Fillimi / Fejton / Disa nga krerët dhe strukturat udhëheqëse politike e policore të OZN-së e UDB-së në Kosovë VI
Disa nga krerët dhe strukturat udhëheqëse politike e policore të OZN-së e UDB-së në Kosovë VI

Disa nga krerët dhe strukturat udhëheqëse politike e policore të OZN-së e UDB-së në Kosovë VI

Duke u bazuar në të dhënat e publikuara nga “Zëri i Kosovës”, organi i Lëvzijes Popullore të Kosovës, të dhënat gojore të të burgosurve poltikë, në aktgjykimet e ngritura kundër tyre në organet e “drejtësisë” sidomos të atyre të burgosurve prej vitit 1981, në të dhëna të afishuara në faqet e internetit dhe në literaturën e botuar, në vazhdim të këtij fejtoni do të prezantojmë  qindra emra të zyrtarëve të KSAK-së, të milicëve, prokurorëve, hetuesve, gjykatësve, porotëve, të njohur për opinionin, të cilët kanë bashkëpunuar ngushtë me makinerinë e krimit të forcave pushtuese jugosllave e serbe.

 

Nëse në mesin e emrave ndodhet ndonjë emër i paverifikuar, i montuar nga ndonjë portal, apo nga ndonjë individ i caktuar, personi i apostrofuar apo  familjari, që e lexon këtë fejton, mund të drejtohet në Redaksi, ose në adresën: [email protected] për sqarim, eventualisht edhe për kërkim falje publike, nëse dëshmohet e kundërta. Qëllimi i këtij shkrimi nuk është diskreditimi i njerëzve, por zbardhja e biografive dhe veprave të disa prej atyre, të cilët në rrethana të caktuara kanë bashkëpunuar me regjimet pushtuese.

EMRA TJERË TË SPIUNËVE

Zymer Maqastena – spiun

Ibush Arifi – bashkpuntor i UDB-sp  me të bijtë nga bakshia

Murat Zhavelli

Ibër Hasku – udbash ( vrau Haxhi Tishakun)

Januz Haklaj, – spiun

Hysen prushi – bashkëpunëtor

Shaban Abazi, spiun

Agim Muhaxhiri – gazetar ( ky në vitin 1990 publikisht në gazeten Rilindja kishte kërkuar falje për bëmat e tija).

Ramë Ademaj – udbash Pejë

Istref sadikaj – udbash Pejë

Ramë Ademi – kryeudbash pejë

Rrahman Zylfiu – udbash Kumanovë

Rabit Zylfiu ( ishte dërguar në Turqi për të bërë atentat në Sabri Novosellen dhe pasi e kishte burgosur policia turke ky në një proqes gjyqesor edhe kishte pohuar këtë gjë se: ” ishte derguar për të përcjellë një emigrant shqiptar nga Jugosllavia) – për këtë më hollësisht shkruan (” Zëri I Kosovës” numër 6 viti 1983..

Behxhet Jashari – udbash.

Behxhet Behxheti – Shkup.

Januz Panjolli – Shkup ( Zëri i Kosovës numer 7 vitit 1983)

Rexhep Musliu – Shkup

Hasan Abazi – historian Kërçovë

Selman Sadiku –

Nexhemedin Rustemi – Kërçovë.

Hamit Hamiti ( dëbohet nga Shqipëria si agjent i UDB-së dhe vazhdon punen në Maqedoni, pra kjo verteton që Jugosllavia tentonte të qonte spiun në Shqiperi të cilet gjoja si të përndjekur nga serbet…pra shifet se si ky spiun ishte zbuluar nga Tirana dhe me ta kthaer ky kishte vazhduar punen e tij në SPB të Maqedonisë).

Zylal Abedini – udbash SPB Maqedonisë.

Abdyl Zhuta – udbash Ohër.

Edin Marku – udbashDibër.

Ajrush Toska – udbash Strugë.

Sherif Trema – udbash Kërçovë.

Kaim Murtishi ( Zëri i Kosovës,  numer 3 viti 1984).

Mehmet Hasku – udbash Pejë.

Halit Deliu – spiun nga Majaci.

Xheladin Beçiri – udbash.

Kristë Gegaj – Istog ( personalisht e ka  burgosye  Emine Mahmutajn)

Xhelil Shala – Hade.

Nijazi Limanowski ( Limani)

Xhabir Alija ( Ilijowski) ( Zëri i Kosovës,  numer 3 viti 1985 faqe 19)

Esat Limani – arsimtar bilologji.

Mustafa Abedinoski.

Qamil Muhaxheri ( udbash në ambasaden e e Jugosllavis në Tiranë – ma vonë e patën dërguar në Cyrih për të përcjellur emigracionin ( zëri I kosovës 7-8 gusht -shtator) 1986

Nezir Sferifi – udbash Ferizaj

Enver Gashi – diplomat Cyrih

Sali Bajrami,

Ibush Maraj,

Sinan Blakaj,

Nimon Blaka të gjithë nga Vrella ( Zëri I kosovës 4 prill 1987)…

Murat Zhavelli

Enver Zhavelli

Naser  Zhavelli, inspektorë të UDB-së

Ramadan Sermaxhaj (kryudbash) Ne Gjilan

Ramë Ademaj – udbash Pejë

Istref sadikaj – udbash Pejë

Ramë Ademi – kryeudbash Pejë

Pjesëtarët e OZN-së dhe UDB-së në Kosovë gjatë viteve 1945-1990

Gjyqtarët dhe prokurorët që vepruan me urdhëra të UDB-së dhe të strukturave politike e shtetërore të kohës, ishin:

1.Arif Korapi-gjyqtar

2.Ali Abdullahu

3.Ismail Xhemaili

4.Bozhidar Zuloviq

5.Dragolub Neshiq

6.Rexhep Kryeziu

7.Abdyl Demë Hoxha

8.Branko Zhujiq

9.Radosllav Cerovqanin-prokuror

10.Vasilije Gjorgjeviq

11.Vidak Petroviq-gjyqtar

12.Isa Omeragiq

13.Pavle Armush

14.Mirko Spasiq

15.Shaqir Zogaj

16.Ratomir Paternogiq

17.Mustafë Hoxha

18.Vebi Memeti

19.Sefë Sherifi

20.Tuna Tomiq

21.Millorad Llazareviq-prokuror

22.Tahir Ibrani-gjyqtar

23.Ramo Vodopiq-prokuror

24.Zhivojin Cvejiq-gjyqtar

25.Sahit Meraku

26.Sherif Boshnjaku

27.Trajko Angjelkoviq

28.Osman Bytyqi

29.Sefedin Bakalli

30.Lubomir Veloviq

31.Zyhdi Sadiku

32.Minush Xërxa

33.Hazir Haziri

34.Tefik Shala

35.Nebih Qena

36.Mirko Matoviq-prokuror

37.Nazmi Juniku-gjyqtar

38.Beqir Shehi

39.Mehmet Spanca,

40.Isak Nishevci

41.Durmish Koçinaj

42.Shefqet Bytyqi

43.Durak Jashari-gjykatës hetues

44.Mr.Halil Kelmendi-prokuror

45.Fehmi Gashi-gjyqtar

46.Hasan Berisha

47.Metush Sadiku

48.Azem Emini

49.Qazim Goxhufi

50.Maksimoviq Dojqin

51.Njazi Burgideva-prokuror

52.Riza Loci-gjyqtar

53.Orhan Basha

54.Bajram Blakaj

55.Orhan Rekathati

56.Ilaz Alija

57.Mentor Qoku, gjyqtar

58.Verosllava Dimiq,

59.Reshat Millaku-prokuror

60.Ymer Osaj-gjyqtar

61.Sllobodan Zhivkoviq

62.Ukë Muçaj

63.Adem Gorani

64.Ibish Maraj

65.Kërsto Radoviq

66.Tadej Rodiqi

67.Nikë Lumezi

68.Refik Halili

69.Sabit Sylaj

70.Sherif Selishta

71.Qerim Metaj

72.Ndue Selmanaj

73.Ismet Emra

74.Riza Fazliu

75.Metush Latifi

76.Xhevat Halili

77.Halil Halilaj

78.Miftar Jasiqi-prokuror

79.Qazim Tolaj-gjyqtar

80.Masar Pirana

81.Aqif Tuhina

82.Nekibe Kelmendi ???

83.Bujar Juniku

84.Aziz Rexha ??

85.Kapllan Baruti-prokuror

86.Ruzhdi Kozmaçi

87.Flamur Kelmendi

88.Hamit Gashi

89.Jakup Gurmani

90.Selman Ukaj

91.Xhemajlije Mustafa

92.Zeqir Bërdynaj

93.Muharrem Skënderi-gjyqtar

94.Jusuf Mejzini

95.Sylejman Limani

96.Ahmet Ahmeti

97.Bajrak Kadriu

98.Sali Duja

99.Safet Gorani

100.Pjetër Përgjokaj

101.Skënder Morina-gjykatës hetues

102.Nikollë Vazura-gjyqtar

103.Shefki Sylaj

104.Abdylselam Seladini

105.Mahmut Halimi

106.Kadri Sylaj

107.Shefki Sylaj

108.Nikollë Gegaj

111.Sudan Gorani

112.Hilmi Zhitia

113.Shaban Berisha

114.Shyqri Qerimi

115.Bejtë Alidemaj

116.Qazim Goxhufi

117.Osman Sylejmani

118.Miftar Jasiqi,

119.Spasoje Zamfiroviq-prokuror

120.Ramadan Vraniqi……

121, Muhamet Hoti nga një fshat i rrethit të Therandës.

Disa nga punëtorë të UDB-së në Pejë, të cilët burgosën dhe torturuan mizorisht me mijëra atdhetar shqiptar të Pejës, Klinës, Deqanit, Gjakovës dhe Burimit, janë:

– Demë Muja,

– Xheladin Beqiri,

– Asllan Sllamniku,

– Qazim Mazreku,

– Ajet Gashi,

– Ramë Bala,

– Enver Krasniqi,

– Jakup Llonqari,

-Murat Ajvazi..

Ai ka qenë sekretar shkolle në shkollën ” Ismail Qemali” të Prishtines. Në vitet e 90-ta qe bërë inspektor shkolle i vënë nga serbet si ” Drejtori e Dhunshme” ndersa më vonë e kishin emeruar në SPB të punonte si inspektor…Gjatë atyre viteve ka qenë i njohur për tërë qytetin e prishtines si ” spiun ” i rrezikshum… Pas lufte mendohet që edhe ai për një kohë ka shkuar në Serbi por që pastaj serish është kthyer në Kosovë…

Dhuna ndaj protestuesve të vitit 1981

Në Ferizaj inspektorë të sigurimit serb:

Fadil Hyseni me profesion profesor i Filozofisë marksiste.

Adem Ibrahimi, ish profesor i gjuhës ruse, inspektor dhe shok i ngushtë i kriminelit Jashoviq.

Qenan Hajdini, prof i anglishtes nga Kumanova, ka vdekur.

Halit Loku, mesues nga Kaçaniku.

Adem Imeri, profesor i rusishtës, inspektor në SPB të Ferizajt.

Muharrem Gagica Komandant i Policisë në Ferizah në vitet 70-80.

Enver Krasniqi

Ky UDB-ash ka qenë i punësuar deri në fillim të viteve ´90-ta në stacionin e milicisë së Klinës, edhe atë si pasardhës i famkeqit, krye-UDB-ashit Ajet Gashi. (Këtë të fundit e ka likujduar fizikisht UÇK-ja gjatë luftës, për të cilin as familja e tij nuk ka treguar ndonjë interesim që “fajtorët të gjinden e vëhen para drejtësisë UNMIK-istaneze, ashtu siq ka ndodhur me familjet e disa ish UDB-ashëve tjerë).

Ish UDB-ashi Enver Krasniqi sot është në detyrën e Sekretarit të Përhershëm në MSHP, pra është në shërbim të Melihate Tërmkollit.

Nese dikush ka dyshim në këtë fakt që e solla anë këtu, atëherë lirisht mund të pyes banorët e Klinës, dhe me siguri që ata do ti tregojnë se kush ishte Enver Krasniqi para luftës në Kosovë, dhe çka u ka bërë ai atyre atdhetarëve shqiptar që i binin në dorë këtij kriminelí.

Zymer Zymeri

Para se të punësohej si UDB-ash, ky bashkpuntor i pushtuesit serb ka qenë arsimtar i shkollës së mesme, ku ka dhënë lëndën e gjeografisë ekonomike. Më vonë Zamer Zameri vëhet këmb e krye në sherbim të Sherbimit të Sigurimit Shtetror (UDB), ku dallohet nga të gjithë kolegët e tij për dhunën fizike dhe terrorin që e shkaktoj mbi të burgosurit politik në Prishtinë e gjetiu nëpër Kosovë.

Siq duket, pas luftës ky UDB-ash i egër së bashku me forcat serbe arratiset nga Kosova.

Ajet Istogu

Ky ishte njëri ndër UDB-ashët që ka vepruar në Drenicë, rajon ky ku kishte edhe numrin më të madh të burgosurëve politik të Kosovës. për dhunën dhe terrorin e shkaktuar ish të burgosurve nga ky bastard, as që ja vlenë të hargjohet kohë, sepse janë qindra e qindra dëshmitar të gjallë, të cilët ishin “klient” (kupto viktima) të këtij tradhtari.

Edhe ky pis e ka gjetur atë që e ka kërkuar.

 

Enver Maxhuni

Në vitin 1981 ishte arsimtar në Vushtrri. Në atë kohë kali në UDB dhe arrestoi e torturoi studentë e veprimtar, si Hazir Gjakën, Bali Mahmutajn e të tjerë. Ky është  babai i Shpend Maxhunit, kryepolici i Kosovës…..

Kontrolloni gjithashtu

Sefer Muzlijaj: KULLA DYLBI- E KAPEDANIT, RAMË ALISË - I

Sefer Muzlijaj: KULLA DYLBI – E KAPEDAN, RAMË ALISË – I

ËSHTË PRIVLEGJË TË SHKRUASH PËR : TRE -DËSHMORËT-HERONJË TË KOMBIT NGA FSHATI UÇË, BAJRAM GASHIN, ...