Ahmet Qeriqi

Haradinaj, i kishte dhënë leje të plotë prokurorit Blakaj për qasje në Arkivin për kategoritë e dala nga lufta

Haradinaj: Nuk e kuptoj misionin e Baton Haxhiut për të na shpjeguar sa i mirë është ky, apo ai opsion

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, i kishte dhënë leje të plotë prokurorit tashmë të dorëhequr, Elez Blakaj që të kishte qasje në Arkivin e Zyrës për Çështje të kategorive të dala nga lufta e UÇK-së. Në një dokument, që mban nënshkrimin e Haradinajt dhe numrin e protokollit të Qeverisë, shihet …

Më shumë...

Serbia nuk do ta pranojë asnjë zgjidhjeje të statusit final të Kosovës pa përkrahjen dhe miratimin e Rusisë

Serbia nuk do ta pranojë asnjë zgjidhjeje të statusit final të Kosovës pa përkrahjen dhe miratimin e Rusisë

Gazeta e Beogradit “Novosti” shkruan se Serbia nuk do ta pranojë  asnjë zgjidhjeje të statusit final të Kosovës pa përkrahjen e Rusisë dhe pa konsultat me zyrtarët e saj më të lartë, në Kremlin. Kjo marrëveshje e fuqishme, themelet e të cilës, i kanë vënë kryetarët e Putin e Vuçiq …

Më shumë...

A. Q. Çmenduria e radhës: Dekomunistizimi dhe “Aushvici” në Shqipëri (!)

Ahmet Qeriqi

Lufta për pushtet në Shqipëri  po merr trajta të një fiksioni të një fushate të çmendurisë, me qëllim për ta diskredituar Shqipërinë e viteve: 1945-1991, për shkak se ajo kishte vendosur pushtetin e vet të ligjshëm për kohën, si kudo në Ballkan e në vende të tjera të botës, regjimin …

Më shumë...

James Foggo: KFOR-i është pjesë e NATO-s dhe ka mandat të ruajë kufijtë që janë bërë me marrëveshje ndërkombëtare

James Foggo: KFOR-i është pjesë e NATO-s dhe ka mandat të ruajë kufijtë që janë bërë me marrëveshje ndërkombëtare

Komandanti i Forcave të Bashkuara të NATO-s në Napoli James Foggo ka thënë për mediet e Beogradit  se nëse ekziston dialogu për çështjet fundamentale, që i kanë të dyja palët dhe që kanë mendime të ndryshme, ekzistojnë edhe grupe nga të dy anët që nuk pajtohen me liderët në përparimin …

Më shumë...

Serbia nuk do ta pranojë asnjë zgjidhjeje të “statusit final” të Kosovës pa përkrahjen dhe miratimin e Rusisë

Serbia nuk do ta pranojë asnjë zgjidhjeje të "statusit final" të Kosovës pa përkrahjen dhe miratimin e Rusisë

Gazeta e Beogradit “Novosti” shkruan se Serbia nuk do ta pranojë  asnjë zgjidhjeje të statusit final të Kosovës pa përkrahjen e Rusisë dhe pa konsultat me zyrtarët e saj më të lartë, në Kremlin. Kjo marrëveshje e fuqishme, themelet e të cilës, i kanë vënë kryetarët e Putin e Vuçiq …

Më shumë...

Ragmi Mustafa: Asnjëherë nuk do të heqim dorë nga kërkesa për të qenë pjesë integrale e Republikës së Kosovës

Ragmi Mustafa është zgjedhur kryetar i Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Kosovën Lindore

Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare, Ragmi Mustafa, ka shprehur optimizëm se kërkesa e shqiptarëve të kësaj pjese për bashkim me Kosovën do të bëhet pjesë e takimit të radhës në kuadër të dialogut të Brukselit. Pavarësisht prej reagimeve të fuqive të mëdha, ai e ka quajtur të realizueshme kërkesën e …

Më shumë...

OVL e UÇK-së ia ka parashtruar disa kërkesa Qeverisë dhe institucioneve të Kosovës

OVL e UÇK-së

Kryesia e Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, në mbledhjen e mbajtur sot me përveç tjerash diskutoi lidhur me disa  çështje. Veteranët Kërkojnë nga Institucionet e Republikës së Kosovës që Asociacionin e Komunave me shumicë serbe, të mos e bëjnë kurrsesi me kompetenca ekzekutive; – Kërkojmë nga Institucionet e …

Më shumë...

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi ka thënë se është caktuar një prokuror tjetër në rastin e veteranëve

Aleksander Lumezi

Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi ka thënë sot se është caktuar një prokuror tjetër në rastrin e veteranëve. Ai në një konferencë për media tha se ish – prokurori Elez Blakaj i ka pasur emrat, por nuk janë përfshirë në aktin akuzues, pasi sipas tij, me këtë do të merrej …

Më shumë...

R. Haradinaj: Kryetari, Hashim Thaçi nuk e ka besimin tim lidhur me korrigjimin e kufijve

Haradinaj: Nuk ka gjyq që mund ta gjykojë përpjekjen e një populli për të jetuar si gjithë të tjerët të lirë në atdhe

Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj thotë se kryetari, Hashim Thaçi nuk e ka besimin e tij për të përfaqësuar Kosovën në dialog dhe për të  hapur tema për korrigjim të kufijve.  “Janë dy etapa, njëra është dhënia e besimit te presidenti i vendit me përfaqësuar vendin në një proces për …

Më shumë...

Qeveria shpërblen me nga rreth 3000 euro ish-delegatët e Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës

Qeveria shpërblen me nga rreth 3000 euro ish-delegatët e Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës

Qeveria e Kosovës i ka ndarë 300 mijë euro për delegatët e Kuvendit të Kosovës të cilët më 2 korrik të atij viti shpallën Deklaratën Kushtetuese dhe më 7 shtator shpallën Kosovën Republikë. Pastaj të gjithë u larguan nga Kosova dhe shumica syresh shkuan në vendet e perëndimit, Propozimi i …

Më shumë...

Dragua Shehu: Dëshmia e një ish-komunisti, e vërteta për kampin e Tepelenës

Krimet e komunizmit të dënohen por të mos hiperbolizohen. Flet një ish-komunist, dëshmitar i kohës në Tepelenë dhe në kampin që synohet të kthehet në muze si “Aushvici shqiptar”    Kohët e fundit e sidomos në fillim të muajt prill është hapur një debat i madh për Kampin e të Internuarve …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Kosova e lire, apo Kosova e sunduar?

Agim Vuniqi

A është realiteti iluzion, apo iluzioni realitet ? “Qenia njerëzore është pjesë e një tërsie, e quajtur nga ne univers, pjesë e kufizuar në kohë dhe hapësirë. Ai e përjeton veten, mendimet e tij dhe ndjenjat si diçka e ndarë nga pjesa tjetër, një lloj iluzioni optik i ndërgjegjes së …

Më shumë...

Frank Shkreli: Kujtojmë humanistin dhe mikun e Shqipërisë, Harry t. Fultz

Frank Shkreli

 Të dielën që kaloi më 19 gusht Kombet e Bashkuara dhe komuniteti ndërkombëtar shënuan Ditën Humanitare Botërore, në kujtim të angazhimit dhe dedikimit të puntorëve dhe zytarëve kombëtarë e ndërkombëtarë që merren me çështjet humanitare, duke u shkuar në ndihmë njerëzve më në nevojë të botës, ndërkohë që në shërbim …

Më shumë...

Adil Fetahu: Serbia-Jugosllavia i ka shkaktuar dy luftëra botërore në territorin e saj

Adil Fetahu

Atentati mbi trashëgimtarin e fronit të Austrohungarisë, princin Franc Ferdinandin dhe bashkëshortën e tij, Sofija Hotek, kryer në Sarajevë më 28 qershor 1914 (ditën e Vidovdanit), u bë shkak i drejtpërdrejt i fillimit të Luftës së Parë Botërore, në të cilën Serbia u shkërmoç, dhe po të mos ishin fuqitë …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Po e the të vërtetën, armiqtë i ke në derë

Krasniqi

 Populli ynë, në fjalorin dhe mendësinë e tij filozofike ka shpjegim adekuat për çdo situatë, edhe për zhvillimet e këtyre ditëve. Dhe është më shumë se i saktë në këtë reflektim imediat. I urti popull thotë: “Më lehtë është të luash qarkun sesa të folesh hakun!” Kjo u pa edhe …

Më shumë...

James Hooper: Populli i Kosovës duhet ta kuptojë se nuk është më Amerika e viteve 1998-2000

James Hooper: Populli i Kosovës duhet ta kuptojë se nuk është më Amerika e viteve 1998-2000

Ish-diplomati amerikan dhe njohësi i zhvillimeve në Ballkan, James Hooper në një intervistë për Radion Evropa e Lirë ka thënë se populli i Kosovës duhet ta kuptojë se Shtetet e Bashkuara të ditës së sotme nuk janë ato të viteve 1998, 1999, 2000 dhe se situata ka ndryshuar. Duke folur …

Më shumë...