MIT KS
Fillimi / Radio Kosova e Lire (faqe 40)

Radio Kosova e Lire

Lajm i mirë: Shërohet pacienti i parë nga Malisheva, që ishte prekur me COVID-19

Sipas të dhënave të konfirmuara në Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike, një pacient nga Komuna e Malishevës, që ishte prekur me COVID-19, është shëruar plotësisht, pasi edhe analiza e dytë, ka dalë negative. Bëhet fjalë për të prekurin e parë nga Komuna e Malishevës dhe ky është një lajm shpresëdhënës, ...

Më shumë...

TAKIMI I RADHËS I SHTABIT EMERGJENT NË JUNIK   

Në Junik është mbajtur takimi i radhës i Shtabit Emergjent Komunal, me qëllim të analizimit të situatës momentale të gjendjes epidemike dhe ndërmarrjen e hapave në vazhdim. Kryetari i Komunës së Junikut Agron Kuçi dhe Shefi i QKMF-së, kanë bërë një përmbledhje të gjendjes, ku fatmirësisht Komuna e Junikut nuk ...

Më shumë...

Po vazhdon dezinfektimi në të gjitha shkollat e komunës së Skenderajt

Me qëllim të parandalimit të infeksionit COVID-19, Komuna e Skenderajt kanë nisur dezinfektimin e të gjitha objekteve shkollore. Dezinfektimi është bërë në çerdhe, shkollat fillore dhe të mesme të komunës. Në kuadër të zbatimit të masave parandaluese në funksion të mbrojtjes nga korona virusi, Komuna e Skenderajt ditë më parë ...

Më shumë...

Në Skenderaj po vazhdon mirëmbajtja e zonave të gjelbërta

Edhe në këtë situatë në të cilën gjendemi, po vazhdon angazhimi i Drejtorisë së Shërbimeve Publike në Skenderaj, në mirëmbajtjen e zonave të gjelbërta, ujitjen e drunjve dekorativ në zonën urbane. Gjithmonë në mbrojtje të shëndetit të qytetarëve!

Më shumë...

Rahoveci është ndihmuar me 250 pako Higjenike nga UNICEF-i dhe 30 pako Higjenuike nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq misioni në Kosovë

Kryetari i komunës së Rahovecit Smajl Latifi, ka njofuar se janë ndihmuar me 250 pako Higjenike nga UNICEF-i dhe 30 pako Higjenuike nga Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq misioni në Kosovë. Kryetari Latifi ka tënë se: Pakot higjienike ju dedikohen familjeve në nevojë, pas situatës së krijuar nga COVID-19. ...

Më shumë...

Nëna vetëushqyese nga Klina e Eperme e Skenderajt është vendosur në banesën sociale

Kryetari i komunës së Skenderajt Bekim Jashari, bashkë me hoxhën e nderuar, Halil Kastrati, e kanë vendosë në banesën sociale nënën vetë ushqyese nga Klina e Eperme e Skenderajt. Pas ofrimit të banesës dhe pakove ushqimore në vazhdimësi nga komuna e Skenderajt, hoxha i nderuar Halil Kastrati ka bërë mobilimin ...

Më shumë...

Ministrja Dumoshi bisedoi me përfaqësues të skenës së pavarur kulturore të Kosovës

Ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi, zhvilloi një takim virtual me përfaqësues të organizatave të skenës së pavarur kulturore, në kuadër të përgatitjeve për hartimin e Planit Emergjent për Kulturë, Rini dhe Sport, me qëllim të konsultimit rreth ndikimit të situatës së krijuar nga efekti i pandemisë globale ...

Më shumë...

Kryetari Haliti mbështet mësimin nga distanca-lidhet direkt me nxënësit në orën e mësimit

Kryetari i Komunës së Vitisë Sokol Haliti shpreh mbështetjen e tij të plotë për mësimin nga distanca, që ka filluar të aplikohet pas ndërprerjes së mësimit të rregullt në shkollat tona, si pasojë e pandemisë me Koronavirus. Kryetari Haliti përmes një video konference, është lidhur në orën e mësimin Online ...

Më shumë...

NJOFTIM NGA DREJTORIA E SHËRBIMEVE PUBLIKE NË RAHOVEC  

Drejtoria e Shërbimeve Publike në komunën e Rahovecit, njofton vazhdimin e pastrimit të rrugëve në fshatin Xërxe. Në ditët në vazhdim do të bëhet edhe larja e rrugëve nga Kompania ” Ekodrinia”. Komuna e Rahovecit me të gjitha kapacitetet po mundohet të bëjë preventiven sa më të mirë për të ...

Më shumë...

MIRËNJOHJE DHE FALËNDERIM PËR DONACIONIN NGA TEQEJA E MADHE E HALVETIVE NË RAHOVEC

Teqeja e Madhe e Halvetive, përkatësisht prijësi i saj Shejh Besim Shehu, ka dhuruar 100 pako ushqimore dhe 100 thasë miell për familjet në nevojë të komunës së Rahovecit. Në këto ditë të vështira ku një pjesë e vendit është duke u përballur me pandeminë COVID -19, natyrisht se është ...

Më shumë...

Për qytetarët e sajë Malisheva vënë në dispozicion numrat e telefonit të përfaqsuesve të fshatrave

Të nderuar qytetarë të Komunës së Malishevës, për të gjitha nevojat që keni, si në ndihma ushqimore, këtë ta bëni përmes përfaqësuesve, përkatësisht kryetarëve të fshatrave tuaj. Kjo formë e komunikimit, bëhet me qëllim të qëndrimit në shtëpitë e juaja dhe shmangies së kontakteve në grupe, si masë parandaluese ndaj ...

Më shumë...

Qytetarët e Komunës së Malishevës mund ti kontaktojnë institucionet lokale në çdo kohë për nevojat e tyre

Të nderuar qytetar të Komunës së Malishevës, të gjithë ju që keni probleme dhe nevoja të ndryshme, në këtë situatë të krijuar si pasojë e pandemisë COVID-19, dhe për nevojat emergjente që paraqiten, ju lutem të kontaktoni: Kryetarin: Ragip Begaj 044/505 903, Nënkryetarin: Hajdin Berisha 045/985 191, Për çështje shëndetësore ...

Më shumë...

Kryetari Jashari, ka pritur në takim zëvendësministrin e Mbrojtjes, Enver Dugollin

Kreu i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka pritur në takim zëvendësministrin e Mbrojtjes, Enver Dugollin, me të cilin ka biseduar rreth menaxhimit të situatës së krijuar pas shfaqjes së infeksionit COVID-19. Kryetari Jashari ka njoftuar zëvendësministrin Dugolli, për situatën aktuale në  Komunën e Skenderajt si dhe për masat që ...

Më shumë...

Komuna e Skenderajt shembull në menaxhimin efikas të situatës me COVID-19

Qeveria e Kosovës, ka marrë vendim për ndërprerjen e menjëhershëm të transportit urban në të gjitha Komunat e Republikes së Kosovës, vendim ky të cilin Komuna e Skenderajt e ka ndermarrë menjëherë pasi janë shfaqur rastet e para me korona virus në Kosovë. Vendimi i Shtabit Emergjent- Skenderaj, për ndalimin ...

Më shumë...

Furrat e bukës dhe Operatorët Ekonomik obligohen ta bëjnë ambalazhimin e bukës dhe pjekurinave të tjera

Me qëllim të parandalimit të Virusit Corona COVID-19, bazuar në Ligjin për Vetëqeverisje Lokale Nr.03/040, neni 13, Statutit të Komunës së Junikut, neni 43 dhe neni 44 të Ligjit Nr.05/L-031 për Procedurën e Përgjithshme Administrative, Kryetari i Komunës së Junikut Agron Kuçi merr Vendim, që nga data 01.04.2020, Furrat e ...

Më shumë...

Në Skenderaj, shpërndahen edhe 80 pako ushqimore nga QTA për familjet në nevojë

Arjeta Group dhe QTA, ka dhuruar 80 pako ushqimore për familjet në nevojë në Komunën e Skenderajt. Nga kjo ndihmë do të përfitojnë nga një pako me produkte ushqimore dhe higjienike, 80 familje që janë në asistencë sociale në Skenderaj. Kryetari i Komunës së Skenderajt, Bekim Jashari, ka shprehur mirënjohje ...

Më shumë...