Fillimi / Dëshmorët (faqe 4)

Dëshmorët

Gazmend Selman Lokaj (7.9.1974 – 5.6.1998)

Gazmend Selman Lokaj (7.9.1974 – 5.6.1998)

Dëshmori i kombit Gazmend Lokaj, u lind më 7 shtator të vitit 1974, në fshatin Prejlep të Deçanit, në një familje të njohur për bujari e tradita atdhetare. Gazmendi ishte gëzimi i parë i prindërve Selman Lokaj dhe Mane Mahmutaj-Lokaj, të cilët i lindën dhe i rritën pesë fëmijë, tre ...

Më shumë...

Lulëzim Hashim Llugiqi (5.1.1973 – 5.6.1999)

Lulëzim Hashim Llugiqi (5.1.1973 - 5.6.1999)

Lulëzim Llugiqi u lind më 5 janar të vitit 1973, në fshatin Krojbardhë (ish – Dobrajë e Madhe) e komunës së Lypjanit. Shkollën fillore e kreu në vendlindje ndërsa shkollën e mesme e ka mbaruar në Lypjan. Babai i Lulëzimit, Hashim Llugiqi, ishte minator në minierën e Magnezitit “Goleshi” në ...

Më shumë...

Jeton Idriz Dedushaj (5.1.1975 – 5.6.1999)

Jeton Idriz Dedushaj (5.1.1975 – 5.6.1999)

Dëshmori Jeton Dedushaj u lind më 5 janar të vitit 1975, në trevën e Plavë-Gucisë, në fshatin Vuthaj, në një familje të dalluar në luftë për liri e pavarësi dhe mbrojtjen e trojeve shqiptare përgjatë një shekulli. Më vonë, për shkak të përndjekjeve e persekutimeve nga shovinistët serbo-malazezë, të cilët ...

Më shumë...

Jeton Zeqir Dabiqaj (29.1.1975 – 5.6.1998)

Jeton Zeqir Dabiqaj (29.1.1975 – 5.6.1998)

Dëshmori i kombit Jeton Dabiqaj u lind më 29 janar të vitit 1975 në fshatin Prejlep të komunës së Deçanit, në një familje atdhetare. Prindërit Zeqir Idriz Dabiqaj dhe Cyme Halil Përgjegjaj (nga fshati Lumbardh), i lindën tetë fëmijë, pesë djem e tri vajza: Idrizin, Mujën, Kimeten, Nurijen, Sokolin, Ymranin, ...

Më shumë...

Beqir Haxhi Qufaj (14.6.1977 – 5.6.1998)

Beqir Haxhi Qufaj (14.6.1977 – 5.6.1998)

Dëshmori Beqir Qufaj, u lind më 14 qershor 1977, në fshatin Prejlep të komunës së Deçanit. Prindërit Haxhi Beqir Qufaj dhe Sanije Binak Hoxhaj-Qufaj, bijë e Cërmjanit të Gjakovës, i lindën dhe i rritën gjashtë fëmijë, tre djem e tri vajza: Antigonën, Beqirin, Arditën, Egzonën, Arbenin dhe Shqipërimin. Beqiri ishte ...

Më shumë...

Asllan Sefer Berisha (4.3.1965 – 4.6.1999)

Asllan Sefer Berisha (4.3.1965 - 4.6.1999)

 Dhuna milosheviqiane prej vitit 1989 i pati ngulur kthetrat e veta të mprehura nga qëndrimi diktatorial i kryekriminelit dhe u shtri në çdo pore e segment “, të jetës urbane e rurale të Kosovës: në polici, në shëndetësi, në informim, në arsim, në urbanizëm, në kulturë dhe sidomos në zhvillimin ...

Më shumë...

Kemal Hisni Kolshi (27.7.1966 – 3.6.1999)

Kemal Hisni Kolshi (27.7.1966 – 3.6.1999)

Dëshmori Kemal Kolshi u lind më 27 korrik 1966 në fshatin Doganaj, të komunës së Kaçanikut. U lind dhe u rrit në një familje me tradita atdhetare dhe patriotike. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, ndërsa të mesmen në Kaçanik. Kemali ishte fëmija i dytë i Isniut dhe Farijes. Në ...

Më shumë...

Zejnullah Rrahim Zejna (27.7.1967 – 3.6.1999)

Zejnullah Rrahim Zejna (27.7.1967 – 3.6.1999)

Fshati Sojevë i komunës së Ferizajt, luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës i ka dhënë dëshmorë e martirë, në mesin e tyre edhe luftëtarët e lirisë, Zejnullah Zejna, i cili ka rënë në Zonën Eperative të Pashtrikutdhe Ramadan Rexhepi-Komandant Adidasi. Gjatë luftës, forcat ushtarake dhe policore serbe martirizuan Haxhere Nebihun, ...

Më shumë...

Besim Shyqri Sopa (4.12.1980 – 3.6.1999)

Besim Shyqri Sopa (4.12.1980 – 3.6.1999)

Besim Sopa u lind më 4 dhjetor të vitit 1980, në fshatin Gjyrkoc të komunës së Shtimes. Mësimet fillestare i mori në shkollën e fshatit ndërsa shkollën e mesme e kreu në Shtime. Babai i tij, Shyqriu, punonte në Zvicër dhe familjes i kishte krijuar kushte ekzistenciale, por edhe kushte ...

Më shumë...

Altin Sadri Haskaj (24.5.1978 – 3.6.1998)

Altin Sadri Haskaj (24.5.1978 – 3.6.1998)

Dëshmori Altin Haskaj u lind më 24 maj të vitit 1978, në fshatin Irzniq (tash Rrezar) të Deçanit, në një familje të ndershme e bujare dhe me tradita atdhetare. Altini ishte gëzimi i parë i prindërve Sadri Hazir Haskaj dhe Shkurte Shala-Haskaj, të cilët i lindën e i rritën pesë ...

Më shumë...

Selman Tahir Dukaj (8.11.1960 – 3.6.1998)

Selman Tahir Dukaj (8.11.1960 – 3.6.1998)

Dëshmori Selman Dukaj u lind më 8 nëntor të vitit 1960 në fshatin Drenoc të Deçanit. Gjiri i tij familjar edhe më herët kishte dhënë dëshmorë lirie. Musë Beqë Dukaj, si luftëtar i formacioneve që angazhoheshin për formimin e Shqipërisë Etnike, gjatë Luftës së Dytë Botërore kishte rënë dëshmor në ...

Më shumë...

Rexhep Musë Mazrekaj (21.1.1959 – 3.6.1999)

Rexhep Musë Mazrekaj (21.1.1959 - 3.6.1999)

Rexhep Mazrekaj u lind më 21 janar të vitit 1959 në Drenoc të Deçanit. Gjatë regjimeve serbe, rrethit familjar të Rexhepit i janë vrarë disa burra nga dora e pushtuesit serb, ndërsa dy prej tyre kanë rënë dëshmorë në luftën çlirimtare: Rexhep e Arsen Mazrekaj. Kështu, në vitin 1913, me ...

Më shumë...

Shaip Emin Kalludra (10.2.1952 – 3.6.1999)

Shaip Emin Kalludra (10.2.1952 - 3.6.1999)

Dëshmori Shaip Kalludra u lind më 10 shkurt 1952 në fshatin Pirq të trevës së Shalës. Prindërit e tij, Emini dhe Shukria patën katër djem e dy vajza. Shaipi shte fëmija i parë i tyre. Pos shkollimit fillor, Shaipi e kreu edhe shkollën e mesme, pas së cilës punoi axhustator ...

Më shumë...

Ahmet Ismet Baçaj (25.10.1965 – 3.6.1998)

Ahmet Ismet Baçaj (25.10.1965 – 3.6.1998)

Dëshmori i kombit Ahmet Baçaj u lind më 25 tetor të viti 1965, në fshatin Drenoc të komunës së Deçanit, në një familje të ndershme e atdhetare. Shkollën fillore e kreu në fshatin e lindes, ndërsa të mesmen në Gjimnazin “Vëllezërit Frashëri” në Deçan. Prindërit e Ahmetit, Ismeti e Ajmonia ...

Më shumë...

Azem Hamit Kastrati (30.3.1958 – 3.6.1999)

Azem Hamit Kastrati (30.3.1958 - 3.6.1999)

Fshati Nekoc i Drenasit, luftës së UÇK-së i ka dhënë tre dëshmorë: Azem Kastratin Hysni Murselin, Gani Kastratin si dhe 14 martirë: Danush dhe Zela Murseli prindërit e dëshmorit, Hysni Murseli, pastaj Shaban Gashi, Nebih Çelaj, Islam Kastrati, Brahim Kastrati, Fatmir Kastrati, Ahmet Syla, Skënder Rrusta, Hanë Zekaj, Hajriz Gashi, ...

Më shumë...

Faton Vesel Shabani (5.6.1978 – 2.6.1999)

Faton Vesel Shabani (5.6.1978 – 2.6.1999)

Dëshmori i kombit, Faton Shabani, u lind më 5 qershor të vitit 1978 në fshatin Gërdoc të Besianës. Katër klasat e para tç shkollimit fillor i kreu në shkollën e fshatit të vet të lindjes, kurse katër klasat e ciklit të lartë i kreu në shkollën e fshatit Batllavë. Shkollimin ...

Më shumë...