Fillimi / Zamir Qeriqi (faqe 22)

Zamir Qeriqi

Nexhmedin Bardh Hakaj (25.11.1973 – 13.4.1999)

Nexhmedin Bardh Hakaj (25.11.1973 – 13.4.1999)

Familja e gjerë Hakaj nga Orroberda e Burimit (ish-Istog), hyn në radhën e atyre familjeve të mëdha e bujare shqiptare, të cilat nuk kursyn as bukën, as paranë, as mallin dhe as gjakun për të ndihmuar luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, me qëllim të realizimit të aspiratës së çlirimit ...

Më shumë...

Qazim Ali Hakaj (1.7.1957 – 13.4.1999)

Qazim Ali Hakaj (1.7.1957 – 13.4.1999)

Në luftën çlirimtare të Kosovës nën udhëheqjen e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, një kontribut të veçantë dha edhe shtresa e intelektualëve atdhetarë. Në këtë shtresë bëjnë pjesë edhe mësimdhënësit, arsimuesit e brezave të rinj. Njëri prej atyre mësimdhënësve të përkushtuar që ua mësoi nxënësve të vet, jo vetëm formulat dhe ...

Më shumë...

Ismet Zekë Ferizaj (10.10.1955 – 13.4.1999)

Ismet Zekë Ferizaj (10.10.1955 – 13.4.1999)

Familja e Salizekëve nga Kodralia e Deçanit, në luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ka dhënë një kontribut të madh për lirinë e Kosovës, si me pjesëmarrjen në luftën frontale, si në aspektin e logjistikës. Vetëm nga familja e ngushtë e dëshmorit Ismet Ferizaj, kanë rënë katër dëshmorë: Përparim Ferizaj ...

Më shumë...

Ramadan Aziz Xhokli (26.3.1971 – 13.4.1999)

Ramadan Aziz Xhokli (26.3.1971 - 13.4.1999)

Ramadan Xhokli, i lindur në Doganaj të Kaçanikut, bëri sakrificën sublime duke dhënë jetën e tij në altarin e atdheut. Ai lindi më 26.3.1971. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, në shkollën “Ali Asllani”, ndërsa të mesmen në Kaçanik në drejtimin ekonomik. Frymëzimet e para patriotike i mori nga babai ...

Më shumë...

Dalip Isuf Behra (26.7.1962 – 13.4.1999)

Dalip Isuf Behra (26.7.1962 - 13.4.1999)

Krusha e Madhe e Bajram Currit, ku ishte lindur “Prometheu i Shtetësisë Shqiptare”, e ushqyer me madhështinë e paluhatshmërisë, të papërkulshmërisë dhe të pathyeshmërisë nëpër valët e lëvizjeve kombëtare të cilat e forcuan edhe më shumë krenarinë kombëtare, gjatë Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, prej 26 prillit të vitit ...

Më shumë...

Bekim Ismet Gashi (20.6.1976 – 13.4.1999)

Bekim Ismet Gashi (20.6.1976 - 13.4.1999)

Familja e madhe e Avdyl Bajramit të Bajram Limonit të Krushës së Madhe të Anadrinit, përherë mirë e organizuar në frontet e rezistencës kombëtare, u rezistoi dhe u qëndroi burrërisht të gjitha stuhive që po i vërsulen shqiptarisë, që prej Lidhjes së Prizrenit, “n’luftë me turk e n’luftë me shkja”, ...

Më shumë...

Rexhë Bajram Rexhaj (26.12.1969 – 13.4.1999)

Rexhë Bajram Rexhaj (26.12.1969 - 13.4.1999)

Erëblina tashmë ka filluar klasën e parë dhe ka marrë shumë pesa në fletoret e saj dhe në ditar. Edhe më e vogël, ajo kishte mësuar aq shkronja sa për të shkruar emrin e babait të vet dëshmor, por sot edhe u reciton vargje “babit” dhe shokëve të tij të ...

Më shumë...

Halil Ukë Ukaj (16.1.1974-13.4.1999)

Halil Ukë Ukaj (16.1.1974-13.4.1999)

Halil Ukaj lindi më 16 janar 1974 në fshatin Cerovik të komunës së Klinës nga nënë Hava dhe babai Uka. Ai rrjedh nga një familje me tradita kombëtare. Të parët e Halilit asnjëherë nuk janë pajtuar me regjimet shtypëse të Beogradit, por gjithmonë ua kanë kthyer pushkën dhe kanë luftuar ...

Më shumë...

Bashkim Ibish Ferizaj (10.10.1964 – 13.4.1999)

Bashkim Ibish Ferizaj (10.10.1964 – 13.4.1999)

Dëshmori i kombit Bashkim Ferizaj u lind më 10 tetor 1964 në fshatin Kodrali të Deçanit, në një familje të ndershme e bujare. Shkollën fillore e kreu në Irzniq, ndërkaq të mesmen në Irzniq e në Deçan. Deri në dëbimin e dhunshëm të punëtorëve shqiptarë nga puna, punoi në fabrikën ...

Më shumë...

Rasim Misin Sopi (10.5.1957 – 13.4.1999)

Rasim Misin Sopi (10.5.1957 - 13.4.1999)

Rasim Sopi u lind më 10 maj 1957 në Llapushnik të Drenasit nga prindërit Misin dhe Habibe Morina – Sopi, të cilët nga martesa e tyre sollën në jetë dhjetë fëmijë: gjashtë djem dhe katër vajza. Rasimi ishte fëmija i parë i tyre. Shkollën fillore e kreu në Llapushnik. Meqë, ...

Më shumë...

Skënder Malush Maraj (3.8.1960 – 12.4.1999)

Skënder Malush Maraj (3.8.1960 – 12.4.1999)

Bashkëshortët Malush e Zike Maraj nga fshati Tedel (Vrellë) i komunës së Burimit lindën dhe rritën shtatë fëmijë: Sevdien, Ajshen, Zojën, Fatimen, Fatmushin, Skënderin dhe Fatmirin. Sikur ishte parathënë që Skënderi, para se për prindërit dhe familjen të ishte rritur për Kosovën, prandaj atë që në vitet e rinisë e ...

Më shumë...

Bekim Halit Krasniqi (19.5.1974 – 12.4.1999)

Bekim Halit Krasniqi (19.5.1974 – 12.4.1999)

Marsi dhe prilli i vitit 1999, në historinë e popullit shqiptar të Kosovës do të kujtohen si muajt më tragjikë e të rëndë, por edhe më të lavdishëm të përpjekjeve titanike të luftës për çlirim nga thundra e okupatorit serb. Forcat serbe, të tërbuara nga goditjet e avionëve të Aleancës ...

Më shumë...

Ali Daut Ivaja (1.8.1968 – 12.4.1999)

Ali Daut Ivaja (1.8.1968 – 12.4.1999)

Ali Ivaja ka lindur më 1 gusht të vitit 1968, në fshatin Cërnillë të Ferizajt. Mësimet e para i mori në vendlindje, ndërsa shkollën tetëvjeçare e kreu në fshatin Babush. Shkollën e Mesme Teknike e kreu në Ferizaj. Në vitin 1983, inspektorët e UDB-së, afër shtëpisë së Daut Ivajës, kishin ...

Më shumë...

Ekrem Sadik Dili (12.9.1975 – 12.4.1999)

Ekrem Sadik Dili (12.9.1975 - 12.4.1999)

Ekrem Dili u lind më 12. 9. 1975 në fshatin Orllan të Besianës. Babai i tij, Sadiku ishte martuar me Mehreme Aliun nga fshati Bederianë (ish-Bërvenik ), me të cilën pati tetë fëmijë: Nuhiun, Muharremin, Ilazin, Ekremin, Fadilin, Hamdiun, Fetien dhe Sevdien. Ekremi ishte fëmija i katërt me radhë. Shkollën ...

Më shumë...

Emin Kadri Krasniqi (16.4.1948 – 12.4.1999)

Emin Kadri Krasniqi (16.4.1948 – 12.4.1999)

Fundviti i shekullit XX, popullin e Kosovës dhe në përgjithësi gjeografinë shqiptare solli ngjarje dramatike sa të lavdishme, aq edhe të dhembshme dhe tragjike. Derisa Ushtria Çlirimtare e Kosovës e ndihmuar nga Aleanca më e fuqishme planetare ushtarake kishin filluar t’ua jepnin goditjen e fundit forcave vrasëtare serbe, këto të ...

Më shumë...

Musli Kadri Krasniqi (25.5.1966 – 12.4.1999)

Musli Kadri Krasniqi (25.5.1966 – 12.4.1999)

Musli Krasniqi u lind në Negrovc të Drenasit, më datën 25. 5. 1966. Në luftën çlirimtare të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, me shembullin e tij dha prova të burrërisë, guximit dhe trimërisë. Ai kishte dy vëllezër e dy motra. Shkollimin fillor Musliu e përfundoi në Shkollën Fillore “Jusuf Gërrvalla” të ...

Më shumë...