Vjollca Hajdari

Vjollca Hajdari: BE-ja po e kushtëzon Kosovën, ndërsa favorizon Serbinë në rrugën drejt integrimeve evropiane

Ekspertja për Ballkanin dhe proceset euro integreuese, Vjollca Hajdari ka vlerësuar se Bashkimi Evropian nuk po vepron njëjtë për integrimin e Kosovës dhe Serbinë në BE. Gjatë një ligjërate të mbajtur në Berlin para Unioni i Grave të Partisë Demokristiane të Gjermanisë, ajo ka theksuar se Bashkimi Evropian po zhvillon një politikë të njëanshme, duke e kushtëzuar e detyruar Kosovën për të bërë kompromise, ndërsa favorizon Serbinë në rrugën drejt integrimeve evropiane. Në vijim të ligjëratës, ekspertja, Vjollca Hajdari një pjesë të kohës ia kushtoi edhe raporteve të Serbisë me Kosovën në të kaluarën dhe sot dhe përkujtoi në obstruksionet dhe pengesat që Serbia po i bën sot zhvillimit të Kosovës, sidomos në veri ku edhe më tej mban aktive strukturat serbe të dirigjuara nga Beogradi zyrtar.

Kontrolloni gjithashtu

Parlamenti Evropian: Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme, njohja nga të gjitha shtetet e BE-së do të ishte në dobishme

Parlamenti Evropian: Besueshmëria e BE-së po dëmtohet nga mungesa e suksesit në dialogun ndërmjet Kosovës e Serbisë

Parlamenti Evropian në rezolutën  që e miratoi të enjten, konstaton se besueshmëria e Bashkimit Evropian …