MIT
mbpzhr grante
valamobile
kek
Airport Adem Jashari
Fillimi / Analiza (faqe 50)

Analiza

Adil Fetahu: Kryqëzatat serbe kundër shqiptarëve

Krimet serbe ndaj shqiptarëve

Në histori njihën tetë kryqëzata, të cilat i ndërmorën shtetet e krishtera të Evropës (Roma, Venediku, Franca, Gjermania, Flandria, Anglia, për të pushtuar Jerusalemin e Palestinën, gjoja për të çliruar vorrin e Krishtit prej Turqëve Selxhukë dhe dinastive   arabe, siriano-egjiptase. Ato, me ndërprerje të kohëpaskohëshme, zgjatën prej vitit 1096 deri ...

Më shumë...

Ilir Demalia: Letrën e Kadaresë dërguar Enverit e botova si reagim ndaj pseudo-intelektualëve që mbështesin manipulimet

Ilir Demalia: Letrën e Kadaresë dërguar Enverit e botova si reagim ndaj pseudo-intelektualëve që mbështesin manipulimet

Autori, që botoi letrën e Ismail Kadaresë drejtuar Enver Hoxhës dhe që ngjalli debat në media, Ilir Demalia, shkruan se letra nuk kishte të bënte me mbrojtjen e motrës së shkrimtarit. Për Ilir Demalinë – i njohur si “lideri” i njerëzve që hynë në ambasada në vitin 1990 – çështja ...

Më shumë...

Bahri Bivolaku: Politika e sotme po e humbet të nesërmen

Bahri Bivolaku

Diçka në politikën e Kosovës duhet të ndodhë, është e nevojshme të ndodhë dhe ne duhet ta gjejmë duke e kërkuar atë, dhe gjetja më e mirë është ajo e dialogimit të vazhdueshëm nga të gjithë akterët në vend të barrikadimeve. Deputetët e Partisë Vetëvendosje ishin kundër krijimit të Gjykatës ...

Më shumë...

Ismet Azizi: Aqif Blyta, shembull i përfaqësimit të popullit në parlament!

Aqif Blyta

Aqif Blyta, i lindur dhe rritur në Pazarin e Ri, u shkollua në Akademinë Ushtarake më të njohur të kohës, në atë të Manastirit, ku ishte shkolluar edhe Kemal Ataturku. Aktiviteti i tij politik ishte halë në sy të kundërshtarëve, përkatësisht shtetit serb. Madje atë nuk e donin as të ...

Më shumë...

Autogoli që i dha vetvetes Vetëvendosja me aktorin e keq të burleskave, Adem Mikullovci, do të ketë pasoja

Fjalori që ka përdorur, deputeti më i vjetër i Kuvendit  ende të pa konstituuar të Kosovës, Adem Mikullovci, më 3 gusht 2017, në sallën e Kuvendit,

Fjalori që ka përdorur, deputeti më i vjetër i Kuvendit  ende të pa konstituuar të Kosovës, Adem Mikullovci, më 3 gusht 2017, në sallën e Kuvendit, qëndrimi i tij  skandaloz dhe larg çdo serioziteti të një mendjeje normale, paaftësia fizike dhe mendore, dërdëllisjet e matufosura dhe arroganca e tij e ...

Më shumë...

RKL: Urrejtja anti-islame në Kosovë ka një adresë të njohur, një që vepron hapur, në medie…

RKL

Urrejtja  anti-islame në Kosovë ka një adresë të njohur, një që vepron hapur, në medie, sidomos në portalin, “Ekspress” dhe një tjetër  që vepron të terr, në orët e vona të natës dhe që mjaftohet me  shkrimin e grafiteve. Lidhmëria nuk është e domosdoshme, por ka shumë indikacione, të cilat ...

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Kush mbjellë erë korrë furtunë!

Jakup Krasniqi

Gjuha jo pak denigruese për kundërshtarët politikë, e cila u përdor nga të zgjedhurit e popullit në zgjedhjet e fundit më shtyri që, për të satën herë, t’jua përkujtoj shprehjen tejet të urtë e me një filozofi të veçantë empirike të popullit tonë. Populli ynë, konform kësaj empirie a përvoje, ...

Më shumë...

RKL: Prokurorët, gjyqtarët, ish bijtë e bijat e mercenarëve të ish-pushteteve okupatore janë njerëzit më të pasur në Kosovë

RKL: Kur Serbia kërcënon Kosovën si në kohën e Milosheviqit, në Shqipëri opozita u vë zjarrin institucioneve

 Prokurorët, gjyqtarët, ish bijtë e bijat e kolaboracionistëve e mercenarëve të ish-pushteteve okupatore, janë njerëzit më të pasur në Kosovë. Vetëm prokurorja, Merita Lumezi ka deklaruar 67 milionë euro në bankë pasuri të burrit të saj,  pasuri të cilën nuk e kanë, as  100 komandantët e luftës në Kosovë, që ...

Më shumë...

Fatmir Graiçevci: Kur të ledhatuarit e regjimit komunist aktrojnë viktimat

Fatmir Graiçevci

Ka kohë që emra të njohur nuk ndalojnë së dërdëllituri për të bindur të tjerët se njëherë e një kohë ishin heronj të shoqërisë, se kanë luftuar kundër sistemit apo regjimit të kohës! Por pavarësisht kësaj këmbëngulësie, njeriu posa gërmon pak në të kaluarën e tyre për të mësuar ndonjë ...

Më shumë...

Bahri Bivolaku: Heshtja e pragmatistëve zhvilloi fanatizmin në Kosovë

Bahri Bivolaku

Të thuash se në Kosovë nuk ka fanatizëm të llojeve e ngjyrave të ndryshme, është konstatim fare i paqëndrueshëm, pasi ai ekziston dhe njëra ndër arsyet e ekzistencës së tij është mbajtja në izolim nga pjesa e tjetër e botës demokratike, zhvillimi i pamjaftueshëm ekonomik dhe një element që ndërlidhet ...

Më shumë...

Nelson R. Çabej: Mbi faktet dhe të vërtetat historike rreth origjinës së Skënderbeut

Gjergj Kastrioti - Skenderbeu

Debati i sotëm mbi prejardhjen e nënës së Skënderbeut, edhe pse një çështje anësore në historinë e Shqipërisë, ka ngjallur interesin dhe reagimin e një pjese të mirë të lexuesit shqiptar, dhe jo pa arsye: ai prek, edhe pse tërthorazi, prejardhjen e heroit kombëtar të shqiptarëve, me të cilin lidhet ...

Më shumë...

Ismet Hajrullahu: Mjaft më tellallë të Beogradit, Athinës dhe Moskës!

Ismet Hajrullahu

Në çdo shoqëri të konsoliduar demokratike e progresive, vetë shoqëria në përgjithësi,  opinioni i saj i gjerë është mjaft i ndjeshëm ndaj gjithçkaje që ndodh përreth tij. Madje, ky opinion i gjerë , shpesh di t’i ndryshojë gjërat për shkak të moralit të ndjeshëm politik që kanë si të qeverisurit, ...

Më shumë...

Frank Shkreli: Në njëzet vjetorin e vdekjes së Arshi Pipës

Frank Shkreli: Në njëzet vjetorin e vdekjes së Arshi Pipës

Të ënjtën me 27 Korrik në Muzeun e Kujtesës së krimeve Komuniste në Shkodër u përkujtua 20-vjetori i ndarjes nga kjo jetë në Washington, shkrimtari, politologu dhe kritiku i cili u përndoq dhe u burgos nga regjimi komunist, për qëndrimet dhe bindjet e tija anti-komuniste, njofton nga Shkodra, korrespondenti i ...

Më shumë...

Dragan Bursaç: Tregtarët me eshtrat e fëmijëve prej Prijedorit deri në Srebrenicë

Dragan Bursaç

Dikush t’ i vret të  gjithë anëtarët e familjes, dhe shumica nuk  përgjigjet për krimet. Ata jetojnë afër jush dhe ju ndjeheni të frikësuar sepse u shtinë tmerrin kur i shihni. Po kjo nuk është e tëra. Ju dëshironi t’ i gjeni eshtrat e më të dashurve tuaj, të zhvarrosni ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Pakujdesi, apo përpjekje për deformim të të dhënave historike rreth origjinës së Kastriotëve?

Skënderbeu në Krujë

Donna Erina Paleologu, vajza  e Llazarit, Princit të Serbisë, paska lindur  70 vjet pas vdekjes së babait (!) Në debatin për origjinën e Kastriotëve, (i sponsorizuar nga qarqet serbe, në Shqipëri), tani kur Vuçiq po bën përpjekje t’ iu afrohet shqiptarëve, si skilja presë së vetë, përveç Mustafa Nanos,  që ...

Më shumë...

Kosova Info: Cilat organizata ekstremiste veprojnë në veri dhe nga kush po mbështeten?

Veriu i Mitrovicës

Kohëve të fundit mjaft shumë flitet për furnizimin e Serbisë me armatim nga ana e Rusisë dhe efektet që mund të prodhojë ajo në raportet rajonale. Duke shfrytëzuar rrethanat aktuale në rajon, Moska zyrtare ka shtuar përpjekjet për një prezencë dhe ndikim më të madh nisur nga interesat kryekëput të ...

Më shumë...