KEK
Fillimi / Opinione (faqe 120)

Opinione

Ali Hertica: Çfarë është kultura politike në Kosovë

Ali Hertica

Te Velde, ishte i pari në Holandë në fushën e kulturës politike .Çfarë është kultura politike saktësisht..?.Te Velde shpjegon se ka disa përkufizime te termit, por ai është më në shtëpi me përkufizimin antropologjik. Sa më shumë që një tendosje antropolog i njohur në disa studime të veçanta të zonës, ...

Më shumë...

Daim Iseni: Opsion e vetëm, federalizimi institucional

Daim Hiseni

Ne, nuk mund të bëjmë improvizime nga kriza në krizë. Ne, medoemos duhet të kemi diplomaci të re, e cila do të mund t’i parashikojë dhe parandalojë krizat. – Voren Kristofer Konflikti në Maqedoninë Veriore përfundoi me zgjidhje politike. Politikanët dhe qytetarët e etnikumit maqedonas, nuk ishin atëherë dhe nuk ...

Më shumë...

Nebih Rexhepi: A duhen vaksinuar politikanët në Shqipëri dhe në Kosovë?

Nebih Rexhepi

Vaksinimi është përshkrim për të ndihmuar sistemin imunitar të zhvillojë mbrojtje nga një sëmundje. Po ashtu vaksina është një përgaditje biologjike që siguron imunitet të fituar aktiv ndaj një sëmundje të veçantë. Ajo ipet në raste të rralla, kur njeriu humbë imunitetin, e vetmja diagnozë është vaksinimi. Në Shqipëri, kur ...

Më shumë...

Blerim Muriqi: Pse po e dergjin, Sadri Ramabajen?

Blerim Muriqi

Vitet po i lënë vend njëra tjetrës dhe si për të na thënë, se ky vend e ka të vështirë të shkëputet nga një e kaluar e errët me burgosje, për të ushqyer politika dhe për të vrarë fate njerzore, ka thurur konturat e një fatkeqësie të quajtur Sadri Ramabaja! ...

Më shumë...

Dr. Zeqir Veselaj: Degradimi natyror me “pëlqimet mjedisore”

Dr. Zeqir Veselaj: Degradimi natyror me “pëlqimet mjedisore”

“Ndotja dhe degradimi i mjedisit asnjëherë nuk duhet të jetë çmim i prosperitetit” Al Gore, fitues i çmimit Nobel për Paqe Secila shoqëri në këtë botë ka nevojë për zhvillim ekonomik dhe mirëqenie sociale që janë dy nga shtyllat e zhvillimit të qëndrueshëm. Prandaj edhe nuk është lehtë t`u thuhet ...

Më shumë...

Nisma Socialdemokrate: Cilat janë pazarllëqet e Vetëvendosjes me Nenad Rashiqin?

Nisma Socialdemokrate

Logjika e drejtimit të gishtit ndaj rivalëve politik për veprime që i bën vet, e sintetizuar në sintagmën e njohur “T’i them sa nuk më ka thënë”, doli në shesh edhe në lojën që kurdisi Serbia me pakot e mbushura me fletëvotime të falsifikuara. Përveç Listës Serbe, të gjitha forcat ...

Më shumë...

Të gjithë do të dalim faqebardhë, sepse pikërisht për këtë edhe qenka themeluar Gjykata Speciale

Ahmet Qeriqi

Fushata aktuale e Prokurorisë së Gjykatës Speciale, duke ftuar në hetime po thuajse të gjithë ish anëtarët e SHP të UÇK-së, komandantët  e Zonave Operative dhe shumë eprorë e ushtarë  të tjerë, tregon më së miri se cili do të jetë qëllimi i parë,  i vetëm dhe final i saj. ...

Më shumë...

Protesta në “Astir” të Tiranës, në disa medie e portale shqip, barazohet me luftën kundër regjimit të Milosheviqit

Protesta në “Astir” të Tiranës, në disa medie e portale shqip, barazohet me luftën kundër regjimit të Milosheviqit

Sot, në disa medie e portale, në Shqipëri dhe në Kosovë, është afishuar një lajm sensacional, i cili protestën e disa banorëve të Astirit,  dhe tre deputetëve të PD-së, në Tiranë  e barazon me luftën e shqiptarëve të Kosovës kundër regjimit të Milosheviqit. Ky ta quajmë lajm bazohet në konstatimin ...

Më shumë...

Zeqir Bekolli: LOJA E RREZIKSHME RAMËS SYNON RIKTHIMIN E PRANISË RUSE NË BALLKAN?!

Zeqir Bekolli: Ligji i Pagave Thikë me dy tehe apo bombë e kurdisur?!

LOJA E RREZIKSHME RAMËS SYNON RIKTHIMIN E PRANISË RUSE NË BALLKAN?! Zeqir Bekolli Edi Rama, një udhëheqës dinak, viteve të fundit, është duke i bërë disa veprime me të cilat po e habit shumëkënd, madje edhe ata të cilët i besuan oratorisë dhe veprimeve të tija, për një Shqipëri pa ...

Më shumë...

Ramadan Veliu: NDERGJEGJA NË PESHOJË

Ramadan Veliu

A ka tela lahute a sharkie te ndonjë këngëtari, …a ka penë poeti a shkrimtari … a ka historian a kronikan pedant te kohës …që mund ta përthekojë gjithë përkushtimin heroik ndaj Atdheut e Lirisë te heroit Ismet Asllanit?!!… Që mund ta përmbledhë gjithë bujarinë unikate te përmasave biblike… të ...

Më shumë...

Skënder Sadri KAPITI: Shefi i NATO-s “sqaron” turkofobët shqiptarë

Skënder S. Kapiti

Në shumë media të mëdha lexova një lajm me titull: “Turqia ka rol kyç në sigurinë e Europës”. Duke u nisur nga përmbajtja e ketij lajmi konstatova se sa e drejte dhe se sa e dobishme dhe e rendesishme është për shqiptarët, për Shqipërinë dhe për Kosovën aleanca strategjike Shqipëri-Kosovë-Turqi, ...

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Nisma e mini-shengenit apo aprovimi i katër rregullave të shengenit për Ballkanin perëndimorë

Sadik Halitjaha: Njeri tabor thotë do të ju japim lekë, lekë, tjetri tabor thotë punë, punë

Nisma e mini-shengenit apo aprovimi i katër rregullave të shengenit për Ballkanin perëndimorë. E mirë apo e keqe? E domosdoshme apo jo? E parakohshme apo jo? Si nismë mendoj është e mirë. Kujt i ngutet kujt i shkon në favor? Mendoj Serbisë sepse ajo ka filluar të ndihet e izoluar ...

Më shumë...

Isidoros Karderinis: Brexit, loja që duhet të marrë fund

BREXIT

Tre vjet më parë, me referendumin e 23 qershorit 2016, populli britanik vendosi me një përqindje prej gati 52% dhe me pjesëmarrje 71.8% daljen e Britanisë së Madhe nga Bashkimi Evropian. Ky rezultat i shkëlqyeshëm ishte padyshim disfatë e parë e madhe dhe e dhimbshme për Bashkimin Evropian të bankave ...

Më shumë...

Skënder Sadri KAPITI: Të çregjistrohen partitë politike fantazma!

Skënder S. Kapiti

Shqipëria e Kosova mund të jenë dy shtete rekord në Europë por ndoshta edhe në  botë për nga numri i madh i partive politike, por edhe për rekord për varfëri e papunësi. Pra politikë shumë, jashtëmase, por, punesim ,mirëqënie e siguri shumë, shumë pak. Dy shtetet më të varfëra në ...

Më shumë...

Iliriana Koleka: Sot është 8 Nëndor, dita e themelimit të partisë komuniste shqiptare, PKSH-së

Iliriana Koleka: Sot është 8 Nëndor, dita e themelimit të partisë komuniste shqiptare, PKSH-së

Sot është 8 Nëndor, dita e themelimit të partisë komuniste shqiptare PKSH-së, më vonë (në 1948, në kongresin e parë të saj) e shëndruar në partinë e punës së Shqipërisë PPSH-në! Duhet të përulemi me respekt para këtyre bijëve atdhetarë të popullit shqiptar, bijëve më punëtorë e më të ndershëm, ...

Më shumë...

Andrej Nikollaidu: Çerdhe e vërtetë evropiane e xhihadistëve është Franca edhe Belgjika, jo Bosnja

Andrej Nikollaidu: Çerdhe e vërtetë evropiane e xhihadistëve është Franca edhe Belgjika, jo Bosnja

Analisti malazez i Al-xhazirës, Andrej Nikollaidu, në një vështrim të tij lidhur me politikën e Francës kundër disa shteteve të Ballkanit, shkruan: Mos u mashtroni “Jo” sepse  Macron nuk e ndryshon Ballkanin: ne jemi akoma po aq të parëndësishëm sa kemi qenë gjithmonë. Dhe nëse pyetëm  unë ky është një ...

Më shumë...