Fejton

Ahmet Qeriqi: Në seli kanë ardhur edhe profesori dhe intelektuali, dr. Shyqri Galica me disa të tjerë (17 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Në seli kanë ardhur edhe profesori dhe intelektuali, dr. Shyqri Galica me disa të tjerë (17 shkurt, 1999)

Me mjaft vështirësi dhe nëpër dëborë kemi arritur deri në seli. Kam vendosur që tani e tutje t`i rralloj vajtje ardhjet, mirëpo nuk e di a do të mundëm, meqë sa herë vij këtu më duket se atje më kanë mbetur të gjithë. Berati ka mbetur në Krojmir. Ai po …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Konferenca e Rambujesë në krizë (16 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Konferenca e Rambujesë në krizë (16 shkurt, 1999)

Konferenca në Rambuje ka filluar të përshkohet me krizë permanente. Pala serbe nuk po i trajton seriozisht problemet për të cilat është ftuar në  Rambuje. Disa plasaritje dhe  mospajtime janë shfaqur edhe në mesin e delegacionit tonë, por qëndrimi unik karshi pretendimeve të delegacionit serb është evident. Përfaqësues të NATO-së …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Zgjerohet stafi i Radios (15 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Zgjerohet stafi i Radios (15 shkurt, 1999)

Pas bisedës paraprake me Ali Mullinin sot ka ardhur me ne edhe Fatmir Dugolli nga Pjetërshtica. Fatmiri është elektricist dhe ka përvojë pune sidomos në evitimin e defekteve të ndryshme të pajisjeve teknike. Aliu na lë në vendin e caktuar dhe së bashku me Fatmirin marrim rrugën përpjetë drejt maleve …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një vizitë kalimthi në shtëpinë e Adil Cenës në Nekoc (14 shkurt, 1999)

Një vizitë kalimthi në shtëpinë e Adil Cenës në Nekoc (14 shkurt, 1999)

Sot, kemi pasur një ditë relativisht të qetë. Të gjithë angazhohemi rreth përgatitjes së programit. Rizahu dhe Milaimi tërë ditën e ndezin stufën. Po ashtu kujdesën edhe për ushqimin. Qëndrojnë shpesh me ne edhe vajzat e vogla  dhe djali i Rizës, Arbeni, i cili shkon në klasën e katërt. Vijnë …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Në Ferizaj, si pasojë e një eksplodimi në qendër të qytetit kanë marrë lëndime 9 qytetarë shqiptarë, (13 shkurt,1999)

Ahmet Qeriqi: Në Ferizaj, si pasojë e një eksplodimi në qendër të qytetit kanë marrë lëndime 9 qytetarë shqiptarë, (13 shkurt,1999)

Martin Çuni ende nuk është kthyer nga rrugëtimi i tij nëpër bastionet çlirimtare të Drenicës. Ai na ka lajmëruar përmes telefonit se është mirë dhe po bën përpjekje të tubojë sa më shumë materiale nga terreni. Këtu në seli telefonat e tyre mobilë i kanë Nusret Pllana, Berat Luzha dhe …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Emisioni special i Nuhi Bytyqit për Radion dhe Agjencinë, përgatitur kohë më parë emetohet në TVSH (12 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Emisioni special i Nuhi Bytyqit për Radion dhe Agjencinë, përgatitur kohë më parë emetohet në TVSH (12 shkurt, 1999)

Heret në mëngjes Isë Krasniqi së bashku me Fatmir Xhelilin dhe Zenelin janë nisur me traktor në drejtim të Shtabit në Divjakë. Pak kohë më vonë si zakonisht me Ali Mullinin nisemi në relacion tonë të përditshëm, Krojmir-Gryka e Kizharekës. Emisionin e sotëm e kemi përgatitur me mjaft vështirësi meqë …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Përforcime të reja të forcave serbe në relacion Llapushnik-Gjergjicë-Malishevë. Në Reçak me nderime i varrosin 42 të masakruarit. Në varrim merr pjesë edhe ambasadori, Viliem Voker (11 shkurt 1999)

Ahmet Qeriqi: Përforcime të reja të forcave serbe në relacion Llapushnik-Gjergjicë-Malishevë. Në Reçak me nderime i varrosin 42 të masakruarit. Në varrim merr pjesë edhe ambasadori, Viliem Voker (11 shkurt 1999)

Herët në mëngjes një korrier ushtarak ka ardhur në seli dhe na ka njoftuar që të jemi të përgatitur për ndonjë sulm të mundshëm meqë forca të mëdha të ushtrisë dhe të policisë serbe kanë filluar lëvizjen drejt pikave tona. Ai na bën me dije se 15 tanke kanë ndaluar …

Më shumë...

Nga zonat e Anadrinit kanë ardhur luftëtarët, Xhavit Bajraktari dhe Ilaz Kadolli, (10 shkurt, 1999)

Nga zonat e Anadrinit kanë ardhur luftëtarët, Xhavit Bajraktari dhe Ilaz Kadolli, (10 shkurt, 1999)

Para dite kam përgatitur një emision tematik dokumentar për Masakrën mizore që kanë kryer serbët më 15 janar në Reçak. Emisioni do të transmetohet nesër, meqë pritet të bëhet edhe varrimi i të masakruarve në një vend të caktuar ashtu sikurse kanë vendosur strukturat tona ushtarake dhe civile në Zonën …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Puna jonë e përditshme në redaksi. Punë, mund dhe probleme (9 shkurt, 1999)

Puna jonë e përditshme në redaksi. Punë, mund dhe probleme (9 shkurt, 1999)

Pas një orë e gjysmë rrugëtimi këmbë kam arritur në Berishë. Në seli takoj Selatin Qeriqin dhe Heset Sahitin. Ata kanë pasur punë në Shtab të Brigadës në Kleçkë dhe ndërkohë kanë ardhur për të na vizituar. Martin Çuni ka vendosur që për disa ditë të kalojë në Drenicën Qendrore …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një ditë pushim në Krojmir (8 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Një ditë pushim në Krojmir (8 shkurt, 1999)

Sot nuk do të shkoj në Berishë. Nga puna e përditshme dhe nga rrugëtimi këmbë jam lodhur së tepërmi. Sapo kanë dëgjuar se sot do të qëndroj në shtëpi kanë ardhur për të biseduar, Sylë Qeriqi, Elez Durmishi, Ajvaz Karpuzi, Dalip Rizani, Agron Olluri e të tjerë. Jemi mësuar shumë …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Ndihma e pakursyer, vëllazërore e familjes së Rizah Berishës për stafin e Radios dhe të Agjencisë (7 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Ndihma e pakursyer, vëllazërore e familjes së Rizah Berishës për stafin e Radios dhe të Agjencisë (7 shkurt, 1999)

Erërat që po fryjnë kah jugu kanë filluar ta mundin acarin. Dëbora e madhe ka filluar të shkrihet. Ende jemi larg pranverës, duket se në horizont do të kemi disa ditë pak më të mira. Martini është kthyer nga Krojmiri. Së bashku me te për të na vizituar kanë ardhur …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Injorime dhe budallallëk i pajustifikueshëm nga persona të caktuar në seli, (6 shkurt, 1999)

Ahmet Qeriqi: Injorime dhe budallallëk i pajustifikueshëm nga persona të caktuar në seli, (6 shkurt, 1999)

Rrugës për në Berishë ende nuk ka kaluar askush para meje. Vetëm disa gjurmë lepujsh vërej nëpër rrugë. Bëj tutje duke u munduar të hapëroj ngadalë. I tretur në mendime, në derte e halle harroj dhe këmbët zënë ritmin e përditshëm të hapërimit. Më mundon kjo rrugë, por nuk mund …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Delegacioni i UÇK-së niset për në Rambuje të Francës. Nisja u bë nga Fshati Shalë. ( 5 shkurt, 1999 )

Ahmet Qeriqi: Delegacioni i UÇK-së niset për në Rambuje të Francës. Nisja u bë nga Fshati Shalë, 5 shkurt, 1999

Sot në orët e pas ditës duhet të niset për të marrë pjesë në Konferencën e Ramujesë në Francë, delegacioni nga Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së. Pala shqiptare në bisedime është e përfaqësuar me tri grupime, dy politike dhe një nga Shtabi i Përgjithshëm i UÇK-së. Në këtë përbërje janë …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Një muaj emetim të suksesshëm të programit në valën 101 megaherc FM të Radios Kosova e Lirë dhe në Agjencinë e lajmeve Kosovapres, 4 shkurt, 1999

Ahmet Qeriqi: Një muaj emetim të suksesshëm të programit në valën 101 megaherc FM të Radios Kosova e Lirë dhe në Agjencinë e lajmeve Kosovapres, 4 shkurt, 1999

Sot mbushet një muaj qyshkur e kemi filluar transmetimin. Deri tani nuk kemi pasur asnjë ndërprerje dhe asnjë defekt. Për një muaj të punës sonë të përkushtuar në Radio dhe në Agjenci kemi shënuar suksese, por na kanë përcjellë edhe një varg problemesh dhe mosmarrëveshje, kryesisht me karakter pune apo …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Serbët insistojnë që kufomat e masakruara në Reçak të mos varrosen në një vend të posaçëm. Këtë akt e përkrah edhe kreu LDK-ist i Shtimes , 3 shkurt, 1999

Ahmet Qeriqi: Serbët insistojnë që kufomat e masakruara në Reçak të mos varrosen në një vend të posaçëm. Këtë akt e përkrah edhe kreu LDK-ist i Shtimes , 3 shkurt, 1999

Së bashku me Elezin jemi nisur në drejtim të Berishës. Ai duhet të shkojë në Kleçkë, mirëpo rrugën deri në Berishë e kemi bërë bashkë. Pas largimit  të Ramiz Qeriqit, tensionet paksa janë zbutur, mirëpo ende ka keqkuptime dhe keqinterpretime nga disa individë të caktuar. Elezi është gjakftohtë dhe shumë …

Më shumë...