MIT
kek
mbpzhr 2018
Airport Adem Jashari
Fillimi / Radio Kosova e Lire (faqe 10)

Radio Kosova e Lire

Kanë nisë punimet për ndërtimin e Kompleksit Memorial ,,Dëshmorët e Kombit’’ në fshatin Isniq

Kryetari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, nënkryetari Sami Cacaj, zyrtar komunal si dhe banorë të fshatit Isniq, kanë nisur punimet për ndërtimin e Kompleksit Memorial ,,Dëshmorët e Kombit” në këtë fshat. Me këtë rast i pari i komunës  së Deçanit Bashkim Ramosaj, tha se ’’Obligimi ynë si institucion është ...

Më shumë...

ÇIKLIZMI MALOR NË BJESHKËT E JUNIKUT

Komuna e Junikut në vazhdimësi është duke përkrahur iniciativat me ndikim në zhvillim të turizmit, ku gjithashtu është pjesë e projekteve rajonal për hapjen dhe shenjëzimin e shtigjeve të ecjes dhe çiklizmit malor. Downhill Gjeravica tashmë aktivitet tradicional po ndikon në rritjen e entuziastëve të çiklizmit malor, duke promovuar aktivitetet ...

Më shumë...

Ministria e Tregtisë shënon Ditën Botërore të Standardeve

Dita Botërore e Standardeve 2019 u shënua, të mërkurën me 16 tetor, në Prishtinë nga Agjencia Kosovare për Standardizim (AKS), që vepron në kuadër të Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë (MTI). Zëvendësministri i Tregtisë dhe Industrisë, Bekim Jupa, tha se AKS-ja ofron shërbime sa më të afërta për bizneset dhe ...

Më shumë...

Po vazhdojnë punimet në ndërtimin e objektit të shkollës në Malishevë

Në qytetin e Malishevës kanë filluar dhe po vazhdojnë punimet në ndërtimin e një objekti të ri shkollor, i cili do të jetë një prej objekteve më të mëdha shkollore e nivelit të shkollimit fillor dhe të mesëm të ulët. Punimet në këtë objekt të ri shkollor, i kanë parë ...

Më shumë...

Në fshatin Pataqan i Ulët ka filluar projekti i ndërtimit të parkut të këtij fshati

Në fshatin Pataqan i Ulët ka filluar projekti i ndërtimit të parkut të këtij fshati. Në kuadër të këtij projekti parashihet një hapësirë e madhe e gjelbëruar, me parking për vetura, kënd lojërash për fëmijë, kënd basketbolli për të rinjë dhe ulëse përgjatë rrugicave të parkut. “Në kontratën, përveç këtij ...

Më shumë...

Filloi rregullimi i rrugës “Bill Klinton” në Malishevë

Në kuadër të rregullimit të infrastrukturës rrugore në qytetin e Malishevës, kanë filluar punimet në rregullimin e rrugës “Bill Klinton” në lagjen Mirëdita. Punimet në këtë rrugë i ka parë nga afër kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, i cili është njoftuar me punimet në këtë rrugë, me rëndësi ...

Më shumë...

Familja e Remzi Gashit në Skenderaj bëhet me shtëpi të re

Kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, së bashku me nënkryetarin Nuredin Lushtaku dhe bashkëpunëtorë kanë dorëzuar çelësat e shtëpisë familjës së Remzi Gashit, ku donatorë i kësaj shtëpie është Arben Dauti i cili jeton në Zvicër. Kryetari Jashari, në emër të komunës së Skenderajt e ka falënderuar donatorin e ...

Më shumë...

Në Deçan mbahet punëtori, diskutohet Draft Plani Zhvillimor Komunal për vitin 2019-2027

Në një takim të përbashkët mes kryetarit të komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, nënkryetari Sami Cacaj, drejtorëve të drejtorive komunale, zyrtarëve komunal si dhe ekspert të kompanisë për hartimin e Planit Zhvillimorë Komunal të Deçanit 2019-2027+, kanë bërë prezantimin e punës së deritashme në procesin e planifikimit të PZHK-së. Kryetari ...

Më shumë...

Publikohen emrat e përfituesve të grandëve për “Zhvillimi i ndërmarrësisë në komunën e Rahovecit”

Komuna e Rahovecit, përmes drejtorisë për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm ka publikuar thirrjen për ndarjen e skemës së grandeve  për “Zhvillimi i ndërmarrësisë në komunën e Rahovecit”, pas mbylljes së afateve për aplikim, kjo drejtori ka formuar komisionin për vlerësimin e dokumenteve të të gjithë aplikantëve. Pas shqyrtimit dhe vlerësimin ...

Më shumë...

Qendra Kulturore “ANAMORAVA” morri tri çmime në Festivalin tradicional “Tingujt e Vendlindjes” në Stagovë të Kaçanikut

Qendra Kulturore “ANAMORAVA”, e Vitisë ëshët prezantuar me program të pasur dhe repertoar shumë të pëlqyer nga publiku në Festivalin tradicional ,,Tingujt e Vendlindjes” që u mbajt në Stagovë të Kaçanikut. Pas shume performancave ne festivale, koncerte e evente te ndrysjme mbrenda dhe jasht vendit me karakter kombetar e nderkombetar, ...

Më shumë...

Malisheva nderon 15 maturantët në 15 vjetorin e humbjes së jetës

Data 14 tetor, është data më e dhimbshme për Komunën e Malishevës, pasi në këtë datë të vitit 2004, 15 maturant të Gjimnazit “Abdyl Frashëri”, tani Gjimnazi “Hamdi Berisha”, humbën jetën tragjikisht në Fushë Arrëz, gjatë kthimit nga ekskursioni në Shqipëri. Kjo ngjarje, njëherit shënon edhe ngjarjen më tragjike në ...

Më shumë...

VAZHDIM I NDËRTIMIT TË SHTRATIT TË LUMIT ERENIK FAZA IV-ërt

Përgjatë lumit Erenik në komunë e Junikut janë duke vazhduar punimet në ndërtimin e shtratit të lumit Erenik Faza IV-tërt, projekt që zgjatë distancën e shëtitorës gjegjësisht hapësirave rekreative përgjatë lumit Erenik nga lagjia Makaj në drejtim të lagjeve Gacafer dhe Tofaj dhe në anën e poshtme deri tek penda ...

Më shumë...

Kryetari Haliti dhe Kryesuesi Pira vizitojnë punimet në ndërtimin e trotuarit përgjatë rrugës Viti-Pozheran

Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti dhe Kryesuesi i Kuvendit Komunal të Vitisë, Naim Pira kanë vizituar punimet që po zhvillohen në ndërtimin e trotuarit përgjatë rrugës Pozheran- Viti. Përndryshe ndërtimi i këtij trotuari është mirëpritur nga banorët pasi që ndikon pozitivisht në sigurinë e pjesëmarrësve në trafik në ...

Më shumë...

Informohen bizneset, organizatat dhe shoqëria civile për aplikim në thirrjen e publikuar nga Zyra e BE-së në Kosovë për aplikim në skemën e grandeve për MSME rundi i dytë

Në sallën e mbledhjeve të kuvendit komunal të Rahovecit, në organizim të drejtorisë për Ekonomi, Zhvillim dhe Turizëm, është mbajtur sesioni informues për organizatat dhe shoqëria civile për aplikim në thirrjen e publikuar nga Zyra e BE-së në Kosovë për aplikim në skemën e grandeve për MSME rundi i dytë. ...

Më shumë...

OBJEKTI I ZJARRËFIKËSVE NË KOMUNËN E JUNIKUT

Janë duke u zhvilluar punimet në ndërtimin e objektit të Zjarrfikësve në komunën e Junikut sipas paramasave të parapara, me qëllim të plotësimit të standardeve për ofrim të shërbimeve cilësore për qytetarë. Gjatë ditës janë përcjellë nga afër ecuria e punimeve, projekt i cili po zhvillohet në kuadër të iniciativës ...

Më shumë...

Vendi ku po i zgjidhin problemet vreshtarët dhe verëtarët

Tani e tutje verëtarët e Rahovecit nuk kanë nevojë të presin gjatë për t’i kryer shërbimet administrative. Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka ngritur një departament të veçantë në këtë qytezë, i cili merret ekskluzivisht me çështje që ndërlidhen me vreshtarinë dhe vertarinë. Drejtori i Departamentit të  Vreshtarisë ...

Më shumë...