Ahmet Qeriqi

A.Q. Luftëtarët shqiptarë në Siri nuk janë terroristë, ata po luftojnë terrorizmin shtetëror të diktatorit, Asad

Lufta verbale kundër islamit në Kosovë e mbështetur fuqishëm nga mediet me prejardhje titiste, komuniste, kryesisht dhe përgjithësisht është luftë e medieve dhe aspak e qytetarëve të Kosovës, qofshin ata myslimanë, të krishterë apo ateistë. Kjo, ta quajmë luftë, është e njëjtë, ashtu sikur  ishte dhe në një segment lufta …

Më shumë...

Dr. Hasan Luçi: Sulm i përsëritur kundër UÇK-së, strategji e vjetër serbomadhe

Ndërsa vazhdojnë bisedimet mes Kosovës e Serbisë, për normalizimin e marrëdhënieve mes tyre, (me ndërmjetësinë e BE), Beogradi përsërit pa fund slloganin e mosnjohjes kurrë të shtetit të Kosovës, ndërsa Prokuroria e komanduar nga EULEX-I kërkon shtyrjen e afatit të mbajtjes në arrest të disa nga ish drejtuesit kryesorë të …

Më shumë...

Dr. Shefqet Krasniqi: Shuplaka e Zotit

Këto ditë përjetuam një stres të llojit të vet. Ai ishte stresi i kërkimit të votës nga kandidatë të ndryshëm të cilët, siç i portretizonin nganjëherë mediet, ishin në gjendje të fshinin edhe xhamat e makinave në semaforë të kryeqytetit vetëm për të fituar një votë. Pas një maratone të …

Më shumë...

Behxhet Shala: Premtimet që po bëhen në këtë fushatë është vështirë të realizohen edhe me buxhet të Emirateve të Bashkuara

Fushata parazgjedhore po vazhdon pa tensione të mëdha dhe mund të llogaritet relativisht e qetë. Në aspektin e sigurisë fizike për kandidatët por edhe për votuesit e mundshëm. Është karakteristikë se numri i pjesëmarrësve është stabil që nënkupton se disa subjekte politike e kanë mbështetjen e një trupi votues tradicional. …

Më shumë...

RKL: Deklarata e Erdoganit dhe kërcënimi i Beogradit

Vizita e kryeministrit të Turqisë, Rexhep Tajip Erdogan në Kosovë me rastin e përurimit të Terminalit të Aeroportit të Prishtinës, “Adem Jashari”, si dhe fjalimi i tij i mbajtur në Prizren, ka ngjallur reagime, të qarqeve të ndryshme, madje edhe të qarqeve serbe, të cilat konsiderojnë se Kosova paska qenë …

Më shumë...

Frank Shkreli: Politika shqiptare nënshtruese ndaj interesave të huaja

Gjatë disa viteve të fundit Turqia ka ndërmarrë një fushatë, që disa e quajnë si një ofensivë të gjithanshme, diplomatike, politike, shoqërore dhe fetare-kuturore në Ballkanin perëndimor, kryesisht e përqendruar në vendet me shumicë myslimane, si Shqipëria, Kosova dhe Bosnja-Hercegovina.  Siç duket në frymën e kësaj fushate diplomatike, Kryeministri turk …

Më shumë...

Teuta Llalla-Kamberi: Nëpërkëmbja e gjakut të dëshmorëve nuk është traditë e shqiptarëve

Deri më sot, siç dihet publikisht, asgjë nuk është bërë për statutin e familjeve të dëshmorëve, invalidëve të luftës së 2001’të edhe pse në Marrëveshjen e Ohrit është paraparë që brenda vitit 2004 të zgjidheshin këto çështje, si shumë çështje të tjera të dala nga ky dokument i garantuar nga …

Më shumë...

Abdullah Prapashtica: Zgjedhjet Lokale e Republikane dhe Ligji për pjesëtarët e dëshmorët e UÇK-së

Mediet në Kosovë bëjnë të ditur se Veteranët konsiderojnë se nga gjendja e rëndë shpirtërore dhe materiale, mbi 40 pjesëtarë të UÇK-së kanë bërë vetëvrasje pas përfundimit të luftës. Ndërsa në të njëjtën kohë me miliona Euro  harxhohen për foto-postere të kandidateve të partive politike, për spote propagandistike, për udhëtime …

Më shumë...

Behxhet Sh. Shala: Hashim, amanet Millutinin e Gojbulës dhe Gvozdenin e Besianës…

Nobeli për Kosovën dhe Serbinë, lesh Marie për Tanzaninë   Shpërblimi Nobel përveç se është nder për fituesin , kombit që i takon, shtetit shtetas i të cilit është apo shtetit ku i është dhënë strehim politik, është edhe një biznes shumë përfitues si për laureatin (i merr një milion …

Më shumë...

Mustafa Bajrami: Flasim, por sa bisedojmë?

Grekët e vjetër besonin se e vërteta zbulohet vetëm nëpërmes bisedimit, dialogut. Urtësia, thoshin ata, arrihet me komunikimin e ndërsjellë. Dialogu ushqen shpirtin tonë, sikur loja me lodra që ushqen shpirtin e fëmijës. Nga grekët bota mësoi dialogun, ndërsa romakët na falën aftësinë e të folurit. Të parët hynë në …

Më shumë...

Shefqet Ali Dibrani: Rrebelimi i të burgosurve shqiptarë në burgun e Nishit në vitin 1974

Të shkruajë njeriu për të burgosurit e ndërgjegjes atdhetare nëpër burgjet serbe e jugosllave është jo vetëm një detyrë, por duhet të jetë edhe një trokitje në ndërgjegjen, sidomos të politikë-bërësve, të cilët duhet ta kuptojnë se për lirinë, pavarësinë dhe Shqipërinë e tërësishme është derdhur gjak, janë bërë sakrifica …

Më shumë...

Lavdim Klinaku: Gjuha shqipe dhe Mujë Rugova

Nëse Universitet i Prishtinës nuk ka  vepruar asnjëherë në formën e duhur, këtu përjashtohet veprimi i tij (Universitetit ) për t`futur si lëndë  obligative “Kulturën e Gjuhës” në të gjitha fakultetet, e për të cilën gjë,  ish Rektori  Rugova duhet të përgëzohet , padyshim ! Realisht një gjë e tillë …

Më shumë...

Faton Mehmetaj: Një libër i rrallë, ku trajtohen çështjet më të ndjeshme të sigurisë në Kosovë

( Përkitazi me botimin e librit “Organizatat ekstremiste serbe në Kosovë”, i autores mr. Fetnete Ramosaj, botoi Instituti për Studime Gjeopolitike dhe Siguri, Prishtinë, 2013, 182 faqe.)   Libri i Fetnete Ramosajt,  “Organizatat ekstremiste serbe në Kosovë” është një vepër  me tematikë të rrallë, pak të trajtuar nga studiues dhe …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Edhe një herë për “Lindorin shqiptar” që shet nder, komb, fe e Atdhe

Në kohën e sotme, kur krenaria dhe dinjiteti i kombit tonë po nëpërkëmbët jo vetëm nga të huajt, por edhe nga ata që iu kanë nënshtruar e po i nënshtrohen me vullnet çdo të huaji, kanë dalë në sipërfaqe edhe teori të ndryshme të cilat bazohen gjithnjë në do farë …

Më shumë...

RKL: Ndarja në PDK është e pashmangshme

“Shkizma” në PDK është e pashmangshme edhe pse krahu shkizmatik i kësaj partie po vonon  për ta marrë një qëndrim të prerë, me qëllim që t’i qartësojë dilemat brenda elektoratit të Partisë, e cila tash për  tash ka numrin më të madh të anëtarësisë në vend. Ndarja, që tashmë duket …

Më shumë...

RKL: Kryetarja, Jahjaga kërkon kthimin e besimit të dikurshëm mes serbëve e shqiptarëve(!)

Në një intervistë për Radio Televizionin e Vojvodinës, kryetarja e  Kosovës, Atifete Jahjaga, ka thënë se “është me rëndësi që serbët të dalin në numër sa më të madh në zgjedhjet e ardhshme lokale, me qëllim për të kontribuar në ndërtimin e një shoqërie demokratike në Kosovë. Ajo shtoi se …

Më shumë...