Analiza

Dilaver Goxhaj: Ukshin Hoti dhe Edi Rama për Minishengenin Ballkanik

Dilaver Goxhaj: Jo çdo pritë të vret

Në Këshillin e Atlantikut, kryeministri Edi Rama foli edhe për minishengenin Ballkanik, duke thënë: “Për momentin jam tradhtari i përlyer për imagjinatën e njerëzve që nuk e kuptojnë që nuk mund të ndërtosh paqe me të njëjtat instrumente dhe armë që ke luftuar për liri. Ajo që po përpiqemi të …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Një rikujtim për politikën, më në fund pas dhjetë viteve pavarësi një vendim i dinjitetshëm!

Jakup Krasniqi: Vidovdani dhe politika gjenocidale serbe

Vendimi i sotëm i Qeverisë së Kosovës që vije në prag të 11 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, është i vetmi vendim që ka rëndësi të veçantë kombëtare gjatë gjithë këtyre viteve të Pavarësisë e të shtet-ndërtimit. Ky vendim nuk guxon të jetë i vetmi i kësaj natyre. Kosova duhet …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Ku e ka bazën urrejtja fetare, politike, racore?

Ahmet Qeriqi

Urrejtja mbi baza politike, urrejtja pa asnjë fre drejtuar kundërshtarëve politikë, me qëllim për t i nxirosur sa më shumë, në përpjekje për ta paraqitur vetën sa më të larë e më të mirë, në këtë segment  ka qenë dhe po mbetet  e pranishme te shqiptarët në Shqipëri, Kosovë, në …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Sekserët në politikë

Jakup Krasniqi: Sekserët në politikë

Si njeri i vëmendshëm, shkruaj e flas gjithsesi për të vëmendshmit, dhe me një përvojë politike, më të theksuar gjatë 20 viteve të fundit. Secili e ka të lehtë që të vijë në përfundimin se partitë politike në Kosovë nuk i qeverisin organet statusore, por i pari i partisë çdo …

Më shumë...

Dr. Rexhep Qosja: Treshja jonë politike

Rexhep Qosja

Duke dëgjuar e duke shikuar se çka po bëhet, çka po shkruhet e çka po deklarohet për Qeverinë e Kosovës, të pa krijuar as pas gati katër muajve prej zgjedhjeve të mbajtura me 6 tetor 2019 m’u kujtua Treshja e Madhe Antifashiste e përbërë prej përfaqësuesit të Shteteve të Bashkuara …

Më shumë...

Nexhmi Lajçi: Kush po i nxit luftërat në botë, feja, paraja apo dreqi (Rusia)

Nexhmi Lajçi

Bota ka kaluar nëpër dy luftëra botërore dhe shumë luftëra regjionale, ndërsa konfliktet mbrenda shtetit, mes shteteve dhe popoujve të ndryshëm nuk kanë të ndalur as edhe në ditët e sotme bilez po bëhën më të përgjakshme se edhe në kohën e kanibalizmit primitiv. Në të kaluarën thuhet se “njerëzit” …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Mbase ia vlen ta provojmë edhe Qeverinë e pakicës

Jakup Krasniqi

Republika e Kosovës, shteti më i ri i Evropës, me probleme të shumta politike e diplomatike në raport me Komunitetin Ndërkombëtar si dhe me probleme të shumta politike, ekonomike të brendshme – i duhen institucione ligjore të qëndrueshme. Pastaj, që gjashtë muaj Kosova nuk ka qeveri legjitime, ka një qeveri …

Më shumë...

Ismet Hajrullahu: Shqipëria dhe Kosova ndërmjet Lindjes e Perëndimit

Ismet Hajrullahu

Serbia është natyrshëm jashtë BE-së, për vetë faktin që ajo është zonë e pranuar edhe nga vetë serbët, si zonë e interesit rus. Deri këtu në rregull. Po Shqipëria dhe Kosova , përse do të ngelëshin jashtë BE-së, kur historikisht Shqipëria është parë nga Evropa si një digë për të …

Më shumë...

Akademik, prof. dr. Hakif Bajrami: FILOZOFIA POLITIKO-STRATEGJIKE E ZAHIR PAJAZITIT, HAKIF ZEJNULLAHUT DHE EDMOND HOXHËS

Prof. dr. Hakif Bajrami

– Strategjia e luftës e planifikuar në tri faza Lirisht mund të thuhet se Zahir Pajaziti, Hakif Zenullahu dhe Edmond Hoxha, në luftën e tyre SPECIALE që quhet NEO LUFTË, janë nxënës të Akademisë “SKENDERBEJ” në Tiranë. Këta herojë të Kombit, do ta luftojnë PALEO LUFTËN deri në atë shkallë, …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Marrëveshjet e fundit me Serbinë treguan se politika shqiptare është e pakrye

Jakup Krasniqi: Ngjarjet e vitit 1981 në shkrimet e autorëve të huaj

Më 30 janar 2020, qarkulluan lajme të ndryshme për dy marrëveshjet (për komunikacion ajror e hekurudhor) të arritura në mes të Serbisë dhe zyrtarëve të nivelit shumë të ultë të administratës shtetërore e publike të Kosovës. Nuk ka asnjë dyshim, marrëveshjet në fjalë, pas veti kanë lënë shumë tym e …

Më shumë...

Dr. Murteza Osdautaj: Personat dhe institucionet që e degraduan arsimin në Kosovë, në dy vitet e fundit

Dr. Murteza Osdautaj

(Në dy vjeteshin e  kaluar, që sistemi i arsimit tonë të jetë më i keqi në Evropë dhe ndër më të dobëtit në botë, personazhe kryesore kyçe janë Ministri Bytyqi, pjesëtarët e kabineti të tij, zonja Apostollova e BE-së, OJQ-të e projekteve të mëdha dhe pjesa profitere e zyrtarëve të …

Më shumë...

Isuf Bytyçi: Lëvizja Krahët e Shqipes, e mbajti Kuvendin gjithëkombëtar shqiptar në Tiranë

Isuf Bytyçi: Lëvizja Krahët e Shqipes, e mbajti Kuvendin gjithëkombëtar shqiptar në Tiranë

Duke e parë gjendjen e rëndë shoqërore, ekonomike, politike e kulturore, në shtetin e Shqipërisë, por edhe të Kosovës dhe të të gjitha viseve tjera shqiptare, e pa të udhës që ta organizojë dhe ta mbajë në Tiranë Kuvendin, Lëvizja gjithëkombëtare Shqiptare KRAHËT E SHQIPES. Momentalisht, me të vërtetë, është …

Më shumë...

RKL: Etja për pushtet e Kurtit dhe Konjufcës po del jashtë përcaktimeve programore të Vetëvendosjes

Kurti dhe Konjufca

Etja për pushtet e Albin Kurtit dhe militantëve të Vetëvendosjes, sidomos e Konjufcës ka bërë që të zhvillohet një luftë e ashpër politike, e cila ka degjeneruar në degradimin e programit të kësaj parti, dikur Lëvizje gjithë popullore,  e cila ka fituar besimin e elektoratit, pikërisht duke sulmuar të eturit …

Më shumë...

Blerim Muriqi: I dërguari Grenell në kërkim atuje

Blerim Muriqi

Çfarë nënkupton shprehja “atmosferë e mirë për zhvillim ekonomik”? Peta e lakrorit që z. Grenell hoqi në Prishtinë me deklaratën e tij se kërkesa për linjën ajrore Prishtinë-Beograd ishte e “komunitetit të biznesit” serb dhe pastaj e plotësoi me atë të dy komuniteteve biznesore, pra edhe atij kosovar, na bënë …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: Gjelat dhe pulat e lagura nuk na kthejnë dinjitetin kombëtar

Jakup Krasniqi

Zhvillimet e fundit ma kanë forcuar bindjen se krerët e politikës sonë nuk kanë asnjë virtyt prej udhëheqësi në personalitetin e tyre, nuk kanë integritet e dinjitet për të drejtuar kombin a një pjesë të tij, madje nuk dinë as të komunikojnë si njerëz me njëri – tjetrin, për çka …

Më shumë...

Jakup Krasniqi: 22 vjet nga sulmi i dytë serb në familjen Jashari

Krasniqi: Prokuroria e Dhomave të Specializuara, shpirtin e bazamentin e Kosovës, UÇK-në, po e quan ndërmarrje kriminale?!

(Ngjarje që meriton nderim e përkujtim të përhershëm) Sulmi i diversantëve serbë më 22 janar 1998 ishte një përballje e madhe në mes forcave të specializuara të Serbisë dhe familjes Jashari. Armiku ketë sulm do ta vlerësoi si disfatë të tij, pasi njësiti më elitar i Serbisë ishin tërhequr me …

Më shumë...