leoni

Fejton

Ahmet Qeriqi: Preokupime të përditshmërisë (6 mars, 1999)

Ahmet Qeriqi: Preokupime të përditshmërisë (6 mars, 1999)

Sot ndihem më mirë, meqë kam fjetur mirë dhe më ka kaluar temperatura. Këtu ende nuk kemi krijuar ndonjë orar pune as pushimi dhe secili i pengojmë njëri tjetrit, por në kushte dhe rrethana të tilla tolerohen edhe këto. Situata në terren sot ka qenë më e qetë, apo një …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Në Drenicë tubim përkujtimor me rastin e njëvjetorit të rënies së Komandantiti Legjendar Adem Jashari dhe të Jasharëve të tjerë (5 mars, 1999)

Ahmet Qeriqi: Në Drenicë tubim përkujtimor me rastin e njëvjetorit të rënies së Komandantiti Legjendar Adem Jashari dhe të Jasharëve të tjerë (5 mars, 1999)

Edhe sot serbët kanë sulmuar në shumë vende në Drenicë dhe në Dukagjin. Forcat tona të njësive speciale kanë sulmuar një patrullë të policisë serbe brenda në Blinajë. Sulmi është kryer ne afërsi dhe janë shkatërruar tërësisht dy pizguaerë. Mendohet se kanë pësuar 12 policë serbë. Në shenjë hakmarrjeje serbët …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Forcat serbe sulmojnë në Gjergjicë dhe tërhiqen me shpejtësi (4 mars, 1999)

Ahmet Qeriqi: Forcat serbe sulmojnë në Gjergjicë dhe tërhiqen me shpejtësi (4 mars, 1999)

Sot ndihem më mirë edhe pse ende nuk jam liruar tërësisht nga gripi dhe temperatura. Arbana ma ka dhënë edhe një inxhekcion dhe pasi kam pushuar pak dhe kam ngrënë bukë ka ardhur Ali Mullini dhe jemi nisur për në Kizharekë. Me vështirësi e kam kaluar  rrugën deri në Berishë …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një ditë pushim sa për ta marrë pak veten (3 mars, 1999)

Ahmet Qeriqi: Një ditë pushim sa për ta marrë pak veten (3 mars, 1999)

Sot kam vendosur të pushoj. Gjatë para  ditës kam qëndruar shtrirë, ndërsa Arbana më ka dhënë një inxheksion. Ndërkohë kanë ardhur Altini, Qëndresa dhe Gresa. Ata zakonisht shëtisin deri te kroni, rrëshqasin nëpër borë dhe herë pas herë hyjnë në shtëpi për të lozur apo për të shikuar ndonjë film …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Bacë Adem Demaçi jep dorëheqje të parevokueshme në cilësi të zëdhënësit të Përgjithshëm të UÇK-së (2 mars, 1999)

Ahmet Qeriqi: Bacë Adem Demaçi jep dorëheqje të parevokueshme në cilësi të zëdhënësit të Përgjithshëm të UÇK-së (2 mars, 1999)

Kam bërë një gjumë të shqetësuar. Ende nuk po më lëshon zjarrmia. Megjithatë krahasuar me ditën e djeshme sot më duket se jam pak më mirë, mirëpo ndihem i lodhur dhe i dërrmuar nga sëmundja. Meqë ende nuk ka ardhur Neziri kam hartuar një koment lidhur me zhvillimet aktuale por …

Më shumë...

Selinë e Radios e vizitojnë Azem Syla, Jakup Krasniqi dhe Ramë Buja (1 mars, 1999)

Selinë e Radios e vizitojnë Azem Syla, Jakup Krasniqi dhe Ramë Buja (1 mars, 1999)

Gjatë natës nuk kam fjetur fare. Kam pasur temperaturë, të përcjellë me djersë dhe mundime. Meqë Neziri ende nuk ka ardhur, ndërsa Martini sërish ka shkuar në Drenicë dhe ende nuk është kthyer, edhe i sëmurë kam bërë përpjekje për t`i përgatitur informatat dhe ndonjë koment apo analizë. Gjatë para …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një shënim tematik dokumentar në përvjetorin e parë të Masakrës që kanë kryer serbët në Çirez dhe në Likoshan (28 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Një shënim tematik dokumentar në përvjetorin e parë të Masakrës që kanë kryer serbët në Çirez dhe në Likoshan (28 shkurt, 1999)

Edhe pse i rraskapitur dhe i lodhur nga sëmundja  duhet patjetër të shkoj në Berishë, meqë sot është përvjetori  Masakrës në Çirez dhe në Likoshan. Kam përgatitur një emision tematik dokumentar dhe duhet ta realizojmë  para fillimit të transmetimit të emisionit ditor. Sapo kam arritur në Berishë,  iu kam rrekur …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Përveç luftës dhe rrezikut nga armiku edhe përçarje dhe ndasi (27 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Përveç luftës dhe rrezikut nga armiku edhe përçarje dhe ndasi (27 shkurt, 1999)

Kam fjetur pak dhe keq, meqë e kam ndërruar ambientin. Gripi më ka pllakosur. Kam edhe temperaturë të shprehur, por tani për tani nuk po jepem. Sot, Nezir Myrtaj dhe Ilir Novosella janë nisur për në Prishtinë. Neziri ka shkuar për shkak se bashkëshortja e tij Kadria është e sëmurë. …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një këngë patriotike për Komandant Kumanovën (26 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Një këngë patriotike për Komandant Kumanovën (26 shkurt, 1999)

Kemi  kaluar një natë të ftohtë të këtij acari dimëror. Disa prej punëtorëve sidomos Fatmir Dugolli dhe Valdet Hoti kanë rënë me rroba dhe janë mbuluar vetëm me batanie. Unë, meqë jam ftohur kam rënë më herët, mirëpo më zgjoi nga gjumi Nusret Pllana, meqë gabimisht isha mbuluar me jorganin …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Anëtarët e delegacionit të Konferencës së Rambujesë janë kthyer në Aeroportin e Prishtinës, pa pjesëtarët e UÇK-së (25 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Anëtarët e delegacionit të Konferencës së Rambujesë janë kthyer në Aeroportin e Prishtinës, pa pjesëtarët e UÇK-së (25 shkurt, 1999)

Ky dimër për shumëçka do të mbahet mend. Edhe gjatë natës së mbrëmshme ka rënë dëborë. Së bashku me Nezirin e kemi çelur rrugën prej Grykës së Kizharekës deri në Berishë, meqë para nesh nuk kishte kaluar askush. Për shkak të acarit vishemi trash dhe  djersa na del mbi rroba. …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Bacë Adem Demaçi deklarohet kundër marrëveshjes së Rambujesë (24 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Bacë Adem Demaçi deklarohet kundër marrëveshjes së Rambujesë (24 shkurt, 1999)

Edhe pse dimër dhe acar, pas stuhisë duket sikur moti po qetësohet Gjatë tërë ditës jemi angazhuar në sajimin dhe marrjen e informatave sidomos nga terreni dhe lajmet që kanë të bëjmë me fatin e Konferencës së Rambujesë. Me mund dhe punë këmbëngulëse kemi bërë disa ndërrime në program. Sot …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Presion ndërkombëtar për ta nënshkruar marrëveshjen në Rambuje (23 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Presion ndërkombëtar për ta nënshkruar marrëveshjen në Rambuje (23 shkurt, 1999)

Pas shtrëngatës dhe stuhisë së mbrëmshme ka filluar dëbora dhe fërfëlliza e cila si gjithnjë I ka zënë të gjitha shtigjet. Edhe sot Rizah Berisha me tërë ekipin kanë hequr borën nga rruga deri te vend-transmetimi. Rizës shpeshherë i ndihmojnë edhe Fatmiri e Valdeti. Era e shkundërmuar ka krijuat trape …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Luftime të ashpra në Zonën e Shalës, në Anadrin dhe në fshatrat e Klinës (22 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Luftime të ashpra në Zonën e Shalës, në Anadrin dhe në fshatrat e Klinës (22 shkurt, 1999)

Në orën 10. 00 kam arritur në Berishë Kemi filluar përgatitjen e emisioni pa ia varur veshin problemeve të cilat sa më shumë mundohemi t`i evitojmë aq më keq na zgjerohen, sikur përpjekjet për të dalë nga zalli i gjallë. Tani e tutje po bëhemi imunë dhe në këtë ndeshtrashë. …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Konferenca në Rambuje shtyhet për një afat të caktuar. Vazhdon presioni i faktorit ndërkombëtar si për palën shqiptare ashtu edhe për palën serbe (21 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Konferenca në Rambuje shtyhet për një afat të caktuar. Vazhdon presioni i faktorit ndërkombëtar si për palën shqiptare ashtu edhe për palën serbe (21 shkurt, 1999)

Lajmi kryesor i ditës sot u përhap nga kështjella e Rambujesë në Francë. Bëhet e ditur se për shkaqe tanimë të njohura  ndërmjetësuesit ndërkombëtar të Konferencës e kanë shtyrë afatin e nënshkrimit të projekt-dokumentit, për t iu dhënë kohë palëve të harmonizojnë qëndrimet e tyre përbrenda delegacioneve. Më duket se …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Konferenca e Ramujesë në krizë permanente (20 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Konferenca e Ramujesë në krizë permanente (20 shkurt, 1999)

Herët  në mëngjes me Ali Mullinin jemi nisur në relacionin tonë gati të përditshëm. Me rrugën e mundimshme për në Berishë tanimë jam pajtuar por më vie  inat nga vetvetja përse nuk po arrij ta ndërroj ritmin e hapërimit. Sapo të nisem drejt shelgjeve te Mullini i Katunit, këmbët sikur …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Në pritje të epilogut të Konferencës së Rambujesë (19 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Në pritje të epilogut të Konferencës së Rambujesë (19 shkurt, 1999)

Pritet që nesër në Kështjellën e Rambujesë në Francë të përfundojë e ashtuquajtura konferencë ndërkombëtare për Kosovën. Jam tejet skeptik në ndonjë rezultat të mundshëm pozitiv për çështjen tonë. Kam prirje të besoj se krej kjo bëhet për ta frikësuar Serbinë që ajo nën presion të pranojë një zgjidhje politike …

Më shumë...