mbpzhr 2018
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Analiza (faqe 29)

Analiza

Ahmet Qeriqi: Disa Referenca dhe pjesë nga literatura për Luftën e Kosovës të 15 qershorit të vitit 1389

Ahmet Qeriqi

Duke qenë se edhe gati 20 vjet pas çlirimit të Kosovës dhe 10 vjet pas shpalljes së pavarësisë së saj,  Serbia nuk po arrin të kuptojë se miti i ngritur në histori për Luftën e Kosovës, të 15 qershorit të vitit 1389,  ka filluar të shpërbëhet dhe duke qenë se ...

Më shumë...

RKL: Dy deklarata ogurzeza për të ardhmen e Kosovës, njëra nga kryetari i saj politik, tjetra nga ambasadori amerikan

Hashim Thaci

Gabimet që i ka bërë, asokohe kryeministri i Kosovës e tani kryetari i saj, Hashim Thaçi, por jo vetëm ai, (por koalicioni i atëhershëm qeveritar), në bisedime me Serbinë, tani po mundohet t’i ndajë me të gjithë, sepse e ka kuptuar fare mirë se negociatat kanë një fund dhe në ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Skënderbeu për një copë Shqipëri i luftoi të gjithë

Gjergj Kastrioti-Skënderbeu

 Jo vetëm njohuritë që vijnë nga hapësira kohore e 500-vjetorit deri te 550-vjetori i Gjergj Kastriotit – Skënderbeut (vitet 1968-2018), për elitën intelektuale, por edhe për njeriun mesatar të kombit tonë, disa gjera që kanë të bëjnë me origjinën, jetën, veprën e vdekjen e Skënderbeut, nuk do të duhej të ...

Më shumë...

Frank Shkreli: Kur do t’i vijë radha vlerësimit historik të At Gjergj Fishtës,.z. kryeministër

Frank Shkreli

(Në kujtim të fjalimit të At Gjergj Fishtës në Konferencën e Paqes, më 28 qershor 1919) Në fillim të kësaj jave, Kryeministri i Shqipërisë, Z. Edi Rama inauguroi bustin e gjuhëtarit Eqerem Çabejt, një akademiku dhe njeriu të letrave shqipe, me të vërtetë me vlerë dhe i merituar. Kryeministri shqiptar, ...

Më shumë...

A. Q. Fjalimi i Gjergj Fishtës në Konferencën e Paqes, në Paris, më 28 qershor 1919, një sagë shqiptare

At Gjergj Fishta

Me qëllim për të ndriçuar fakte dhe argumente për të drejtat e shkelura  vijimisht të shqiptarëve nga shtetet e Evropës, në të kaluarën e deri në ditët tona, kemi analizuar  fjalimin e  Gjergj Fishtës, të mbajtur në Konferencën e Paqes në Paris, më 28 qershor të  vitit 1919, kur Fuqitë ...

Më shumë...

Akademik Rexhep Qosja: Bashkimi Evropian dhe korrupsioni në Kosovë

Rexhep Qosja

Korrupsioni! Nepotizmi! Korrupsioni dhe nepotizmi! Këshilli kombëtar kundër korrupsionit! Agjencia kundër korrupsionit! Java e luftës kundër korrupsionit! Lufta kundër korrupsionit! Siç po shihet, në Kosovë sot kemi: Këshill kombëtar kundër korrupsionit. Agjenci kundër korrupsionit. Javë të luftës kundër korrupsionit. Luftë kundër korrupsionit. Por, nuk kemi as Këshill, as Agjenci, as ...

Më shumë...

RKL: Rriten e forcohen financiarisht krerët e Shtetit të Kosovës me paga të dyfishuara dhe staf të katërfishuar

Pas takimit me nënsekretarin amerikan për Çështje Politike, David Hale, liderët shtetëror nuk e thonë as edhe një fjalë

Kryetari i Kosovës do të jetë zyrtari më i paguar në vend, sipas Projektligjit të ri për pagat, rritjen e enorme të së cilave e ka lejuar Gjykata kushtetuese, meqë kryetari i Gjykatës merr pagë po aq sa tre krerët e Shtetit. Kryetari, Hashim Thaçi do të marrë pagë mujore ...

Më shumë...

Sejdi Veseli: Cili ishte misioni i kryeministres serbe, Brnabiq në mbledhjen e sivjetme të Klubit të Bilderbergut?

Sejdi Veseli

Prej 7 deri më 10 qershor 2018 në (Turin)Torino të Italisë, zhvilloi punimet „Mbledhia“ e 66-të e Bilderbergut. Si zakonisht edhe punimet e kësaj “Mbledhje” u zhvilluan në përputhje me rregullat e “Shtëpisë Çatam” (Chatham House). Rregullat themelore e Shtëpisë Çatam obligojnë të gjithë pjesëmarrësit e seminareve dhe “mbledhive”, që ...

Më shumë...

Mid-hat Dediq: Historia e Kalvarit të vuajtjeve të pesë motrave të familjes, Smajiq nga Vllasenica e Bosnjes

Mid-hat Dediq: Historia e Kalvarit të vuajtjeve të pesë motrave të familjes, Smajiq nga Vllasenica e Bosnjes

Pesë motrat Smajiç, duke rrugëtuar natën nëpër pyll, për pesë ditë me nënën e vdekur, duke e mbartur mbi shpinë, kanë  ikur nga Vllasenica për në Srebrenicë në verën e vitit 1992. Historia e pesë motrave Smajiç nga Vlasenica, tani e gjatë një çerek shekulli, jeton edhe  sot dhe është ...

Më shumë...

A.Q: Deputetët, që votojnë për varfërimin e popullit, nuk janë deputetë por satrapë dhe parazitë të rrezikshëm

Ahmet Qeriqi: Gjenocidi në Srebrenicë rrah si çekan ndërgjegjen sa e sa herë të tradhtuar të Evropës

Dy lajmet e fundit që kanë të bëjnë me pasurimin e paligjshëm të mujsharëve politikë e ekonomikë,  dhe përpjekjet për ta rikthyer plaçkitjen e qytetarëve në emër të RTK-së, duke i detyruar ata që këtë taksë ta inkasojnë me faturat e energjisë elektrike, janë dy përpjekje më shumë për ta ...

Më shumë...

Në Ditën e Çlirimit të Pejës-në maje të Pepajve të Rugovës në Qafë Hajlën legjendare

Në Ditën e Çlirimit të Pejës-në maje të Pepajve të Rugovës në Qafë Hajlën legjendare. Një rrugëtim ditor nëpër shtigjet e lirisë

Një rrugëtim ditor nëpër shtigjet e lirisë…   Më 16 qershor 2018, së bashku me veprimtarin, Isuf Ismajli me dy nipat e tij, Erblinin dhe Gentritin, jemi nisur për një vizitë, në Pejë. Ky qytet historik i Kosovës sot shënon Ditën e Çlirimit, shënon epokën kur 19-vjet më parë forcat ...

Më shumë...

RKL: Më 21 qershor të vitit 1999, Radio-Kosova e lirë ka përmbyllur transmetimin në Malet e Berishës

RKL: Jusuf Buxhovi nuk është fosili historik i së kaluarës titiste, por çerdhe bastarde e mendësisë serbe, jugosllave

Më 21 qershor të vitit 1999, Radio-Kosova e lirë ka përmbyllur transmetimin në Malet e Berishës, ku kishte transmetuar program prej 4 janarit të atij viti. Me lajmin kryesor të ditës lidhur me dëbimin e të gjitha forcave policore e ushtarake serbe nga Kosova, ishte përmbyllur me sukses transmetimi i ...

Më shumë...

Si po shkatërrohet dhe po përvetësohet prona publike dhe private në fshatin Krojmir

Krojmir

Shkatërrimi dhe përvetësimi i pronave të quajtura ‘shtetërore’ dhe private nga mujsharët e fshatrave, të cilët zakonisht  kanë lidhje afrie apo përfitimi me autoritetet e caktuara komunale, ka marrë përmasa jo vetëm  shqetësuese, por edhe degraduese për ambientin. Më së keqi kanë pësuar pronat publike e private të atyre familjeve, ...

Më shumë...

Sevo Tarifa: Kriminelët përpiqen të ngjiten në piedestalet e heronjve

Sevo Tarifa

Mohuesit e mëdhenj të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare dhe personaliteteve të historisë dhe kulturës kombëtare. Cilët ishin ata që dhunuan veteranët te Varrezat e Dëshmorëve ditën e 5 Majit. Çfarë synojnë teoricienët e “nivelit zero” dhe “çekut të bardhë”? Mohimi i gjakut “Morali i çdo politike fillon me respektin për luftën ...

Më shumë...

Agim Vuniqi: Debati i vonuar…!

Agim Vuniqi

Kuvendarët e Kosovës duhet të nuhasin erën e mishit të freskët dhe të ngrirë, i cili sortohet me vite në frigoriferët me ngrirje të thellë në shumë vende të Amerikës Latine, që pastaj adresohet në adresat e mishtoreve kosovare të kompanive të shumta, pse mos të duken mostrat e mishit ...

Më shumë...

Frank Shkreli: 70-vjetori i Deklaratës Universale mbi të Drejtat e Njeriut

Frank Shkreli

 Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB) shënon çdo vit më 10 Dhjetor, Ditën e të Drejtave të Njeriut, ditë kjo e cila kujton datën kur Asamblea e Përgjithshme e OKB-ës ka miratuar në vitin 1948 Deklaratën Universale mbi të Drejtat e Njeriut, duke shpallur se parimet e kësaj deklarate janë ...

Më shumë...