zhgënjyen ndërsa vetëm ata që këmbëngulen …

Më shumë...

Pirro Prifti: Koncensionet e Bashës – koncensione anti-qytetare

Nuk është për t’u habitur kur sheh  se në fund të mandatit të një Kryebashkiaku, aq më tepër të një Kryetari Bashkie të Kryeqytetit, – propozon në Këshillin bashkiak të Tiranës një Koncension anti-qytetar për parkinget.   Më interesantja dhe më për të ardhur keq është se ky koncension që …

Më shumë...

RKL: Të ikurit nuk janë nga zonat e varfra të Kosovës, por nga shtresa e mesme sociale

Ikja e  grupeve të qytetarëve nga vendi, kryesisht po i përshkruhet gjendjes së tyre të pavolitshme sociale dhe përpjekjeve për të siguruar një jetë më të mirë, kudo jashtë Kosovës, por mundësisht në Gjermani. Ky është vlerësimi i përgjithshëm, por në disa raste realiteti e demanton këtë konstatim.   Numri …

Më shumë...

Fidan Mustafa: Qeveria u fali borxhin milionerëve, diskriminon qytetarin e Kosovës

Qeveria e Kosovës, me vendimin e faljes së borxheve ndaj të gjitha kategorive në Kosovë deri në fund të vitit 2008, dëshmon përsëri standardin e dyfishtë të zbatueshmërisë së ligjit, ku kompromiset bëhen mbi qytetarin e varfër të Kosovës, por JO për qytetarin. Përfituesit, me theks të veçanet nga falje …

Më shumë...

Dr.Jahja Kokaj: Ikja masive nga Kosova, problemi, lindja dhe zgjidhja e tij

Problemi:   Organizata e Kombeve të Bashkuara, bota dhe të gjithë po e shohim PROBLEMIN – dinamikën masive të zbrazjes së Kosovës. OKB-ja e përcjell me konstatime, Evropa dhe Bota e shumica edhe prej nesh me sy – kamera e ekrane, parlamentarët e klasa politike me “kukurisje”, kurse ata që …

Më shumë...

Labinot Kunushevci: Eksodet e Kosovës 1999-2015

Pesëmbëdhjetë vite pas eksodit të shqiptarëve të Kosovës të vitit 1999, po përsëritet edhe një eksod masiv i  tyre drejt vendeve të Perëndimit, vetëm se tani jo për shkak të regjimit serb, por për shkak të kushteve ekonomike; mungesës së perspektivës, humbjes së shpresës, pakënaqësisë me funksionimin e shtetit, papunësisë …

Më shumë...