Botimet

Shoqata “Labëria”, “Nderi i Kombit”, dega Tiranë, përuron librin “Shqipëria dhe çështja e kufijve shqiptaro- grek”, autor, Nuçi Kotta

Shoqata “Labëria”, “Nderi i Kombit”, dega Tiranë, përuron librin “Shqipëria dhe çështja e kufijve shqiptaro- grek”, autor, Nuçi Kotta

Shoqata “Labëria”, “Nderi i Kombit” dega Tiranë, ju fton në promovimin e librit “Shqipëria dhe çështja e kufijve shqiptaro- grek” me autor Nuçi Kotta, djali ish-Kryeministrit Koço Kotta. (, Koço Kotta në vitin 1926 firmosi për ndërtimin e burgut të Burrelit dhe në vitin 1945 KGB sovjetike e kapi në Selanik ku …

Më shumë...

Doli nga shtypi libri publicistik: “Luftëtarë të NDSH-së, 1945-1950 II”, i autorit, Ahmet Qeriqi

Doli nga shtypi libri publicistik: “Luftëtarë të NDSH-së, 1945-1950 II", i autorit, Ahmet Qeriqi

Në pjesën e dytë  të librit publicistik, “Luftëtarë të NDSH-së, 1945-1950, autori, Ahmet Qeriqi  ka trajtuar biografitë modeste të 20 luftëtarëve nga radhët e kësaj lëvizjeje kombëtare, nga treva të ndryshme të vendit, të cilët kanë vuajtur mbi kurriz barrën e rëndë shtypëse të regjimit titist rankoviçist, me pasoja që …

Më shumë...

Libri, “Shtigjet e përgjakura” i autorit, Ali Daci promovohet edhe në gjuhën boshnjake

Libri, "Shtigjet e përgjakura" i autorit, Ali Daci promovohet edhe në gjuhën boshnjake

Të premten, më 15 prill 2016, në ora 19.00, në Qendrën për Kulturë në Rozhajë, në gjuhën boshnjake përurohet libri i autorët,  Ali Daci,   “Shtigjet e përgjakura” . Me këtë rast për librin e botuar në gjuhën boshnjake  do të flasin: Mr. Mehmet Bardhi, Velia Muriq, avokat, dhe Safet Hadroviq-Vrbiqki, …

Më shumë...

Frank Shkreli: Autori Shqiptaro-Amerikan Albert Lulushi me një libër të ri

Frank Shkreli: Autori Shqiptaro-Amerikan Albert Lulushi me një libër të ri

Shqiptaro-Amerikani Albert Lulushi njihet si autor tepër i suksesshëm këtu në Shtetet e Bashkuara i disa librave në fushën e Teknologjisë së Informacionit dhe jo vetëm në këtë fushë. Ai konsiderohet si njëri ndër ekspertët më të dalluar në këtë fushë gjatë 20-viteve të kaluara këtu në Amerikë, ndërkohë që …

Më shumë...

Prof. dr. Nusret Pllana – Dëshmitë historike për një luftë çlirimtare

Prof. dr. Nusret Pllana - Dëshmitë historike për një luftë çlirimtare

(Endrit A. Binakaj, Masakra e Belegut më 29-30 mars 1999) Përkufizimi Nuk ka vepër që i kushtohet luftës për çlirimin e kësaj pjese të tokave shqiptare, që nuk ka rëndësi historike, qoftë edhe kur shkruhet për masakrat ndaj popullatës civile. I këtillë është edhe libri i dytë i Endrit Binakajt …

Më shumë...

Isuf Ismaili: Pena dritë e Ahmet Qeriqit, pasuri e çmuar atdhetare e kulturore

Clirimtaret dhe Mercenaret - Ahmet Qeriqi

      Ahmet Qeriqi është një nga shkrimtarët e shquar të Letërsisë së Sotme Shqipe, i cili me veprën e tij letrare ka dëshmuar se romanet dhe veprat të tjera, si dhe analizat e vështrimet janë jo vetëm letërsi, jo vetëm art, jo vetëm filozofi e psikologji, jo vetëm pasuri gjuhësore, …

Më shumë...

Përmbledhja poetike e Bajram Bekteshit: “Helikë e thyer”

Helikë e thyer - Bajram Bekteshi

             Poeti, veprimtari dhe ushtaraku, Bajram Bekteshi ka nxjerrë në dritë përmbledhjen poetike: “Helikë e thyer”. Ashtu sikur edhe në përmbledhjet e botuara më herët, poeti vazhdon të shpreh botën e tij të pasur krijuese, duke e pasuruar në brendi me tema e imazhe nga aktualiteti, me kujtime nga e …

Më shumë...

Dr. Nusret Pllana: “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët 1844-1999” (botimi i gjashtë)

Prof. dr. Asllan Hamiti: E kaluara historike në shërbim të së tashmes dhe udhërrëfyese e së ardhmes Prof. dr. Nusret Pllana “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët 1844-1999” (botimi i gjashtë i plotësuar), Arkivi Shtetëror i Kosovës, Sektori i Arkivit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Prishtinë, 2015 Duke shikuar fotografitë …

Më shumë...

U botua libri: “Strateg-bota në anekdota III” i autorit, Selman Dervishi

Radio-Kosova e Lirë ka nxjerrë në dritë  librin: “Strategbota në anekdota” i autorit, Selman Dervishi. Ky është libri i 19-me radhë i këti autori tashmë të njohur në vend e më gjerë. Edhe pse ai jon në Shtetet e Bashkuara të Amerikës vazhdon të jetë i lidhur ngushtë me Kosovën dhe …

Më shumë...

Doli nga shtypi libri: “Homazh për flijimtarët”, i autorit, Nezir Myrtaj

Nezir Myrtaj, emër i mirënjohur i Lëvizjes Kombëtare, analist dhe komentues ndër më realistët e publicistikës shqiptare, ka nxjerrë në dritë librin: “Homazh për dëshmorët”, i cili i kushtohet heronjve dhe dëshmorëve të viteve ‘80 të shekullit të kaluar. Në këtë vepër, ai ka prezantuar biografitë për dëshmorët: Afrim Zhitia, …

Më shumë...

Është përuruar monografia ‘‘Dhjetë vjet Kolegji Biznesit’’

Më 24. 12. 2015, në amfiteatrin e madh  të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, në Prishtinë, u përurua monografia ‘‘Dhjetë vjet Kolegji BIZNESI’’, e hartuar nga profesorët e këtij Kolegji. Në këtë mënyrë Kolegji BIZNESI, po përmbyllte një cikël të punës dhe veprimtarisë mësimore, shkencore, kulturore dhe botuese gjatë këtyre dhjetë …

Më shumë...

Lush Gjergji dhe Ejup Sahiti për librin: “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët 1844-1999”

Më 23 dhjetor 2015 në amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare u përurua libri:  “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët 1844-1999”, i autorit Nusret Pllana. Për vlerat dokumentare dhe mesazhin e këtij libri ka folur Don Lush Gjergji dhe prof, dr. Ejup Sahiti Don Lush Gjergji: Kush nuk e njeh historinë të …

Më shumë...

Ekspozitë që përkujton krimet dhe gjenocidin e Serbisë në Kosovë

Me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, Instituti për Hulumtimin e Krimeve të Luftës do të hap ekspozitën ‘Terrori dhe Gjenocidi i Serbisë në Kosovë 1998-1999”, e autores Fetnete Ramosaj. Kjo ekspozitë do të hapet me 3 dhjetor, ditën e enjte, në orën 18:00 në …

Më shumë...

Dilaver Goxhaj: Libri, “Ideale dhe iluzione, i autorit, Manxhar Taka

Dilaver Goxhaj

Gjatë muajit të fundit, lexuesit të interesuar për historinë e Luftës sonë Nacionalçlirimtare i jepet në dore libri: “Ideale dhe iluzione”, i autorit Manxhat Taka.              Autori, përmes këtij libri na bind se ai i ka studiuar me themel të gjitha vlerat e asaj lufte heroike çlirimtare, sikur të ishte …

Më shumë...

Libri i N. Myrtaj: “Dëshmi të arkivuara”, dëshmia më autentike e viteve ’80, e shkruar në burg

Libri i publicistit dhe analistit, Nezir Myrtaj, “Dëshmi të arkivuara” është një vepër e veçantë faktografike, ku autori ka prezantuar pesë shkrime, në formë ankesash, kërkesash e protestash zyrtare, drejtuar organeve relevante të regjimit jugosllav, në vitet ’80-të, të shekullit XX. Në mesin e këtyre ankesave është prezantuar  edhe një …

Më shumë...

Përurohet libri, “Miftar Hasani” i autorëve: Habib Zogaj e Ahmet Rexha

Libri: “Miftar Hasani“, i autorëve, Habib Zogaj dhe Ahmet Rexha, përurohet më 16 shtator, 2015, në Amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare, “Pjetër Bogdani”, në Prishtinë, duke filluar në orën 12.oo. Edhe pse në mungesë të dokumenteve shkrimore, arkivore, etj, autorët: Zogaj e Rexha kanë arritur ta ndriçojnë figurën e shqiptarit, Miftar …

Më shumë...