Ahmet Qeriqi

Akademiku, Rexhep Qosja shkruan se Sali Berisha po zhvillon beteja politike dhe që gati një vit po i tollovit shqiptarët në Shqipëri e në Kosovë

Më 24 qershor në orën 17.00 mbahet Akademi në 85-vjetorin e lindjes së profesor dr. Rexhep Qoses

Në një shkrim autorial për Sali  Berishën, akademiku i mirënjohur dr. Rexhep Qosja ia ka kujtuar  të gjitha nismat e dështimet, sidomos atë pasi është shpallur person non grata. Megjithëse në moshën kur moshatarët e Sali Berishës enden korridoreve të spitaleve me fashikuj në duar,  plot diagnoza e dokumente të …

Më shumë...

Kryeministri, Albin Kurti, vazhdon avazin e tij duke mohuar gjithçka që kanë arritur qeveritë paraprake për 20 vjet, në Kosovë

Albin Kurti

Kryeministri, Albin Kurti, vazhdon avazin e tij duke mohuar  gjithçka që kanë arritur qeveritë paraprake për 20 vjet, në Kosovë. Ky është i vetmi arsyetim i tij, ditor, kujdestar i përhershëm,  çdoherë kur ballafaqohet me realitetin dhe kur nuk ka asnjë fakt apo argument për përgjigje reale të mos punës …

Më shumë...

Farhan Muxhahid: Nuk është koha që kryetari i Rusisë, Vladimit Putin të shpallet i çmendur

Vladimir Putin

Derisa pushtimi rus i Ukrainës vazhdon, ne dëgjojmë rregullisht fjalë të tilla si “i keq”, “i shqetësuar” dhe “i paqëndrueshëm” që përdoren për të përshkruar Vladimir Putin. Një etiketim i tillë nuk është i pazakontë për real-politikën. Është një taktikë në rivalitetet gjithnjë e më të pranishme të politikës ndërkombëtare …

Më shumë...

Dr. Rexhep Qosja: Sali Berisha po zhvillon beteja politike dhe që gati një vit po i tollovit shqiptarët në Shqipëri e në Kosovë

Rexhep Qosja

Në një shkrim autorial për Sali  Berishën, akademiku i mirënjohur dr. Rexhep Qosja ia ka kujtuar  atij dhe  atyre që po e ndjekin  të gjitha nismat e dështimet, sidomos atë pasi është shpallur person non grata nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.   Megjithëse në moshën kur moshatarët e Sali …

Më shumë...

KGJK ka vendosur suspendimin e  Kryetares së Gjykatës Themelore në Mitrovicë, nga pozita e saj si kryetare

Keshilli Gjyqesor i Kosoves

Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGJK), njofton opinionit publikë, se në mbledhjen e 281-të ka vendosur për suspendimin e  Kryetares së Gjykatës Themelore në Mitrovicë, nga pozita e saj si kryetare. Ky Vendim është marrë sipas kërkesës së Autoritetit Kompetent për Kryetar të Gjykatave, në përputhje me Ligjin për Përgjegjësinë Disiplinore …

Më shumë...

Asambleja e Përgjithshme e OKB-së miratoi një rezolutë, e cila kërkon mbrojtjen e civilëve dhe infrastrukturës civile, në Ukrainë

OKB

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara ka miratuar një rezolutë, e cila kërkon mbrojtjen e civilëve dhe infrastrukturës civile në Ukrainë, si dhe ndaljen e menjëhershme të luftës. Rezoluta, e cila është miratuar më 24 mars në selinë e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork, ka siguruar 140 vota …

Më shumë...

Çedomir Jovanoviq: Kosova është krejtësisht e pavarur nga Serbia, serbët e Kosovës janë pengje të pamundësisë së Beogradit

Çedomir Jovanoviq

Kryetari i Partisë Liberale Demokratike në Serbi, Çedomir Jovanoviq, deklaroi se është plotësisht i vetëdijshëm që Kosova është krejtësisht e pavarur nga Serbia tashmë me vite dhe se është i sigurt që serbët e Kosovës janë pengje të pamundësisë në Beograd, e që sot transmetohet në mënyrë tjetër, e gjatë …

Më shumë...

Inspektorati Policor i Kosovës shqyrton çështjen e pjesëmarrjes së eprorëve të Policisë së Kosovës në takim me kryetarin e Serbisë, Vuçiq

IPK:

Inspektorati Policor i Kosovës është duke shqyrtuar çështjen e pjesëmarrjes së eprorëve të Policisë së Kosovës, nga veriu i vendit  në takim me kryetarin  e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ku u diskutua për vendimin e Qeverisë e Kosovës që të mos lejojë mbajtjen e zgjedhjeve të Serbisë. Zëdhënësi i Inspektoratit Policor …

Më shumë...

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati sot ka pritur në takim kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës,  myftiun Naim Tërrnava

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati sot ka pritur në takim kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës,  myftiun Naim Tërrnava

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati  ka pritur në takim kryetarin e Bashkësisë Islame të Kosovës,  myftiun Naim Tërrnava, i shoqëruar nga kryetari i BI-së në Malishevë, Sead Pacarizi. Në këtë takim, kryetari Kastrati dhe myftiu Tërnava kanë diskutuar rreth bashkëpunimit të mirë që në vazhdimësi ka Komuna e …

Më shumë...

Fondi i Grave të Kosovës ndan mbi 276,000€ për 28 organizata dhe strehimore në Kosovë

Fondi i Grave të Kosovës ndan mbi 276,000€ për 28 organizata dhe strehimore në Kosovë

Më 24 mars, Rrjeti i Grave të Kosovës (RrGK) mbajti sesion orientues me ç ‘rast ndau grante për 28 organizata dhe strehimore në Kosovë, në kuadër të Fondit të Grave të Kosovës (FGK), në shumë të përgjithshme prej 276,548€. Më saktësisht, këto grante u dhanë 19 Organizatave të Shoqërisë Civile …

Më shumë...

Nesër përurohet libri “Pozita Kushtetuese-Juridike dhe Politike e Shqiptarëve në Mal të Zi nga viti 1945-1990” e autorit, Hajrullah Hajdari

Nesër përurohet libri “Pozita Kushtetuese-Juridike dhe Politike e Shqiptarëve në Mal të Zi nga viti 1945-1990” e autorit, Hajrullah Hajdari

Me 25 mars 2022 duke filluar në orën 12 00, në ambientet e Institutit Albanologjik të Prishtinës bëhet përurimi i librit: “Pozita Kushtetuese-Juridike dhe Politike e Shqiptarëve në Mal të Zi nga viti 1945-1990” të autorit, Hajrullah Hajdari.   Ky libër është rezultat i punës shumëvjeçare  të autorit i  cili ka …

Më shumë...

Gregory Keohe: Zyra e Prokurorit ka të bëjë me shërbimin e fshehtë serb, nga i cili ka marrë shumë materiale

Avokati i Hashim Thaçit, Gregory Keohe i ka dërguar një ankesë gjykatës së Apelit, i pakënaqur me gjyqtarin francez

Avokatët e krerëve të UÇK-së kanë vazhduar të fajësojë Zyrën e Prokurorit të Gjykatës Speciale në Hagë për fshehje të dokumenteve shfajësuese dhe bashkëpunim me shërbimet sekrete të Serbisë. Avokati i  Hashim Thaçit, Gregory Keohe, ka akuzuar Zyren se ka marrë shumë informacione dhe dokumente nga Shërbimi Inteligjent i Serbisë.  …

Më shumë...

Ben Emmerson: Të gjitha provat që gjenden në segmentin publik konfirmojnë manipulimet e provave nga autoritetet serbe

Ben Emerson

Avokati i Kadri Veselit, Ben Emmerson,  sot në konferencën mbi ecurinë e çështjes ndaj krerëve të UÇK-së ka fajësuar Zyrën e Prokurorit të Gjykatës Speciale  se nuk i ka nxjerrë provat shfajësuese, duke saktësuar se  të gjitha provat që gjendet në domenin publik konfirmojnë manipulimet të provave nga autoritetet serbe. …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Polifonia shqiptare, margaritar edhe i muzikës botërore, e pranuar në UNESCO I

Ahmet Qeriqi: Polifonia shqiptare, margaritar edhe i muzikës botërore, e pranuar në UNESCO I

Kënga  dhe muzika shqiptare përgjithësisht është shumë e pasur si për nga ritmika e begatshme, melodia, mënyra e këndimit,  instrumentet e shumta autentike, muzikore, me të cilat përcillet dhe ekzekutohet ajo,  por edhe ato veçoritë karakteristike  të botës muzikore, të artit e të muzikës, përgjithësisht. Pikërisht sepse kjo botë autentike …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Dy emra të përveçëm të polifonisë shqiptare: Paro Ziflaj dhe Golik Jaupi II

Ahmet Qeriqi: Dy emra të përveçëm të polifonisë shqiptare: Paro Ziflaj dhe Golik Jaupi II

Dy emra të përveçëm të polifonisë shqiptare sot padyshim se janë: këngëtarja,  Paro Ziflaj, “Mbretëresha”  e këngës shqipe të jugut dhe Golik Jaupi, po ashtu këngëtari më emblematik dhe “Ylli” i  polifonisë shqiptare. Dy këngëtarët e papërsëritshëm të këngës polifonike, Pranvera Zilfaj dhe Golik Jaupi,  janë një prani dhe paraqitje …

Më shumë...

AVONET: Kafja e “Miqësisë dhe Falënderimeve” shenjë e respektit për forcat e Ushtrisë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe NATO-së

AVONET: Kafja e “Miqësisë dhe Falënderimeve” shenjë e respektit për forcat e Ushtrisë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe NATO-së

Rrjeti i OJQ-ve “AVONET” në Ferizaj ka mbajtur një aktivitet të titulluar “Kafja e Miqësisë” si iniciativë  për të përkujtuar përvjetorin e bombardimeve të NATO-s mbi caqet ushtarako-policore serbe. Në kafen e “Miqësisë dhe Falënderimeve” ishin të pranishëm nënkryetari i Komunës së Ferizajt Lulzim Aliu, drejtorja e financave Sebahate Ajeti-Sadiku, …

Më shumë...