KEK
Fillimi / Njoftime / Sot në Syriganë të Skenderajt rivarrosen Osman Osmani e Rexhep Rexhepi të vrarë dhe zhdukur 23 vite më parë nga forcat serbe
Sot në Syriganë të Skenderajt rivarrosen Osman Osmani e Rexhep Rexhepi të vrarë dhe zhdukur 23 vite më parë nga forcat serbe

Sot në Syriganë të Skenderajt rivarrosen Osman Osmani e Rexhep Rexhepi të vrarë dhe zhdukur 23 vite më parë nga forcat serbe

Mbetjet mortore të Osman Osmanit dhe Rexhep Rexhepit, të identifikuar muaj më parë nga mostrat e dërguara për analizë, do të rivarrosen sot në Syriganë të Skënderajt, 23 vjet pas rrëmbimit dhe zhdukjes nga forcat policore dhe ushtarake serbe. Siç ka njoftuar Qeveria e Kosovës, rivarrimi, sipas kërkesës së familjes, do të bëhet sot, më 8 qershor në orën 16:00, që përkon me datën e rrëmbimit dhe zhdukjes. Mbetjet mortore të dy viktimave të luftës janë gjetur dhe zhvarrosur gjatë gërmimeve muaj më parë në Syriganë. Pos njoftimit për rivarrimin e Osmanit dhe Rexhepit, Qeveria ka njoftuar edhe për pesë identifikime të reja nga mostrat që janë dërguar nga institucionet e Kosovës, për të cilat ka thënë se janë njoftuar familjet e personave të identifikuar. Po ashtu është konfirmuar se mostrat nga mbetjet mortore të zhvarrosura gjatë këtij viti nga varreza masive në Kizhevak tanimë janë në laboratorët e Komisionit Ndërkombëtar për Persona të Zhdukur në procedurat për identifikim.

Kontrolloni gjithashtu

Tahir Ahmeti

Takimi për Rishikimin e Përbashkët të Sektorit të Pylltarisë në Kosovë, organizohet më 24-25 qershor 2021

Takimi për Rishikimin e Përbashkët të Sektorit të Pylltarisë në Kosovë, që organizohet më 24-25 ...