Ahmet Qeriqi

Ahmet Bytyçi: Krimi dhe gjenocidi serb në Kosovë, dëshmi nga Pokleku i Vjetër më 17 prill të vitit 1999

Ahmet Bytyçi: Krimi dhe gjenocidi serb në Kosovë, dëshmi nga Pokleku i Vjetër më 17 prill të vitit 1999

Sot në 20 vjetorin e rënies kujtohen 53 martirët e Poklekut. Krimet e gjenocidi serbe filluan në Likoshan, Qirez, Abri, Poklek në Recak, e Ticë, në Krushë e Meje, në Qyshk e Shtedime, në Gjakovë e Therandë dhe në shumë vende të tjera të Kosovës. Për informimin e lexuesve që nuk …

Më shumë...

KPMM-ja dhe SHGJK-ja kundër fuzionimit

KPMM-ja dhe SHGJK-ja kundër fuzionimit

Sot është mbajtur takimi publik lidhur me plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të agjencive te pavarura. Drejtori i departamentit ligjor në Ministrinë e Administratës Publike, Naser Shamolli bëri hapjen e takimit publik, ku të pranishëm ishin  drejtues nga KPMM, SHGJK, MZHE-ja. …

Më shumë...

Robert Bosch: Viktimat e rikthimit të vizave janë shqiptarët e zakonshëm, biznesmenët, studentët, jo kriminelët

Robert Bosch: Kosova deri më tash ka qenë e ledhatuar nga shtetet përendimore po tash ka një ndryshim dramatik

Robert Bosch, ish ambasador i Holandës në Shqipëri dhe Kosovë ka shkruar se një vend tjetër kandidat për në BE nuk ka zbatuar një reformë kaq të rreptë të gjyqësorit deri më sot. Fatkeqësisht, po hidhet vazhdimisht baltë për ta zhvlerësuar këtë proces. Deputetja e CDA, Van Torenburg, vetëm mund …

Më shumë...

Arban Bislimi: Na u korit Holanda

Arban Bislimi: Urime Dita e Gruas të gjitha grave dhe vajzave Shqiptare!

Hollanda si vend i njohur qe ne mesjete si fuqi detare dhe tregtare hegjemonike ne Evrope dhe bote ka zhvilluar qe asokohe aktivitetet shoqeruese te porteve detare : kryesisht prostitucionin dhe trafikun e droges (opium) dhe mallrave tjera te ndaluara. Kush ka pak kulture te pergjithshme e njeh kengen e …

Më shumë...

Kosova rregullon autostrada me çmimin e gjysmës së buxhetit vjetor, ndërsa shqiptarët kërkojnë punë në Kroaci

Kosova rregullon autostrada me çmimin e gjysmës së buxhetit vjetor, ndërsa shqiptarët kërkojnë punë në Kroaci

Hapja e mijëra vendeve të punës për të huajt e ka shndërruar Kroacinë ndër destinacionet kryesore edhe për të papunët e vendit tonë. Për tre muajt e parë të këtij viti  rreth 1 mijë e 300 qytetarë nga Kosova kanë marrë leje qëndrimi dhe pune nga Ministria e Punëve të …

Më shumë...

Kosova po shndërrohet në një Republikë ku Buxheti i Shtetit është pronë private e Qeverisë në pushtet dhe e të pasurve

Qeveria e Kosovës merr vendim që punëtorëve të larguar nga puna gjatë viteve të 90-ta, t’u njihen kontributet pensionale

Pasurimi enorm i të pasurve në Kosovë, rritja qind për qind e pagave të atyre që janë të zënë me punë dhe paguhen nga taksapaguesit e vendit, mungesa totale e investimeve në krijimin e vendeve të punës, ka bërë që klasa e të varfërve, të ikë sa më parë nga …

Më shumë...

Kuvendi i Holandës ka votuar në favor të propozimit për heqjen e vizave të qytetarëve të Shqipërisë për shkak të “kriminalitetit”

Kuvendi i Holandës ka votuar në favor të propozimit për heqjen e vizave të qytetarëve të Shqipërisë për shkak të “kriminalitetit”

Kuvendi i Holandës ka votuar në favor të propozimit për heqjen e vizave të qytetarëve të  Shqipërisë për shkak të kriminalitetit të shtuar shqiptar në këtë vend. Ky votim ia ka hapur rrugën Qeverisë së Holandës për t’ju drejtuar Brukselit, pasi fjalën e fundit për këtë kërkesë, në rikthimin e …

Më shumë...

Komisioni për Sigurinë Kombëtare miratoi marrëveshjen Shqipëri-Kosovë për ngritjen e pikave të përbashkëta të kalimit kufitar

Komisioni për Sigurinë Kombëtare miratoi marrëveshjen Shqipëri-Kosovë për ngritjen e pikave të përbashkëta të kalimit kufitar

Komisioni për Sigurinë Kombëtare ka miratuar  marrëveshjen Shqipëri-Kosovë për ngritjen e pikave të përbashkëta të kalimit kufitar. Ky komisioni shqyrtoi dhe më pas miratoi në tërësi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes ndërmjet Këshillit të Ministrave te Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës për ngritjen e pikave të …

Më shumë...

Në Komisionin për Legjislacion, Mandate dhe Imunitete është shqyrtuar raporti vjetor i Agjencisë Kundër Korrupsion për vitin 2018

Në Komisionin për Legjislacion, Mandate dhe Imunitete është shqyrtuar raporti vjetor i Agjencisë Kundër Korrupsion për vitin 2018

Në Komisionin për Legjislacion, Mandate dhe Imunitete është shqyrtuar raporti vjetor i Agjencisë Kundër Korrupsion për vitin 2018. Drejtori i Agjencisë Kundër Korrupsion, Shaip Havolli, tha se 98 për qind e zyrtarëve publikë e kanë deklaruar pasurinë deri më 1 prill, kur ka qenë afati i fundit. Janë ngritur 90 …

Më shumë...

Ndryshimi i Ligjit të Zgjedhjeve të Përgjithshme, ka përplasur mes veti deputetet Xhevahire Izmaku dhe Albulenë Haxhiu

Ndryshimi i Ligjit të Zgjedhjeve të Përgjithshme, ka përplasur mes veti deputetet Xhevahire Izmaku dhe Albulenë Haxhiu

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Xhevahire Izmaku dhe ajo e Lëvizjes Vetëvendosje, Albulena Haxhiu kanë reaguar kundër njëra-tjetrës gjatë ditës së sotme në Komisionin për Legjislacion. Arsyeja e gjithë kësaj ishte ndryshimi i Ligjit të Zgjedhjeve të Përgjithshme. Deputetja Izmaku kërkoi që Komisioni për Legjislacion të mos e shqyrtojë …

Më shumë...

Skënder Krasniqi: Institucionet shtetërore duhet të jenë gjithmonë në mbështetje të bizneseve vendore

Skënder Krasniqi: Institucionet shtetërore duhet të jenë gjithmonë në mbështetje të bizneseve vendore

Numri Unik Identifikues i vendosur nga ARBK si dhe procedurat që bizneset janë të obliguara të ndjekin për pajisjen me këtë numër, ishin tema kryesore e diskutimit në takimin e realizuar nga përfaqësueset e Odës së Afarizmit të Kosovës, Zëvendësministrit të Financave, Hyzer Gashi me Drejtoreshën e ARBK-së Nexhmije Selimi. …

Më shumë...

Sindikata e Pavarur e RTK-së është e shqetësuar me mënyrën se si po pretendohet të zgjidhet drejtori i Përgjithshëm

RTK-ja

Sindikata e Pavarur e RTK-së është e shqetësuar me mënyrën se si po tentohet të zgjidhet drejtori gjeneral i RTK-së. Presioni për të votuar me vota të hapura nuk shpjegohet ndryshe përveç se përpjekje për manipulim të procesit. Gjithashtu zvarritja e votimit po bëhet me qëllim të rritjes së presionit …

Më shumë...

Elife Luzha: Arti i komunikimit dhe komunikimi politik në Kosovë

Elife Luzha

Aftësia për të komunikuar na bën të jemi  qenia më e privilegjuar dhe më e pushtetshme në planet. Ndoshta kjo bindje ka bërë që shpeshherë të thuhet se, jo aftësia për të menduar, siç thoshte filozofi Rene Deckartes, por aftësia për të komunikuar na bën të ndjehemi njerëz. Në përditshmërinë …

Më shumë...

Në 20-vjetorin e rënies përkujtohen “Pesë dëshmorët e Gradinës”

Dëshmorët e Gradinës

Më 18 prill 2019, në 20-vjet0rin e rënies, me aktivitete  tematike e përkujtimore, në Drenas dhe vend-rënien  e tyre  përkujtohen dëshmorët e Gradinës, maja e malit,  mes  Llapushnikut e Berishës. Atë ditë, në luftime ballë për ballë kundër forcave serbe, me vendosmëri të veçantë,  për të mos lejuar që me …

Më shumë...

Frank Shkreli: Vdekja e diskursit publik në botën shqiptare

Frank Shkreli: Një mbështetje historike ndërkombëtare ndaj lirisë së fjalës

Thuhet se politika është fusha ku fillon e ku diskursi publik helmohet dhe vdes një herë e mirë.  Mënyra se si zhvillohet debati politik dhe jo vetëm politik, por debati publik në përgjithësi në botën shqiptare, lë të kuptosh se jo vetëm që atmosfera e diskursit publik është helmuar, por …

Më shumë...

Sevo Tarifa: Një Agron Tufa shpall kriminelë udhëheqësit e luftës Antifashiste, heronjtë e dëshmorët e saj

Sevo Tarifa

Unë ish-pionieri partizan i Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, lexova me dhimbje e zemëratë një palo-listë të Institutit që drejton Agron Tufa dhe ku shpallen kriminelë udhëheqësit e lavdishëm të asaj lufte, si dhe heronjtë e dëshmorët e saj. Dhe nuk mund të qëndroja sehirxhi ndaj kësaj që po ndodh, kur jemi …

Më shumë...