kek
Airport Adem Jashari
MIT
Fillimi / Institucionet (faqe 70)

Institucionet

KK- i Malishevës nuk e shqyrtoi Kornizën Afatmesme Buxhetore 2020/2022

Mbledhja e shtatë e rregullt e Kuvendit të Komunës së Malishevës, filloi me debatin jashtë rendit të ditës, ku këshilltarët e subjekteve politike ngritën shqetësimet e tyre për gjendjen në kanalizime, rrugë, objekte publike, ndriçim, ujësjellës, arsim, që kanë nevojë për investime në mirëmbajtje si dhe në çështje tjera me ...

Më shumë...

Ministrja Zhiviq vizitoi fermerët në Komunën e Shtërpcës

Ministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Dijana Zhiviq gjatë ditës ka vizituar fermerët e fshatrave Sushicë dhe Beroc në Komunën e Shtërpcës. Me këtë rast, ministrja pati rastin të takohet me fermerët e kësaj ane, të cilëve ua ka prezantuar  Programin për Bujqësi dhe Zhvillim Rural të MBPZHR-së për ...

Më shumë...

Delegacioni i MTI-së merr pjesë në Konferencën e Bankës Botërore lidhur me sistemin për trajtimin e ankesave nga investitorët

Një delegacion i Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë i prirë nga Ministri Endrit Shala mori pjesë në një konferencë ndërkombëtare lidhur me trajtimin e ankesave që vijnë nga investitorët e huaj dhe vendës. Kjo konferencë është organizuar nën patronazhin e Bankës Botërore dhe është mbajtur në kryeqytetin e Malajzisë, Kuala ...

Më shumë...

Isa Xhemajli:Qendra kombëtare me siguri për banorët e Kosovës dhe jashtë saj

Ministria e Punëve të Brendshme, Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar dhe Programi për Kontrollin e Eksportit dhe Sigurinë e Kufijve të Ambasadës Amerikane kanë bërë “ Demonstrim të drejtpërdrejtë” të sistemeve të QKMK-së. Aty përfshihen: aftësia e pranimit të thirrjeve të telefonatave përmes këtij sistemi, Sistemi për Menaxhimin e Rasteve  ...

Më shumë...

Ministri Gashi ndau certifikata për të rinjtë pjesëmarrës të kampit veror “Change-Makers”

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, mori pjesë në ceremoninë e ndarjes së certifikatave për pjesëmarrësit e kampit veror “Change-Makers” në parkun “Gërmia” në Prishtinë. Kampi “Change-Makers” u përkrah financiarisht nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Programi “Përkrahje Adoleshentëve pas Mësimit të Rregullt” (ASSET), i cili ...

Më shumë...

FSK përfundon ushtrimin fushor “Ujku 02/2019” në komunën e Rahovecit

Për tri ditë me radhët (25, 26, 27 Qershor 2019), Batalioni i dytë i Brigadës për Reagim të Shpejtë i Forcës së Sigurisë së Kosovës, zhvilloi ushtrimi fushor “Ujku 02/2019” në komunën e Rahovecit. Pjesë e këtij ushtrimi që është mbajtur për herë të parë në këtë komun ishin ushtarët ...

Më shumë...

Ramosaj nënshkruan kontratën për infrastrukturë rrugore në fshatin Prilep

Rruga kryesorë që kalon përmes fshatit Prilep deri në  fshatin Irzniq, brenda pakë ditëve do të duket më ndryshe dhe do ti plotësoi standardet për banorët e kësaj ane. Këtë e bëri të ditur të enjtën, kryetari i komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj, i cili bashkë më zyrtar të prokurimit ...

Më shumë...

Buxheti i Komunës së Deçanit për vititn 2020, mbi 9.5 milion euro

Në Deçan është mbajt mbledhja e VI-të e rregullt e Asamblesë komunale ku u dskutuan disa pika të rendit të ditës.  Për Kornizën Afatmesme Buxhetore (KAB) 2020-2022, për sqarimet e duhura i dha drejtori për Buxhet dhe Financa Agron Demukaj. Ai bëri me dije se janë mbajtur tri takime të ...

Më shumë...

Kryetari Haliti vizitoi disa projekte të rëndësishme

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ka vizituar sot fshatin Sllatinë të Epërme, konkretisht shkollën në lagjen e Gjinollëve, ku nga afër ka parë punimet që janë zhvilluar para objektit shkollor, në trotuare dhe krijimin e hapësirave. Po ashtu Kryetari Haliti ka parë nga afër punimet që po zhvillohen ...

Më shumë...

I hapet rruga sponsorizimit në kulturë, rini e sport në Kosovë

Të enjten  deputet e Kuvendit të Republikës së Kosovës votuan amendamentet e harmonizimit të ligjeve tjera me Ligjin për Sponsorizim në fushën e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, duke hapur kështu rrugën për mundësimin e sponsorizimit të rreth 30 milionë eurove brenda një viti për zhvillimin e fushave që parasheh Ligji ...

Më shumë...

Haliti gjatë forumit “EverGreen Kosovo” prezantoj praktikat më të mira të komunës së Vitisë në fushën e mjedisit

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti ishte pjesë e panelit në forumin “EverGreen Kosovo”, në të cilën është diskutuar mbi sfidat mjedisore dhe praktikat më të mira për zgjidhjen e tyre. Me këtë rast Kryetari Haliti duke folur mbi angazhimin e Komunës së Vitisë, në fushën e mjedisit potencoi ...

Më shumë...

Deri më 30 qershor afati i aplikimit për Subvencione

Njoftohen të gjithë fermerët nga Komuna e Junikut se afati i fundit për aplikim për Subvencione është 30 Qershor 2019, andaj këshillohen të gjithë aplikuesit që gjatë dy ditëve të ardhshme të përgadisin dhe dorëzojnë dokumentacionin për aplikim dhe duke pas paraqyesh fluksin e aplikuesve luten të gjithë aplikantët që ...

Më shumë...

U mbajt mbledhja e radhës me Drejtorët e Shkollave të Komunës së Deçanit

Drejtoria  Komunale  e Arsimit mbajti mbledhje e radhës ku diskutoi shumë çështje lidhur më procesin mësimor. Mbledhja kishte ketë rend të ditës: 1.Përfundimi ( detyrat ) i vitit shkollorë 2018/2019 2.Organizmi i garave të diturisë (testi më nxënës të shkollave  fillore dhe të mesme) 3.Të ndryshme Nder të tjera u ...

Më shumë...

Brenda pak ditëve nisin punimet për asfaltimin e të gjitha rrugëve në fshatin Irzniq

Kryetari i komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj, nënkryetari Sami Cacaj dhe bashkëpunëtorë të tjerë sot kanë nënshkruar  kontratën me “Arfa Group’’ SH.P.K , për  asfaltimin e të gjitha rrugëve në fshatin Irzniq ku përfshihen  punët përgatitore, deri në asfaltim dhe sinjalizim. Kryetari Ramosaj tha me këtë rast se jemi duke ...

Më shumë...

Kosova dhe Shqipëria, memorandum bashkëpunimi në fushën e regjistrimit të bizneseve

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, gjegjësisht Agjencia për Regjistrimin e Bizneseve ka nënshkruar memorandum bashkëpunimi me Qendrën Kombëtare të Biznesit të Republikës së Shqipërisë. Nënshkrimi i memorandumit është forcimi i lidhjes së Kosovës dhe Shqipërisë, dhe do të shërbej  për zhvıllımın e ekonomisë, promovimin e inovacionit dhe shkëmbimin e teknologjisë, ...

Më shumë...

Rahoveci përmes debatit publik me qytetarë diskuton Qarkoren Buxhetore 2020-2022

Në sallën e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të mërkurën u mbajt debat publik me qytetarë për Qarkoren Buxhetore 2020-2022, i cili përfshin planifikimin e buxhetit tre vjeçar të Komunës së Rahovecit. Pjesë e debatit ishin Afrim Dina, kryesues i kuvendit, anëtarët e KPF-së, kuvendarët e kuvendit komunal, kryetarëve të lagjeve-fshatrave, ...

Më shumë...