Ahmet Qeriqi

M. Agrigoroaiei: Monstrumët e Smilkovcit janë Mikajllovi e Geshkovska e jo shqiptarët!

Arsyet e emërimit të Gëshkovskës ishin që të fshihet burimi real i vrasësit, pra prokurorja të mbulojë urdhërdhënësin e vrasjes së peshkatarëve – Mikajllovin, të fshihen faktet dhe realitetet e këtij krimi dhe të dënohen me burgim të përjetshëm shqiptarët të pafajshëm.   Vrasja e peshkatarëve sllavo-maqedonas në Smilkovc, prej …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Serbia e refuzoi Thaçin e dashuruar për të shkuar në Beograd

Është për tu admiruar mjeshtrja e politikës sonë dhe e mediave që e mbështesin ketë politikë, se me çfarë mjeshtërie e zhvendosin vëmendjen, jo vetëm te qytetarëve me halle shumë, por edhe te qarqeve “intelektuale” nga problemet reale te shoqërisë shqiptare dhe e orientojnë në probleme krejtësisht të pa rëndësishme …

Më shumë...

Prof.dr. Eshref Ymeri: Mos u mërzit, miku im Albert Zholi

Në faqen e internetit “KosovariMedia” të datës 20 mars 2015, lexova një shkrim të shkurtër të gazetarit dhe të publicistit të mirënjohur Albert Zholi, me titull: “E ç’i duhet shqipja?!”. Në këtë shkrim ai risjell në kujtesë një ngjarje të vitit 1999, kur ndodhej emigrant në Athinë. Një ditë të …

Më shumë...

Ma. sci. Bekim Mushkolaj: Familja Haradinaj dhe UÇK-ja

Pas përfundimit të luftës së përgjakshme në Kosovë është bërë e zakonshme të flitet dhe të shkruhet për rrjedhën e saj, për heronj e gjallë e të rënë, për betejat, qëndresën heroike individuale, familjare e kolektive deri në vetëflijim. Jo një herë  është thënë se vitet e luftës mbesin vetëm …

Më shumë...

Ibish Neziri: Mos Heshtni!

                     U publikuan listat e të dalurve nga lufta e të gjitha zonave. I lexova ngadalë dhe me shumë interesim, jo për ta gjetur veten në ndonjërën prej tyre , se kurrë në jetë plumb nuk kam shkrepur, por për të parë dhe për t’iu gëzuar  gjetjes së emrave të …

Më shumë...

Rrustem Geci: Edhe unë jam çam

Çamëri, motër e gjakut, motër e dhimbjes, motër e vuajtjeve. Edhe unë jam Çam, edhe unë jam si ti. Motra ime e betejave, motra ime e qëndresës, kam dhimbje në shpirt. Kraharori i tëri më digjet. Çamëri e njëperëndisë, Çamëri e Zeusit, Homerit, Pirro Burrit, dhe Aristidh Kolës, e di …

Më shumë...

Mr. Lulzim A. Beqiri: Evoluimi i SME-ve në Kosovë

Ndërmarrjet e vogla dhe të mesme ( NVM ), janë motorët e krijimit të vendeve të reja të punës, janë forcë lëvizëse drejt prosperitetit ekonomik, janë shpresa më e madhe e të rinjëve tanë, siç dihet NVM- të punësojnë numrin më të madh të të rinjëve në Republikën e Kosovës. …

Më shumë...

Sylejman Krasniqi: Shqiptarët e të gjitha besimeve fetare të varrosen në të njëjtat varreza

Shqiptarët  janë njëri nga kombet  e rrallë të botës që i përkasin të tri besimeve fetare bazë, pa i numruar këtu edhe sektet e ndryshme të këtyre tri  besimeve. Të tjerët, për  këtë laramani të besimeve, thonë se kjo është pasuri. Për  fatin tonë ( të mirë apo të keq?) …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Kryeministrin Edi Rama duhet ta përkrahin të gjithë shqiptarët

Gjatë fushatës elektorale për zgjedhjet e përgjithshme të 21 qershorit 2013, kryetari i Partisë Socialiste të Shqipërisë, Edi Rama, iu kishte premtuar shqiptarëve se do të bënte kthesa në qeverisje, do ta luftonte korrupsionin, do të forconte lidhjet me Kosovën dhe të gjithë shqiptarët në rajon e më gjerë. Premtimet …

Më shumë...

Sylejman Krasniqi: Bukëpërbuzësi Sabri (Novosella)Maxhuni

(Reagim ndaj shkrimit të Sabri Maxhuni ( Novosella) botuar në të përditëshmën “ Epoka e Re” të datës 2 prill 2015 me titullin “A kishte luftë çlirimtare në Kosovë”. Reagimin nuk e ka botuar gazeta “Epoka e Re”)             Është bërë modë, sidomos këto 25-30 vjetët e fundit të …

Më shumë...

Prof. Dr. Nebi Dervishi: Vështrim rreth librit, “Uragani i UÇK-së-dëshmorit të kombit Feriz Guri”

Zonja e zotërinj, I nderuari Rektor i USHT-së Prof. Dr. Vullnet Ahmeti   Të nderuar familjarë I nderuari autor i monografisë “Uragani i UÇK-së – Dëshmorit të Kombit, Feriz Guri” – Prof. Dr. Nusret Pllana dhe redaktor Prof. Dr. Emin Kabashi.   Të nderuar kolegë, prorektorë, dekanë dhe studentë të …

Më shumë...

Kryetari i Kuvendit të Shqiptar të Zvicrës, Jeton Kryeziu letër të hapur për ministrin Valon Murati

“I nderuar z. Ministër MURATI, Kam nderin, si kryetar i Kuvendit të Shqiptarëve të Zvicrës (KSHZ), i cili është themeluar, më 29.05.2011, dhe ndër priroritete të kësaj shoqate, janë mbrojtja e të drejtave të shqiptarëve në Zvicër, si në raport me Zvicrën, po ashtu edhe me vendet nga vijnë ata. …

Më shumë...

Mr. Lulzim A. Beqiri: Kuponi fiskal dhe asistenca sociale

Konsumatorët që blejnë, nëse deshirojnë që atyre t’u kthehet një përqindje e parave nga Tatimi mbi Vlerën e Shtuar, duhet t’i ruajnë kuponët fiskalë.  Ministët Hoti, “ Për blerjet prej 250 deri në 500 euro të kthehen nga 10 euro prej TVSH-së që kanë paguar. Për blerjet prej 501 deri …

Më shumë...

Mona Agrigoroaiei: Serbia as Vuçiqi s’ mund ta ndalin ribashkimin kombëtar të Shqipërisë Etnike

Mona Agrigoroaiei: Serbia as Vuçiqi s’ mund ta ndalin ribashkimin kombëtar të Shqipërisë Etnike   Une të premtoj, z. Vuçiç, se jo vetëm do të bashkohet Kosova me Shqiperinë, por krejt Shqipëria Etnike dhe ti, shtrige Serbi, nuk do të mundesh të parandalosh këtë gjë!!! Kryeministri Rama e ka të …

Më shumë...

Durim Abdullahu: Për 10 dilemat e Irfan Salihut

Mediatizimi i dy videoinçizimeve të publikuara në internet para dy vitesh, i ka riaktualizuar pyetjet aq të përsëritura mbi pozitën e shqiptarëve në Perandorinë Osmane. Pamjet e tyre, tregojnë dy ligjërata fetare (hytbe) të mbajtura nga Irfan Salihu, (ish)imam i xhamisë “Suzi Çelebiu” në Prizren. Në këto ligjërata, me një …

Më shumë...

Bilall Sherifi: Me suprimim të sovranitetit mbi sistemin e drejtësisë s’ fiton drejtësia në Kosovë

Çështja e krijimit të një mekanizmi që do të merrej me gjykimin e lëndëve që burojnë nga i ashtuquajturi Raport i Dik Martit për muaj të tërë kanë dominuar në opinionin publik të Kosovës. Sidomos nga publikimi i rezultateve të prokurorit të ngarkuar nga Këshilli i Evropës, Clint Williamson-it krijimi …

Më shumë...