Ahmet Qeriqi

RKL: Fitorja e Thaçit si fitorja e Pirros

Fitorja e Partisë Demokratike të Kosovës në zgjedhjet e përgjithshme, të parakohshme të 8 qershorit, përgjithësisht ka qenë fitore e pritur, edhe pse është konstatuar me të drejtë se fitorja nuk do të jetë bindëse, por megjithatë është një fitore, e pranueshme dhe e  ligjshme, pavarësisht se u bënë përpjekje …

Më shumë...

Dr. Shaqir Shaqiri: Mbyllja e syve para realitetit tejet të dhembshëm mund të na kushtojë shumë

Nëse kemi parasysh gjendjen e përgjithshme në Kosovë, dhe duke marrë parasysh se një pjesë e madhe e truallit tanë (e pranuam apo jo) është ende nën okupim të Serbisë dhe se gjithçka ishte jona ose humbi ose po tretet dalëngadalë, shtrohet pyetja: Ku jemi? Veriun e Kosovës e humbëm …

Më shumë...

Aleksandër Çipa: Irinej konfirmoi Janullatosin si të huaj

Do të vlente të qëndronim më gjatë në praninë e njëhershme të krerëve të ortodoksisë botërore në Tiranë, javën që shkoi. Një ngjarje të cilën nuk e kanë pasur kryeqytete të njohura të fetarisë botërore që i përkasin këtij religjioni. E ndodhur  në Tiranë kjo prani, nuk ka lidhje me …

Më shumë...

Sylejman Abazi: Fytyra e vërtetë e “njeriut” të Zotit

Nga “incidentet” që ndodhën gjatë shenjtërimit të Kishës Ortodokse në Tiranë, na vijnë dy panorama që nuk mund të mos na lënë përshtypje. Së pari, kreu i shtetit shqiptar, Bujar Nishani, nuk pati kurajë dhe forcë morale e institucionale që të mbronte vlerat dhe dinjitetin kombëtar, por vetëm zbatoi protokollin …

Më shumë...

Dr. Kristo Frashëri: Tri të vërteta për të cilat gënjen Janullatosi

Ortodoksë të Shqipërisë! Ta çojmë më tej valën që është ngritur në të gjitha rrethet për ruajtjen dhe ripërtëritjen e Kishës Autoqefale Shqiptare sipas kanoneve dhe traditave të saj. Të ngremë këshillat e Kishës të pastruara nga fara përçarëse antikombëtare dhe ta nxjerrim Kishën tonë të dlirë e të bukur …

Më shumë...

Adil Fetahu: Takimi i Gjeneratës së Normalistëve të Prishtinës (1956-1961)

Tanimë është krijuar një traditë e mirë e takimeve të gjeneratave të cilat kohë më parë kanë kryer  shkolla e fakulteteve të ndryshme, dhe këto takime po mbahen në prag të mbarimit të vitit shkollor. Takimet e tilla, qofshin ato që mbahen për herë të parë, apo herë tjetër, në …

Më shumë...

Ramadan Bozhlani: Djajtë përfaqësues të engjëjve

Atmosfera ka filluar ta ndryshojë ritmin e zakonshëm, duke shpërfillur çdo preokupim ditor dhe duke vënë në qendër të vëmendjes entusiazmin politik. Nën optikën e fushatave politike janë vënë kujdesshëm fise, familje, individ, lagje, nënlagje, qytete dhe fshatra, me përjashtim të disa vendeve ku as logjika nuk ka guxim t’i …

Më shumë...

Sadik Pervetica: Norma gjuhësore e një kombi të qytetëruar është Kushtetutë

Reagim  ndaj artikullit të autores Jonida Çabej me titull: “ Pseudogjuhëtarët sulm kundër gegërishtes, kërkojnë ndalimin e reformimit të gjuhës shqipe”.   Në daç ta njohësh kulturën e një njeriu – DËGJOJA FJALORIN – autori: (Nga libri: FJALSHKURTA TË MOSHËS – të sitës e të shoshës)   Në numrin 248 …

Më shumë...

RKL: Përfaqësimi i veteranëve dhe të burgosurve politikë në listat për deputetë të partive politike

Në shumicën e partive politike të Kosovës, kandidatë për deputetë, ka edhe nga mesi i veteranëve të luftës së UÇK-së dhe të burgosurve politikë, shumë prej të cilëve në të njëjtën kohë janë edhe veteranë. Në mesin e tyre ka edhe veprimtarë të mirënjohur, të cilët tërë jetën ia kanë …

Më shumë...

Dr. Shyqri Galica: Krimet monstruoze serbe kundër shqiptarëve në syrin e kamerës

Zeqir Bekolli, “Dëshmi për krimin serb në Kosovë” (“Evidence of serbian crimes in Kosovo”), Prishtinë, 2014  Prof. dr. Shyqri Galica   Porsa ka dalë nga shtypi edhe një album fotografish me legjenda për krimet e bëra nga policia dhe ushtria serbe në Kosovë në periudhën e pushtimit serb dhe të …

Më shumë...

Veprës tënde lavdi

Më të dashurit tonë, Prof. Dr. Mehdi Polisit   Një jetë të tërë nuk u kurseve Veç për shkencë e dije Mund e djersë derdhe mbi fletë Në shtigje diturie.   Nuk shteret lumi që rrjedh mbi shtrat Nuk shuhen dijetarët që derdhin dije e dritë Ashtu vepra jote madhërohet …

Më shumë...

A. Q. Super premtimet e ushejzave politike

Fushata e partive politike për zgjedhjet e përgjithshme, të parakohshme të 8 qershorit po manifestohet si rëndom me një entuziazëm dhe eufori, që aspak nuk i korrespondon gjendjes së mjerë me të cilën po ballafaqohemi në Kosovë, me premtime krejtësisht pa mbulesë, për gjoja mirëqenie, begati, pasuri. Çuditërisht, këtyre premtimeve …

Më shumë...

Dr. Ajvaz Berisha: Mbijetesa si akt i idealit për sakrificë

Albumi “Dëshmi për krimet serbe në Kosovë” me autor Zeqir Bekollin është dëshmia më e mirë dhe e argumentuar për krimin serb të bërë në Kosovë. Edhe pse pamjet rrëqethëse që sjell autori janë të përqendruara kryesisht në Drenicë, ky album është një mostër e mirë që flet se krime …

Më shumë...

Preng Cub Lleshi: Lufta kundër gjuhës shqipe, zonja Shamku, do të përfundojë si farsë, si turp!

Kur lexova titullin “Ndryshimet në gjuhë? Po e gjymtojnë e po e mpijnë”, të formuluar nga Ledi Shamku Shkreli, pata provuar një ndjenjë kënaqësie. Më në fund, thashë me vete, ndryshe nga shumë intelektualë shkodranë antistandard, doli një zonjë e zgjuar në mbrojtje të gjuhës themelet e së cilës qenë …

Më shumë...

Dr. Shefqet Krasniqi: Siguria para së gjithash

Nga komentet e shumta që arrita të lexoj për vrasjen e Elvis Pistës, Allahu e pastë mëshiruar, u ndjeva dhe ndihem thellësisht i prekur. Një qytetar ngushëllonte veten dhe gjithë Kosovën duke thënë se kjo që i ka ndodhur Elvisit mund t’i ndodhë secilit prej nesh. Me fjalë të tjera, …

Më shumë...

Metë Bytyçi: Ngrenë kokë këlyshët e komunizmit

Sapo afrohet tetë qershori, kur do të mbahen zgjedhjet e parakohshme, aq më shpesh dhe aq më lart po ngrihet tensioni psikik e moral, aq më shumë po marrin valë kërcënimet, fyerjet, përgojimet nga mentaliteti i disa dhenarëve, shelegarëve. Kohëve të fundit, pas një serie shkrimesh në gazetën “Lajm” , …

Më shumë...