Radio Kosova e Lire

Komiteti për Komunitete diskuton çështje të shumta sa i përket komuniteteve në Ferizaj

Gjatë ditës së sotme është mbajtur mbledhja e pestë e rregullt e Komitetit për Komunitete e kryesuar nga Osman Emini. Në këtë mbledhje janë diskutuar çështje të shumta më rëndësi sa i përket komuniteteve, por në mesin e tyre ishte edhe aprovimi i planit të punës për komiteti për komunitete …

Më shumë...

Kryetari Aliu bashkë me zëvendësministrin e Infrastrukturës, Hysen Durmishi, kanë nënshkruar memorandumin e bashkëpunimit

Kryetari i komunës së Ferizajt Agim Aliu bashkë me zëvendësministrin e Infrastrukturës, Hysen Durmishi, kanë nënshkruar memorandumin e bashkëpunimit dhe financimit të projektit për asfaltimin e rrugës dhe rregullimin e trotuarit në fshatin Zllatar, një projekt me dobi  të drejtpërdrejt për banorët e këtij fshati dhe gjithë frekuentuesit në atë …

Më shumë...

Kastrati dhe Krasniqi, ShFMU ” Naim Frashëri” në Banjë do të bëhet me muze

Tri shkolla të Komunës së Malishevës shënuan përvjetorët e punës edukativo- mësimor, ShFMU ” Naim Frashëri”, në Banjë, ShFMU- ” Habib Berisha” në Gurbardh dhe ShFMU ”Vesel Pagarusha” në Pagarushë. Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati i shoqëruar nga nënkryetari, Vesel Krasniqi dhe drejtoresha për arsim e edukim, Arbëreshë …

Më shumë...

Kryetari Haliti nënshkruan një marrëveshje me “Kuwait Society for Relief” për ndërtimin e Ambulantes së Mjekësisë Familjare në Gushicë

Në fshatin Gushicë  të Vitisë, pritet të ndërtohet Ambulanta e Mjekësisë Familjare dhe atë falë bashkëpunimit të Komunës së Vitisë me  Shoqatën “Kuwait Society for Relief”. Kjo pasi që kryetari i komunës së Vitisë, Sokol Haliti,  në zyrën e tij ka nënshkruar sot një marrëveshje me drejtorin e kësaj  shoqate …

Më shumë...

KRYETARIT SMAJL LATIFI I JEPET DEKORATA “QYTETAR NDERI I PËRMETIT”

Me një ceremoni solemne, organizuar nga kryetarja e Bashkisë së Përmetit Alma Hoxha, iu nda dekorata “Qytetar Nderi i Përmetit”, kryetarit të komunës së Rahovecit Smajl Latifi. Ceremonia u organizua në kuadër të shënimit të “Ditët e Naimit”, që është aktivitet tradicional në shënim të ditëlindjes së poetit tonë kombëtar …

Më shumë...

Për nderë të 110 vjetorit të Kuvendit të Junikut do të mbahet aktiviteti humanitar për dhurimin e gjakut

Komuna e Junikut duke vërejtur kërkesat urgjente të QKKTGJ për dhurim të Gjakut më datë 27 Maj 2022, duke filluar nga ora 11:00, deri në ora 15:00 do të mbahet aktiviteti për dhurimin e gjakut. Ky aktivitet mbahet në vazhdën e aktiviteteve për nderë të 110 vjetorit të Kuvendit të …

Më shumë...

U mbajt Diskutim Publik mbi Draft-Statutin e Muzeut të Deçanit

Sot në Sallën e Konferencave në Komunën e Deçanit, u mbajt diskutim publik në lidhje me Draft-Statutin e Muzeut të Deçanit. Diskutimin e hapi drejtoresha e Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, znj.Leonora Ukëhajdaraj. Të pranishëm në këtë diskutim ishin 18 persona, nëntë nga gjinia femërore dhe nëntë nga gjinia …

Më shumë...

Kryetari Ramosaj ishte pjesë e organizimit të shënimit të ditës së shkollës në Gjimnazin “Vëllezërit Frashëri” në Deçan

Kryetari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, ishte pjesë në organizimin e shënimit të ditës së shkollës në Gjimnazin “Vëllezërit Frashëri” në Deçan. Kryetari Ramosaj është shprehur falënderues për punën e drejtorit dhe mësimdhënësve të këtij gjimnazi, i cili ndër vite ka nxjerrë kuadro të cilët na bëjnë krenarë me …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Kosovë mos lejo ringjalljen e fashizmit e as instalimin e Rusisë së Putinit!

Sadik Halitjaha

Zëvendës-komandanti i Zonës Operative të Pashtrikut, gjatë luftës Sadik Halitjaha, në një shkrim autorial ka kritikuar promovimin e fashizmit nga disa individ dhe qarqe te caktuara. Lidhur me këtë ai ka shkruar: Kosova arenë e përplasjeve rivalizuese te mbeturinave të se kaluarës! Në emër të luftimit të komunizmit e të …

Më shumë...

Më 31 maj 2002 në ambientet e Universitetit “Ukshin Hoti” të Prizrenit shfaqet filmi kushtuar Dëshmorit të Kombit Selver Maqkaj

Më 31 maj 2002,  duke filluar në orën 18 00 në ambientet e amfiteatrit të Universitetit “Ukshin Hoti”, në  Prizren do të shfaqet filmi dokumentar:  “Luftëtari i betejave heroike të Pashtrikut”, kushtuar dëshmorit të Zonës Operative të Pashtrikut, luftëtarit të lirisë, Selver Bajram Maçkaj, realizim i TV-Diellit. Dokumentari shfaqet  në …

Më shumë...

Ramush Haradinaj: Ashtu sikur sot, 25 maj, çdo ditë e jona sjell kujtimet për heroizmin dhe sakrificën për lirinë e Atdheut

Kryetari i AAK-së Ramush Haradinaj sot ka bërë homazhe në përvjetorin për Dëshmorët e Kombit të përjetësuar me 25 maj të viteve 1998 dhe 1999 me ç rast ka shkruar: Ashtu sikur sot, 25 maj, çdo ditë e jona sjell kujtimet për heroizmin dhe sakrificën për lirinë e Atdheut. Me …

Më shumë...

Heger Eduard: BE duhet që të punojë me Ukrainën dhe Ballkanin Perëndimor për t’i anëtarësuar në Union

Heger Eduard: BE duhet që të punojë me Ukrainën dhe Ballkanin Perëndimor për t’i anëtarësuar në Union

Në panelin e Forumit Ekonomik Botëror në Davos të Zvicrës, ku po merr pjesë edhe kryeministri i Sllovakisë, Heger Eduard, ka kërkuar nga vendeve të Bashkimit Europian që të punojnë me Ukrainën dhe Ballkanin Perëndimor për t’i anëtarësuar në Union. Ai tha se BE-ja duhet të ketë “rregulla të standardizuara …

Më shumë...

Ramosaj ka nënshkruar kontratën për shërbime me OJQ – Shoqata për Efikasitet të Energjisë së Ripërtërishme bashkëfinancuar me Giz-in Gjerman

Kryetari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj, ka nënshkruar kontratën për shërbime – Plani Komunal i Veprimit për Energji dhe Klimë me OJQ – Shoqata për Efikasitet të Energjisë së Ripërtërishme SH.E.E.R, projekt ky i bashkëfinancuar me Giz-in Gjerman. Ky plan i hapë rrugë Komunës së Deçanit për të u …

Më shumë...

Kryetari Latifi vazhdon takimet publike me qytetarë

Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, në mbështetje të nenit 68, paragrafi 68.1 i Ligjit Nr.03L-40 për Vetëqeverisje Lokale të Republikës së Kosovës (Gazeta zyrtare e Republikës së Kosovës Nr.28/2008), nenit 17 dhe nenit 18 paragrafi 1, pika 1.7, të Statutit të Komunës së Rahovecit Nr. 1005, të datës: …

Më shumë...

Riti i t’Qethave – Ndahen gërshërë për qethjen e deleve

Përkrahja dhe kujdesi i Kryetarit të Komunës së Deçanit, Bashkim Ramosaj ndaj fermerëve po vazhdon të jet e madhe ashtu siç ai është zotuar gjithmonë. Prandaj, sot Kryetari Ramosaj së bashku me Drejtorin e Bujqësisë, Rifat Stojkaj, kanë takuar fermerët deçanas, për të cilët ndan Gërshërë për qethjen e deleve, …

Më shumë...

Vëhet në Diskutim Publik Draft-Statutit i Muzeut në Deçan

Duke u bazuar në vendimin e Kuvendit të Komunës së Deçanit, të datës 22.04.2022, të vënies në Diskutim Publik të Draft-Statutit të Muzeut në Deçan, Kuvendi i Komunës së Deçanit në bashkëpunim me Drejtoratin për Kulturë, Rini dhe Sport, shpall NJOFTIMIN për vënien në Diskutim Publik të Draft-Statutit të Muzeut …

Më shumë...