Fillimi / Institucionet (faqe 514)

Institucionet

Në 18 vjetorin e rënies përkujtohen 11 dëshmorë dhe 15 martirë të rënë në Kotlinë

Në tetëmbëdhjetë vjetorin e rënies, në fshatin Kotlinë të komunës së Kaçanikut janë përkujtuar 14 dëshmorë dhe 15 martirë të këtij fshati. Në fjalën e rastit Besim Kuqi, evokoi kujtimet nga kjo ngjarje, e cila tronditi fshatin dhe mbarë qytetin e Kaçanikut. Ndërkohë në fjalimin e tij Kryetari i Komunës ...

Më shumë...

Hapet Qendra Informuese për shëndetin e gruas në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Kaçanik

Është bërë përurimi i Qendrës Informuese për shëndetin e gruas në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Kaçanik. Nënkryetari i Komunës së Kaçanikut Remzi Elezi, përshëndetin iniciativën për hapjen e kësaj qendre, duke e konsideruar si shumë të nevojshme për shëndetin e nënave dhe fëmijëve të Komunës së Kaçanikut. Nënkryetari ...

Më shumë...

Zv. Ministri Hoti: Krahas RYCO-s, Tradukit, në Ballkanin Perëndimor të mbështeten mediet

Përgjatë takimeve të RYCO-s të ditës së tretë të punimeve, përfaqësuesit e të gjashtë shteteve pjesëmarrëse zhvilluan takime edhe në Ministrinë e Punëve të Jashtme me përfaqësuesin Special për Evropën Juglindore, për shtetet e EFTA-s dhe për Turqinë, ku morën pjesë edhe ambasadori i Italisë dhe përfaqësuesi i Francës. Në ...

Më shumë...

Biblioteka e qytetit në Suharekë do të emërohet me emrin “Hajdin Berisha”

Në takimin e tretë të Kuvendit Komunal të Suharekës, këshilltarët komunal kanë miratuar disa projekt- vendime si: 1. Miratimi i procesverbalit nga mbledhja e kaluar, 2. Shqyrtimi i projekt-vendimit për ndryshim-plotësimin e vendimit 01-Nr-016-2021, tё datës 01.02.2017; 3. Shqyrtimi i projekt-vendimit për themelimin e zonës ekonomike (parkut industriale) nё Shirokë; ...

Më shumë...

Përkujtohet atdhetari Latif Berisha

Kryetari i komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri dhe nënkryetari Faruk Mujka, me bashkëpunëtorë të tjerë, kanë bërë homazhe pranë varrit të atdhetarit të shquar Latif Berishës, në Smrekonicë Më këtë rast kryetari i komunës së Mitrovicës Agim Bahtiri, ka vlerësuar lartë figurën e Latif Berishës. Ai tha se Latif Berisha, ...

Më shumë...

Kryetari Bahtiri vizitoi Qendrën e Mjekësisë Familjare në Mitrovicë

Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, i shoqëruar nga nënkryetari Faruk Mujka dhe  drejtoresha e Drejtorisë së Shëndetësisë, Vlora Haxhimedi, ka inspektuar repartet e Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF), ku nga drejtuesit dhe personeli mjekësor është njoftuar për  kushtet e punës  dhe ofrimin e shërbimeve mjekësore për qytetarë. ...

Më shumë...

Asfaltohen rrugët në Pagarushë

Ka filluar asfaltimi i rrugëve në fshatin Pagarushë të komunës së Malishevës, përkatësisht në lagjet Dukoj dhe  Rexhaj. Asfaltimin e këtyre rrugëve, krahas banorëve të fshatit, e ka parë nga afër edhe drejtori i Drejtorisë për Urbanizëm, Ahmet Morina, i cili ka uruar banorët e këtyre lagjeve, ndërsa është ndarë ...

Më shumë...

Begaj: Do ti përkrahim organizimet sportive në shkolla

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, drejtori i arsimit Avdi Morina dhe drejtoresha për sport, Blerta Krasniqi, kanë pritur në një takim pune, kryetarin e Federatës së Sportit Shkollorë të Kosovës, Adrian Telaku dhe udhëheqësin e divizionit të sportit shkollor të kësaj federate, Fikret Shatrin, me të cilët kanë ...

Më shumë...

QEAP “Agimi” së shpejti me objekt të ri modern

Qendra për Edukim dhe Arsim Parafillor “Agimi” tashmë është bërë pjesë e projekteve për investim në kuadër të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë. Kryetari i Komunës së Kaçanikut Besim Ilazi tha se objekti i ri i çerdhes do të jetë një objekt modern, i ndërtuar sipas standardeve të larta ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt mirënjohëse për kontributin e shoqatës bamirëse “Jetimat e Ballkanit”

Shoqata bamirëse “Jetimat e Ballkanit” kohëve të fundit ka qenë shumë aktive në Skenderaj duke ndihmuar familje me gjendje jo të mirë ekonomike dhe shëndetësore. Në saje të kontributit të saj dy familje të Skenderajt janë bërë me banesa të reja si dhe është shëruar nga verbëria një 44 vjeçare. ...

Më shumë...

Hoti takon ministren e Shtetit znj. Böhmer dhe krijuesit e Evropës Juglindore në Berlin

Me fillimin e pranverës, në “Shtëpinë e Literaturës” në Berlin, u promovuan autorë të Evropës Jugperëndimore. Mbrëmja u hap nga Prof.Dr. Maria Böhmer, Ministre e Shtetit pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme të Gjermanisë, e cila e mbështeti fuqishëm këtë aktivitet kulturor në bashkëpunim me Lidhjen e Literaturës “Traduki”. Në ...

Më shumë...

Diskutimi publik për ridestinimin e hapësirës përreth Shkollës së Muzikës në Mitrovicë do të vazhdoi

Rreth 100 qytetarë, përfaqësues të OJQ-ve e shoqërisë civile, përfaqësues të institucioneve e të tjera, kanë marrë pjesë në  Diskutimin  Publik lidhur me Shqyrtimin e idesë së Projektit për Ridestinimin e Zonës Urbane F1/3, Parcela me nr 1600, 1600-1, me Objektin Ekzistues (ish Shtëpia e Armatës Jugosllave), me nr. 1600-1-190-0, ...

Më shumë...

Përfunduan vizitat sistematike shëndetësore në shkollat e Malishevës

Të enjten edhe zyrtarisht mbyllet procesi i vizitave sistematike shëndetësore në shkollat e Komunës së Malishevës. Për këtë qëllim, kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, kryesuesi i KK të Malishevës, Azizi Thaçi dhe drejtori për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale, Hajdin Berisha, e kanë vizituar shkollën në Marali, ku edhe ...

Më shumë...

Kryetari Begaj vizitoi tregun në Malishevë

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, i shoqëruar nga drejtori për shëndetësi dhe mirëqenies sociale, Hajdin Berisha, kanë vizituar të enjten tregun e gjelbër në Malishevë, me qëllim të njoftimit nga afër me blerësit dhe shitësit në treg, me të cilët ka biseduar për shitjen dhe blerjen e artikujve ...

Më shumë...

Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura ka kaluar mbrëmjen me personat e moshuar

Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura ka qëndruar gjatë mbrëmjes në Shtëpinë e personave të moshuar dhe pa përkujdesje familjare në Skenderaj, për të marrë pjesë në mbrëmjen argëtuese të organizuar enkas për këtë grup shoqëror. Mbrëmja argëtuese për banorët e këtij institucioni u organizua nga Drejtoria e Shëndetësisë ...

Më shumë...

Komiteti për Shërbime Publike në Kaçanik mbanë mbledhjen e parë për vitin 2017

Komiteti për Shërbime Publike në komunën e Kaçanikut ka mbajtur mbledhjen e parë për vitin 2017, të cilën e kryesoi Kryesuesi i Komitetit për Shërbime Publike (KSHP) Kemajl Murseli. Anëtarët e komitetit diskutuan për këto pika të rendit të ditës: Informatë mbi Raportin për performancën e komunës së Kaçanikut në ...

Më shumë...