leoni

Botimet

Kasim Shala: Poezi dhe rrëfime

Rrëfimet e poetit dëshmor, Kasim Shala, janë shkruar nga një krijues fillestar por me vizion të qartë. Një i ri i dashuruar në mirësi, i dashuruar në natyrën e pastër të vendlindjes, që po e shkilnin pamëshirshëm tanket vrastare të Serbisë. Kjo vepër i përballon kohës, ashtu sikur i përballon …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Burgu

Kadri Rexha: MONUMENT BREZASH TË LIRISË (Çast me romanin “Burgu” të autorit, Ahmet Qeriqi) Po çel mëngjesi gri mbi përfytyrimin ndërsa unë ende rri ulur mes miqve që frymojnë me fjalë, me tinguj, me shenja, me krisma pushke. Sipër tryezës prej druri palos faqet prajshëm “Burgu”, libri i shenjtë i …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Luftëtarë të NDSH-së (1944-1950)

Kongresi i Lipovicës Kongresi i Pestë i Lëvizjes Nacional Demokratike Shqiptare                 Forcat e vërteta kombëtare, të cilat nuk ishin komprometuar as në formacionet profashiste, as në ato të partizanëve të Titos, vendosin të veprojnë në një platformë të re të riorganizmit. Ato forca tanimë kishin krijuar Lëvizjen Nacional Demokratike …

Më shumë...

Martin Çuni – Themele Jete

Libri “Themele jete” i shkrimtarit Martin Çuni përmban një tregim, dy përralla dhe njëzet rrëfime. Këto rrëfime, përralla e tregime, autori në formë letrash ua dërgoi fëmijëve në shtëpi, e të cilat kanë përmbajtje sociopedagogjike. Përmes tyre fëmijëve ua bën të ditur jetën në fshat, me bukuritë dhe rreziqet që …

Më shumë...

Selman Dervishi – Strateg-bota në anekdota

A.Q. Poeti i dashuruar në vargun poetik Poeti, veprimtari dhe idealisti, Selman Dervishi, radhitet në mesin e krijuesve që kanë bërë emër sidomos pas luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe fitores historike të shqiptarëve kundër kolonializmit e hegjemonizmit shekullor serb. Ai ka shkruar poezi që nga mosha rinore. Ka bashkëpunuar …

Më shumë...