Airport Adem Jashari
MIT
mbpzhr 2018
kek
Fillimi / Dëshmorët (faqe 31)

Dëshmorët

Bashkim Ibish Ferizaj (10.10.1964 – 13.4.1999)

Bashkim Ibish Ferizaj (10.10.1964 – 13.4.1999)

Dëshmori i kombit Bashkim Ferizaj u lind më 10 tetor 1964 në fshatin Kodrali të Deçanit, në një familje të ndershme e bujare. Shkollën fillore e kreu në Irzniq, ndërkaq të mesmen në Irzniq e në Deçan. Deri në dëbimin e dhunshëm të punëtorëve shqiptarë nga puna, punoi në fabrikën ...

Më shumë...

Rasim Misin Sopi (10.5.1957 – 13.4.1999)

Rasim Misin Sopi (10.5.1957 - 13.4.1999)

Rasim Sopi u lind më 10 maj 1957 në Llapushnik të Drenasit nga prindërit Misin dhe Habibe Morina – Sopi, të cilët nga martesa e tyre sollën në jetë dhjetë fëmijë: gjashtë djem dhe katër vajza. Rasimi ishte fëmija i parë i tyre. Shkollën fillore e kreu në Llapushnik. Meqë, ...

Më shumë...

Skënder Malush Maraj (3.8.1960 – 12.4.1999)

Skënder Malush Maraj (3.8.1960 – 12.4.1999)

Bashkëshortët Malush e Zike Maraj nga fshati Tedel (Vrellë) i komunës së Burimit lindën dhe rritën shtatë fëmijë: Sevdien, Ajshen, Zojën, Fatimen, Fatmushin, Skënderin dhe Fatmirin. Sikur ishte parathënë që Skënderi, para se për prindërit dhe familjen të ishte rritur për Kosovën, prandaj atë që në vitet e rinisë e ...

Më shumë...

Bekim Halit Krasniqi (19.5.1974 – 12.4.1999)

Bekim Halit Krasniqi (19.5.1974 – 12.4.1999)

Marsi dhe prilli i vitit 1999, në historinë e popullit shqiptar të Kosovës do të kujtohen si muajt më tragjikë e të rëndë, por edhe më të lavdishëm të përpjekjeve titanike të luftës për çlirim nga thundra e okupatorit serb. Forcat serbe, të tërbuara nga goditjet e avionëve të Aleancës ...

Më shumë...

Ali Daut Ivaja (1.8.1968 – 12.4.1999)

Ali Daut Ivaja (1.8.1968 – 12.4.1999)

Ali Ivaja ka lindur më 1 gusht të vitit 1968, në fshatin Cërnillë të Ferizajt. Mësimet e para i mori në vendlindje, ndërsa shkollën tetëvjeçare e kreu në fshatin Babush. Shkollën e Mesme Teknike e kreu në Ferizaj. Në vitin 1983, inspektorët e UDB-së, afër shtëpisë së Daut Ivajës, kishin ...

Më shumë...

Ekrem Sadik Dili (12.9.1975 – 12.4.1999)

Ekrem Sadik Dili (12.9.1975 - 12.4.1999)

Ekrem Dili u lind më 12. 9. 1975 në fshatin Orllan të Besianës. Babai i tij, Sadiku ishte martuar me Mehreme Aliun nga fshati Bederianë (ish-Bërvenik ), me të cilën pati tetë fëmijë: Nuhiun, Muharremin, Ilazin, Ekremin, Fadilin, Hamdiun, Fetien dhe Sevdien. Ekremi ishte fëmija i katërt me radhë. Shkollën ...

Më shumë...

Emin Kadri Krasniqi (16.4.1948 – 12.4.1999)

Emin Kadri Krasniqi (16.4.1948 – 12.4.1999)

Fundviti i shekullit XX, popullin e Kosovës dhe në përgjithësi gjeografinë shqiptare solli ngjarje dramatike sa të lavdishme, aq edhe të dhembshme dhe tragjike. Derisa Ushtria Çlirimtare e Kosovës e ndihmuar nga Aleanca më e fuqishme planetare ushtarake kishin filluar t’ua jepnin goditjen e fundit forcave vrasëtare serbe, këto të ...

Më shumë...

Musli Kadri Krasniqi (25.5.1966 – 12.4.1999)

Musli Kadri Krasniqi (25.5.1966 – 12.4.1999)

Musli Krasniqi u lind në Negrovc të Drenasit, më datën 25. 5. 1966. Në luftën çlirimtare të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, me shembullin e tij dha prova të burrërisë, guximit dhe trimërisë. Ai kishte dy vëllezër e dy motra. Shkollimin fillor Musliu e përfundoi në Shkollën Fillore “Jusuf Gërrvalla” të ...

Më shumë...

Mehmet Sylë Qallapeku (9.8.1963 – 12.4.1999)

Mehmet Sylë Qallapeku (9.8.1963 – 12.4.1999)

Banorët e fshatit Tërstenik të Drenicës, luftës së UÇK-së ia kanë dhënë 24 dëshmorë e 36 martirë. Vetëm lagjja Qallapeku e këtij fshati luftës së UÇK-së ia ka dhënë dëshmorët: Mehmet Qallapeku, Halim Mehmet Qallapeku, Halit Qallapeku, Hamdi Qallapeku dhe Mujë Qallapeku, si dhe disa martirë. Fshati Tërstenik i Drenicës ...

Më shumë...

Rrahim Islam Bajarktari (28.3.1978 – 12.4.1999)

Rrahim Islam Bajarktari (28.3.1978 – 12.4.1999)

Familja Bajraktari e Drenasit shquhet për një traditë të vazhdueshme atdhetare, në shërbim të kombit e atdheut. Në kohën e Luftës së Dytë Botërore, Ramadan Bajraktari dhe vëllai i tij Hasan Bajraktari kishin luftuar në mbrojtje të Kosovës nga bandat çetnike dhe partizane serbe në Kollashin. Me rastin e fillimit ...

Më shumë...

Muhamet Asllan Gashi (10.6.1956 – 12.4.1999)

Muhamet Asllan Gashi (10.6.1956 – 12.4.1999)

I rritur dhe i edukuar në një familje të ndershme dhe atdhetare, dëshmori Muhamet Gashi do të mbetet në kujtesën e popullit shqiptar figurë komplete e një militanti, i cili me guximin, vendosmërinë dhe trimërinë e tij dha shembullin më të mirë se si duhet luftuar për lirinë e atdheut. ...

Më shumë...

Nezir Salih Mujaj (10.8.1968 – 12.4.1999)

Nezir Salih Mujaj (10.8.1968 – 12.4.1999)

Dëshmori Nezir Mujaj ka lindur në fshatin Tedel (Vrellë) të Burimit (Istog), më 10 gusht të vitit 1968. Rrjedh prej një familjeje bujare e atdhetare. Prindërit e tij, Salihu e Begija rritën shtatë fëmijë: Sylën, Isufin, Hazirin, Nezirin, Ajshen, Nurien dhe Mejremen. Nezirit, të voglit prej djemve, sikur ia kishte ...

Më shumë...

Smajl Tafil Fetahaj (25.1.1980 – 12.4.1999)

Smajl Tafil Fetahaj (25.1.1980 – 12.4.1999)

Fshati Tedel (Vrellë) i komunës së Burimit, ishte pothuajse epiqendra e organizimit, por edhe e rezistencës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në trevën veriore e verilindore të zonës operative të Dukagjinit që përfshin fshatrat nga burimi i Drinit të Bardhë e deri te qyteza e Burimit (Istogut). Nga ky fshat ...

Më shumë...

Ramiz Isuf Shala (27.1.1970 – 12.4.1999)

Ramiz Isuf Shala (27.1.1970 – 12.4.1999)

Ramiz Shala u lind në fshatin Kleçkë të komunës së Lypianit, më 27 janar të vitit 1970. Babai i tij, Isufi dhe nëna Qamilja, lindën e rritën tetë fëmijë, katër djem e katër vajza. Mësimet fillestare mori në fshatin e lindjes dhe Shalë (ish-Sedllar), në kushte shumë të vështira. Ai, ...

Më shumë...

Xhafer Isuf Haskaj (4.5.1960 – 12.4.1999)

Xhafer Isuf Haskaj (4.5.1960 - 12.4.1999)

Isuf Haskaj, nga fshati Cerrcë i Burimit (ish-Istog), një burrë i fortë i traditës, edhe pse me mërzitë e njëpasnjëshme që i kishin rënë mbi kokë që nga lufta e këtej, edhe pse me peshën e rëndë të viteve dhe të dy palë jetimëve të bijëve të tij, Xhaferit e ...

Më shumë...

Ismet Mustafë Bicaj (14.5.1958-12.4.1999)

Ismet Mustafë Bicaj (14.5.1958-12.4.1999)

Njëri ndër mërgimtarët tanë të shumtë, i cili në luftën e fundit çlirimtare iu përgjigj thirrjes së atdheut, në orën e çlirimit të tij, ishte edhe dëshmori Ismet Bicaj. Ai pas shpërthimit të luftës në Kosovë, trupin e kishte në mërgim, por mendjen dhe zemrën në Kosovë. Në qenien dhe ...

Më shumë...