Fillimi / Radio Kosova e Lire (faqe 2)

Radio Kosova e Lire

KOMUNA E JUNIKUT NUK KA ASNJË RAST TË KONFIRMUAR ME COVID-19

Komuna e Junikut nuk ka shënuar asnjë rast të infektuar me COVID-19, ndërsa si masë preventive institucionet publike janë duke punuar me staf të reduktuar dhe qytetarët obligohen të bartin maskë gjatë marrjes së shërbimit. Qytetarët e Junikut po vazhdojnë të tregojnë kujdes dhe disiplinë në vazhdimësi që nga shfaqja ...

Më shumë...

Nderohen me “Mirënjohje” Donatorët që ndihmuan Komunën e Hanit të Elezit

Komuna e Hanit të Elezit ashtu si edhe krejt Kosova e Bota po kalojnë në një fazë të vështirë të shkaktuar nga Pandemia e Korona Virusit. Mirëpo edhe në këto ditë të vështira gjithmonë janë njerëzit e vullnetit të mirë që zgjasin dorën e ndihmës për ata që gjatë kësaj ...

Më shumë...

Kuvendi Komunal në Viti me shumicë votash votoi Kornizën Afatmesme Buxhetore (KAB) 2021-2023

Ka vazhduar seanca e katërt e rregullt e Kuvendit Komunal të Vitisë, e cila ishte ndërprerë për shkak të mungesës së kuorumit, pasi që këshilltarët e opozitës kishin lëshuar seancën. Ndonëse edhe sot këshilltarët e PDK-së nuk prezantuan në seancë gjatë pikës së parë të rendit të ditës për propozim ...

Më shumë...

Kryetari Latifi, mbanë debatin e parë publik me qytetarë, raporotn për punën gjashtëmujore të vitit 2020

Në sallën e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, kryetari i komunës, Smajl Latifi ka mbajtur debatin e parë publik me qytetarë, ku ka raportuar për punën gjashtëmujore të qeverisë komunale. Në fillim të debatit kryetari Latifi ka thënë se mbajtja e këtij debati është e rregulluar me Ligjin për ...

Më shumë...

Dezinfektohen Klinika Gëzimi dhe një shtëpi në Banjë

Kompania “Zona Park”, zbatuese e projektit për dezinfektim, nën mbikëqyrjen e përgjegjësit, Halit Mazreku, nga sektori i mbrojtjes për shpëtim si dhe të inspektorëve, nga inspektorati komunal i Malishevës, kryejnë dezinfektimin e Klinikës “Gëzimi” në qytetin e Malishevës si dhe kësaj klinike nga inspektorët qendror e lokal i pezullohet aktiviteti ...

Më shumë...

Pensionohen dy zyrtare të MKRS-së

Fatmire Sahiti, zyrtare për të Drejtat e Njeriut dhe Nafije Misini, zyrtare për promovim të kulturës, të dyja zyrtare që kanë dhënë kontribut të çmuar e shumëvjeçar në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, kanë dalë në pension. Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, në vlerësim dhe në shenjë mirënjohjeje ...

Më shumë...

Vdes një person në QKUK nga Komuna e Malishevës, ndërsa familja dhe komuna njoftohen pas vdekjes se ka qenë i prekur me COVID-19

Një person ka vdekur në QKUK nga Komuna e Malishevës, i cili paraprakisht kishte qenë i shtrirë në repartin e neurologjisë, ndërsa pasi ka ndërruar jetë, sipas familjarëve në fletë lëshimin e spitalit thuhet se ka qenë i prekur me COVID-19, përderisa i njëjti më herët nuk ka qenë i ...

Më shumë...

Kryetari Suma prezanton raportin gjashtë mujorë të punës për vitin 2020

Në debatin e organizuar me qytetarët e komunës së Hanit të Elezit, kryetari i Komunës Rufki Suma prezantoi raportin gjashtë mujorë të punës për vitin 2020. Në hapje të takimit kryetari Suma tha se ky gjashtëmujorë karakterizohet me zhvillimet dhe Pandeminë e Korona virusit. Sipas tij shumë zhvillime kanë qenë ...

Më shumë...

Në mungesë të kuorumit ndërpritet seanca e katërt e Kuvendit Komunal të Vitisë

Seanca e katërt e Kuvendit Komunal të Vitisë, e paraparë të mbahet sot është ndërprerë. Sipas kryesuesit të Kuvendit Komunal të Vitisë, Naim Pira pas miratimit të rendit të ditës dhe në mungesë të kuorumit është ndërprerë kjo seancë. Ai bëri me dije se mbledhja e katër e kuvendit komunal ...

Më shumë...

Kuvendi Komunal i Rahovecit mbajti mbledhjen e gjashtë të rregullt

Kuvendi Komunal i Rahovecit ka mbajtur seancën e gjashtë me radhë e cila u hap nga kryesuesi i Kuvendit, Afrim Dina. Në mbledhje kanë marrë pjesë kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi, nënkryetari, Fatmir Iska, drejtor të drejtorive komunale si dhe anëtarët e asamblesë komunale. Kryetari Latifi, në hapjen ...

Më shumë...

KK i Malishevës del me Deklaratë, Lufta e UÇK-së ka qenë e drejtë dhe e pastër

Kuvendi i Komunës së Malishevës në mbledhjen e IV të rregullt del me Deklaratë për Luftën e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, deklaratën në emër të grupeve të Këshilltarëve të partive politike të përfaqësuara në Kuvendin e Komunës së Malishevës e lexoi, Sylë Dukolli, nga Nisma Social Demokrate. “Ne anëtarët e ...

Më shumë...

Është mbajt mbledhja e IV-të e rregullt e K PF-së në Komunën e Deçanit

Bazuar në nenin 52 të Ligjit për Vetëqeverisje Lokale Nr.03/L-040 dhe nenin 50 të Statutit të Komunës së Deçanit, është mbajt mbledhja e IV-të e rregullt e Komitetit për Politikë dhe Financa. Për mbledhje janë propozuar këto pika: Shqyrtimi dhe miratimi i procesverbalit nga mbledhja e datës 19.05.2020, Shqyrtimi i ...

Më shumë...

Haliti: Gjendja më e qetë, por rreziku nuk ka kaluar

Gjendja aktuale epidemiologjike në Komunën e Vitisë vlerësohet më e qetë nga Komiteti Komunal për Mbrojtje dhe Shpëtim (KKMSH), pasi qe dy ditë radhazi ka pasur vetëm nga një të infektuar me Covid-19, derisa numri i të shëruarve po rritet. Kryetari i Komunës së Vitisë, Sokol Haliti, i cili kryeson ...

Më shumë...

Ansambli i këngëve dhe valleve nga Deçani pritet nga kryetari Ramosaj

Pas një suksesi ku rrëmbyen dy çmime në festivalin virtual të folklorit Anadrini Folk 2020, Ansambli i këngëve dhe valleve nga Deçani bashkë me koreografin Genc Tetaj, janë prit nga kryetari i komunës së Deçanit Bashkim Ramosaj dhe Drejtoresha e Kulturës Rinis dhe Sportit Leonora Ukëhajdaraj. Gjatë këtij takimi ata ...

Më shumë...

Kryetari Latifi do të mbaj Konsultime me Publikun

Me qëllim të rritjes së nivelit të pjesëmarrjes së qytetarëve në procesin e vendimmarrjes, transparencës e llogaridhënies, kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi, më datë: 30. 6. 2020 (e martë) do të mbaj Konsultime me Publikun, në të cilin do të paraqet para tyre angazhimin e tij dhe të ...

Më shumë...

Shënohet edhe një rast me COVID-19 në Malishevë

Bazuar në rezultatet e testimeve për COVID-19, një qytetar i Komunës së Malishevës, ka rezultuar pozitiv. Kjo është konfirmuar edhe nga komunikimi zyrtar në mes të Komunës së Malishevës dhe Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike. Lidhur me situatën e krijuar, përsëri shtabi komunal emergjent në Malishevë, ka kërkuar nga qytetarët ...

Më shumë...