KEK
Fillimi / Dëshmorët (faqe 59)

Dëshmorët

Feniksët e lirisë XIII

Në vazhdim të realizimit të projektit për botimin e monografisë për dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Redaksia “Dëshmorët e UÇK-së” nxori në dritë monografinë  “Feniksët e lirisë-13”.   Parathënie   Redaksia Dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës ka nxjerrë nga shtypi vëllimin 13 të monografisë Feniksët e lirisë. Ky ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë XII

Doli nga shtypi monografia “Feniksët e lirisë-12”   Në vazhdim të realizimit të projektit për botimin e monografisë për dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Redaksia “Dëshmorët e UÇK-së” nxori në dritë monografinë “Feniksët e lirisë-12”. Në  këtë monografi janë përfshirë biografitë e  76 dëshmorëve:   Abit Dullovi, Adem Mulaj, ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë XI

Redaksia “Dëshmorët e UÇK-së” nxori në dritë monografinë “Feniksët e lirisë-11” Në monografi janë përfshirë biografitë e dëshmorëve: ABEDIN SALIH BUJUPI, ADEM BAJRAM SELMANI, ADNAN SHERIF BUNJAKU, AFRIM HALIL BEHRAMI, AGIM ABAZ MAZREKAJ, AGIM HASAN SADIKU, AGIM BINAK ÇELAJ, AGRON ISLAM BYTYÇI, AGRON SADRI GJOCAJ, ARTAN NEZIR QORRAJ, ASLLAN DESTAN ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë X

Në këtë monografi janë prezantuar 63 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për Avdyl Pajazitin dhe duke përfunduar me biografinë e dëshmorit Xhafer Nurkasa. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Radhitja sipas kriterit alfabetik. ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë IX

Në këtë monografi janë prezantuar 60 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin Abedin Salihaj e duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Xhemsedin Suma. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Radhitja sipas kriterit ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë VIII

Në këtë monografi janë prezantuar 41 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmoren Afërditë Ukshini e duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Xhavit Kozhani. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Radhitja sipas kriterit alfabetik. ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë VII

Në këtë monografi janë prezantuar 41 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin, Ajet Rexhaj e duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Zeki Shylemaja. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Radhitja sipas kriterit ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë VI

Në këtë monografi janë prezantuar 42 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin, Abdullah Bugari e duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Zymer Goxhuli. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Radhitja sipas kriterit ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë – V

Në këtë monografi janë prezantuar 43 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin, Ali Vitia e duke përfunduar me biografinë e dëshmores Zahide Jashari. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Radhitja sipas kriterit ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë – IV

Në këtë monografi janë prezantuar 43 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për dëshmorin, Agron Rrahmanie duke përfunduar me biografinë e dëshmorit, Xhemajl Rexha. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Radhitja sipas kriterit alfabetik. ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë – III

Në këtë monografi janë prezantuar 43 biografi për dëshmorët e UÇK-së, si dhe fotot e tyre me ngjyra, duke filluar nga jetëshkrimi për Adrian Krasniqin dhe duke përfunduar me biografinë e dëshmorit Xhevat Berisha. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Radhitja sipas kriterit alfabetik. ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë – II

Në këtë monografi janë prezantuar 41 biografi për dëshmorët e UÇK-së, duke filluar nga jetëshkrimi për komandantin Adem Jashari dhe duke përfunduar me biografinë e Zahir Pajazitit. Radhitja është bërë sipas kriterit alfabetik. Përzgjedhja është bërë sipas kritereve që ka caktuar “Redaksia Dëshmorët e UÇK-së”. Përmbajtja: I Parathënia II Biografitë ...

Më shumë...

Feniksët e lirisë – I

Dëshmorët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (Monografi) Kryeredaktor : Nezir MYRTAJ Kolegjiumi i Redaksisë: Dilaver Goxhai Ahmet Qeriqi Bedri Tahiri Sheremet Krasniqi Remzie Zeqiri Bedri Zyberaj Murat Musliu Ruzhdi Jashari Xhavit Sadriaj Anëtarë nderi të Redaksisë: Adem Demaçi Rifat Jashari Radhitja kompjuterike Kadrie Gashi Realizimi kompjuterik Rrezart Galica Fotografia Habib ...

Më shumë...

Faik Imer Goxhuli (10.3.1976 – 15.5.1999)

Faik Imer Goxhuli (10.3.1976 – 15.5.1999)

Familja Goxhuli nga Makërmali i Drenicës është e njohur për mençuri dhe trimëri. Nga kjo familje ishte plaku i fiseve, satiriku i mirënjohur popullor, por edhe krijuesi i shumë këngëve të trimërisë, Dërvish Goxhuli. Luftës çlirimtare të Shaban Polluzhës, burrat e këtij fshati i dhanë shumë luftëtarë. Nga presioni dhe ...

Më shumë...

Sefedin Ilaz Vitia (4.2.1975 – 18.4.1999)

Sefedin Ilaz Vitia (4.2.1975 - 18.4.1999)

Sefedin Vitia, i biri i Ilazit dhe Zymries, lindi në Viti të Marecit, në një familje të varfër fshatare, por që brez pas brezi e dalluar për ndjenja patriotike. Pasi kreu shkollën fillore në Marec, nisi shkollën e mesme në Prishtinë, por për shkaqe ekonomike e ndërpreu. Sefedini i kishte ...

Më shumë...

Gëzim Haxhi Morina (16.1.1976 – 16.4.1999)

Gëzim Haxhi Morina (16.1.1976 – 16.4.1999)

Familja Morina nga fshati Gjergjaj i komunës së Drenasit, gjatë viteve 1939–1945 ishte vatër e rezistencës kundër përpjekjeve për ripushtimin e Kosovës nga Serbia, kurse gjatë aksionit famëkeq të vitit 1956 i ndërmarrë nga pushtuesi serb në emër të mbledhjes së armëve, ishte ndër familjet më të keqtrajtuara të këtij ...

Më shumë...