Airport Adem Jashari
MIT
kek
Fillimi / Analiza (faqe 130)

Analiza

Dr. Shefqet Krasniqi: Çështja e shamisë nuk ka marrë fund, do të zgjidhet ne emrin e Zotit

Problemi i shamisë nuk ka përfunduar, ajo vetëm sa ka filluar të aktivizohet si duhet, si një problem mjaft i tej-zgjatur dhe i manipuluar, i cili duhet të rregullohet sa më shpejt që është e mundur. Të mos harrojë Portali Express e as të tjerët  se vullnetin e popullit nuk ...

Më shumë...

Frank Shkreli: Politika shqiptare nënshtruese ndaj interesave të huaja

Gjatë disa viteve të fundit Turqia ka ndërmarrë një fushatë, që disa e quajnë si një ofensivë të gjithanshme, diplomatike, politike, shoqërore dhe fetare-kuturore në Ballkanin perëndimor, kryesisht e përqendruar në vendet me shumicë myslimane, si Shqipëria, Kosova dhe Bosnja-Hercegovina.  Siç duket në frymën e kësaj fushate diplomatike, Kryeministri turk ...

Më shumë...

Teuta Llalla-Kamberi: Nëpërkëmbja e gjakut të dëshmorëve nuk është traditë e shqiptarëve

Deri më sot, siç dihet publikisht, asgjë nuk është bërë për statutin e familjeve të dëshmorëve, invalidëve të luftës së 2001’të edhe pse në Marrëveshjen e Ohrit është paraparë që brenda vitit 2004 të zgjidheshin këto çështje, si shumë çështje të tjera të dala nga ky dokument i garantuar nga ...

Më shumë...

Abdullah Prapashtica: Zgjedhjet Lokale e Republikane dhe Ligji për pjesëtarët e dëshmorët e UÇK-së

Mediet në Kosovë bëjnë të ditur se Veteranët konsiderojnë se nga gjendja e rëndë shpirtërore dhe materiale, mbi 40 pjesëtarë të UÇK-së kanë bërë vetëvrasje pas përfundimit të luftës. Ndërsa në të njëjtën kohë me miliona Euro  harxhohen për foto-postere të kandidateve të partive politike, për spote propagandistike, për udhëtime ...

Më shumë...

Behxhet Sh. Shala: Hashim, amanet Millutinin e Gojbulës dhe Gvozdenin e Besianës…

Nobeli për Kosovën dhe Serbinë, lesh Marie për Tanzaninë   Shpërblimi Nobel përveç se është nder për fituesin , kombit që i takon, shtetit shtetas i të cilit është apo shtetit ku i është dhënë strehim politik, është edhe një biznes shumë përfitues si për laureatin (i merr një milion ...

Më shumë...

Mustafa Bajrami: Flasim, por sa bisedojmë?

Grekët e vjetër besonin se e vërteta zbulohet vetëm nëpërmes bisedimit, dialogut. Urtësia, thoshin ata, arrihet me komunikimin e ndërsjellë. Dialogu ushqen shpirtin tonë, sikur loja me lodra që ushqen shpirtin e fëmijës. Nga grekët bota mësoi dialogun, ndërsa romakët na falën aftësinë e të folurit. Të parët hynë në ...

Më shumë...

Shefqet Ali Dibrani: Rrebelimi i të burgosurve shqiptarë në burgun e Nishit në vitin 1974

Të shkruajë njeriu për të burgosurit e ndërgjegjes atdhetare nëpër burgjet serbe e jugosllave është jo vetëm një detyrë, por duhet të jetë edhe një trokitje në ndërgjegjen, sidomos të politikë-bërësve, të cilët duhet ta kuptojnë se për lirinë, pavarësinë dhe Shqipërinë e tërësishme është derdhur gjak, janë bërë sakrifica ...

Më shumë...

Lavdim Klinaku: Gjuha shqipe dhe Mujë Rugova

Nëse Universitet i Prishtinës nuk ka  vepruar asnjëherë në formën e duhur, këtu përjashtohet veprimi i tij (Universitetit ) për t`futur si lëndë  obligative “Kulturën e Gjuhës” në të gjitha fakultetet, e për të cilën gjë,  ish Rektori  Rugova duhet të përgëzohet , padyshim ! Realisht një gjë e tillë ...

Më shumë...

Faton Mehmetaj: Një libër i rrallë, ku trajtohen çështjet më të ndjeshme të sigurisë në Kosovë

( Përkitazi me botimin e librit “Organizatat ekstremiste serbe në Kosovë”, i autores mr. Fetnete Ramosaj, botoi Instituti për Studime Gjeopolitike dhe Siguri, Prishtinë, 2013, 182 faqe.)   Libri i Fetnete Ramosajt,  “Organizatat ekstremiste serbe në Kosovë” është një vepër  me tematikë të rrallë, pak të trajtuar nga studiues dhe ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Edhe një herë për “Lindorin shqiptar” që shet nder, komb, fe e Atdhe

Në kohën e sotme, kur krenaria dhe dinjiteti i kombit tonë po nëpërkëmbët jo vetëm nga të huajt, por edhe nga ata që iu kanë nënshtruar e po i nënshtrohen me vullnet çdo të huaji, kanë dalë në sipërfaqe edhe teori të ndryshme të cilat bazohen gjithnjë në do farë ...

Më shumë...

RKL: Ndarja në PDK është e pashmangshme

“Shkizma” në PDK është e pashmangshme edhe pse krahu shkizmatik i kësaj partie po vonon  për ta marrë një qëndrim të prerë, me qëllim që t’i qartësojë dilemat brenda elektoratit të Partisë, e cila tash për  tash ka numrin më të madh të anëtarësisë në vend. Ndarja, që tashmë duket ...

Më shumë...

RKL: Kryetarja, Jahjaga kërkon kthimin e besimit të dikurshëm mes serbëve e shqiptarëve(!)

Në një intervistë për Radio Televizionin e Vojvodinës, kryetarja e  Kosovës, Atifete Jahjaga, ka thënë se “është me rëndësi që serbët të dalin në numër sa më të madh në zgjedhjet e ardhshme lokale, me qëllim për të kontribuar në ndërtimin e një shoqërie demokratike në Kosovë. Ajo shtoi se ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Krerët e PDK-së kanë bërë gabime të pariparueshme, të papërmirësueshme

Gabimet më të mëdha në riorganizim politik të pas luftës në Kosovë  u bënë në radhët të parë nga krerët e saj, të cilët edhe gjatë luftës kishin krijuar klanet e tyre në hije. Asokohe krerët kishin  pranuar demobilizimin pa kusht të UÇK-së, kishin formuar Trupat Mbrojtëse të Kosovës, ndërkohë ...

Më shumë...

Behxhet Sh. Shala: Pavarësia, sovraniteti, shteti dhe neutraliteti!

Shtetet e BE-së kanë një qëndrim neutral ndaj statusit të Kosovës: as nuk e njohin pavarësinë e saj e as nuk thonë se Kosova nuk është e pavarur! Është gjetur një përkufizim i pranueshëm për ato pesë shtete anëtare të BE-së që nuk e kanë njohur pavarësinë dhe të cilat ...

Më shumë...

Ramadan Bozhlani: Mirënjohjen e shndërrojnë në akuzë

Nëntori i vitit 1955-të shërbeu si portë hyrëse në këtë planet, në këtë shekull, në këtë popull dhe në një familje shqiptare një qenie të ardhur në trajtë të foshnjës së zakonshme. E qara ia shprehu ndjeshmërinë dhe në asnjë mënyrë nuk u nënkuptua se është i destinuar për misionar. ...

Më shumë...

Ramadan Avdiu: Ripërtypësit

Pas problemeve serioze që pata me shëndetin dhe punës së mundimshme këtë vit, pas këtij pushimi e ndjeja veten mirë dhe prisja t’u kthehem punëve të mia të përditshme. Kur u ktheva, disa miq sikur u habitën kur mësuan se unë nuk kisha qenë në korrent të shkrimeve të disa ...

Më shumë...