mbpzhr 2018
kek
MIT
Airport Adem Jashari
Fillimi / Institucionet (faqe 495)

Institucionet

Një grup i fëmijëve vizitoi Kryetarin Bahtiri

Në Ditën Ndërkombëtare  të   Drejtave të Fëmijëve dhe në kuadër të projektit “Shëndetësia dhe Zhvillimi gjatë fëmijërisë së hershme tek grupet e ndjeshme në Kosovë” që financohet nga “Save the Children” që po implementohet nga OJQ ” Mundësia” sot rreth 67 fëmijë nga zonat e ndryshme rurale dhe qyteti janë ...

Më shumë...

Në Malishevë shënohet 1 Qershori-Dita e Fëmijëve

Sot, me aktivitete të ndryshme, të organizuara nga drejtoria komunale për arsim dhe edukim dhe ajo për kulturë, rini dhe sport, po shënohet 1 Qershori-Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve. Aktivitet e sotme, me të cilat po shënohet kjo ditë, kanë filluar me vizita të fëmijëve në institucione, për të vazhduar me ...

Më shumë...

Organizata Handikos shënon ditën e fëmijëve në Ferizaj

Përmes shitjes së produkteve  ushqimorë, edhe organizata Handikos në Ferizaj ka shënuar 1 Qershorin-Ditën ndërkombëtare  të fëmijëve. Ky organizim ishte bërë me qëllim të asaj që të bëhet promovimi i të drejtave të fëmijëve me aftësi të kufizuara si dhe sensibilizimi  i shoqërisë për pozitën e fëmijëve me aftësi të ...

Më shumë...

MKRS-ja realizon disa projekte në Vushtrri

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, ka takuar  kryetarin e Komunës së Vushtrrisë, Bajram Mulakun, me të cilin ka biseduar rreth bashkëpunimit ndërmjet MKRS-së dhe Komunës së Vushtrrisë në fushat e interesit të përbashkët, veçmas për projektet të cilat do të realizohen në këtë komunë sivjet dhe në ...

Më shumë...

Qeveria themeloi Task-Forcën për anëtarësimin e Kosovës në organizatat ndërkombëtare të kulturës

Në pajtim me nenin 19 të Rregullores e Punës së Qeverisë së Republikës së Kosovës Nr. 09/2011, në zbatim të nenit 4 të Rregullores 02/2011 për Fushat e Përgjegjësive Administrative të Zyrës së Kryeministrit dhe Ministrive, Qeveria e Republikës së Kosovë sot miratoi propozimin e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe ...

Më shumë...

Ministri Zharku mori pjesë në takimin e Këshillit Kombëtar për Investime

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, mori pjesë në takimin e tretë të Këshillit Kombëtar për Investime (KKI). Në këtë takim në nivel ministrash të Qeverisë së Kosovës, u bisedua për përgatitjet e Samitit të Ballkanit Perëndimor në Paris. Në takimin e këshillit Kombëtar për Investime (KKI), Ministri Zharku, foli për ...

Më shumë...

Kompani të njohura koreane së shpejti në Kosovë

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci me bashkëpunëtorë ndodhet në një vizitë zyrtare në Korenë Jugore, ku po zhvillon takime me zyrtarë të institucioneve dhe përfaqësues të kompanive të ndryshme, e veçanërisht ato të sektorit të energjisë dhe teknologjisë informative. Vizita realizohet në organizim të Bankës Botërore, e cila është ...

Më shumë...

Muzeu i Kosovës organizon aktivitete për nder të ditës së fëmijëve  1 Qershorit

Për nder të 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, Muzeu i Kosovës organizon aktivitete për tri ditë radhazi me moton: Luajmë, Mësojmë, Zbulojmë – Trashëgiminë. Në kuadër të këtyre aktivitete parashihen të organizohen punëtori me karakter informues dhe edukativ si dhe programe argëtimi për fëmijë. Konferenca Botërore për mirëqenien e ...

Më shumë...

MKRS-ja do të investojë 2 milion euro në Qendrën Historike të Prizrenit

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, mori pjesë në takimin e radhës të Task Forcës për Qendrën Historike të Prizrenit, që u mbajt në Komunën e Prizrenit. Në këtë takim morën pjesë edhe ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferid Agani, kryetari i Komunës së Prizrenit, Ramadan Muja, ...

Më shumë...

QKMF  Dr. ,,Vezir Bajrami” në Shtime bëhet me objekt të ri

Mantelbardhët e Shtimes me gëzim si asnjëherë më parë kanë nisur punën në objektin e ri të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare “Dr. Vezir Bajrami”. Kostoja e këtij projekti me rëndësi, është 177,154.35 euro, mjete këto të ndara nga buxheti i Komunës së Shtimes. Ky objekt modern ka hapësirë të ...

Më shumë...

Inaugurohet objekti i ri i shkollës “Abendin Rexha-Sandokani” në Turiqec

Është inauguruar objekti i ri i shkollës “Abedin Rexha-Sandokani me një ceremoni rasti ku kanë marrë pjesë: Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë Arsim Bajrami , Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, përfaqësues të tjerë institucioneve qendrore dhe lokale, mësimdhënës të shkollës si dhe prindër dhe nxënës të shumtë. ...

Më shumë...

Tërnaci  përkujtoi dëshmorin Mustafë Haxhiut dhe gjithë dëshmorët dhe martirët e fshatit

Fshati Tërnac, në 17 vjetorin e rënies përkujtoi dëshmorin Mustafë Haxhiu dhe gjithë dëshmorët e martirët e fshatit. Më këtë rast Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura me bashkëpunëtorë ka bërë homazhe dhe ka vendosur lule në kompleksin e varrezave të Tërnacit. Homazhe kanë bërë edhe përfaqësues të organizatave ...

Më shumë...

Është zgjidhur problemi i kanalizimit, prapa kopshtit të fëmijëve “Gëzimi Ynë” në Mitrovicë

Drejtoria për Infrastrukturë  në komunën e Mitrovicës ka rregulluar problemin e kanalizimit pranë kopshtit të fëmijëve “Gëzimi Ynë”,  ku për një kohë ka pasur probleme me funksionimin e tij,ndërsa kjo drejtori edhe përkundër buxhetit të vogël ka bërë ndërtimin e rrjetit të ri të kanalizimit. Drejtori i Drejtorisë për Shërbime Publike ...

Më shumë...

Të rinjve malishevas, ju mbahet ligjëratë kundër duhanit

Me rastin e shënimit të Ditës ndërkombëtare kundër duhanit, organizuar nga Qendra Rinore në Malishevë, e përkrahur nga Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport dhe Drejtoria për Shëndetësi, të martën është mbajtur një aktivitet me të rinjtë, ku është mbajtur një ligjëratë për pasojat e përdorimit të duhanit dhe më ...

Më shumë...

Komuna e Deçanit nga e marta në Grevë kundër Vendimit të Gjykatës Kushtetuese

Pas marrshit paqësor të mbajtur javën e kaluar me 26 maj, ku është kundërshtuar fuqishëm Vendimi i Gjykatës Kushtetuese,  Komuna e Deçanit, po vazhdon kundërshtimin e këtij vendimi. Komisioni i dal nga Kuvendi Komunal  në seancën e mbajtur më dyer të mbyllura  të dt. 27 Maj 2016 në këtë përbërje: ...

Më shumë...

Testi i arritshmërisë në shkollat e Deçanit vlerësohet me sukses 72.38 %

566 Semimaturantët e të gjitha shkollave te Komunës se Deçanit që  i janë nënshtruar testit para një jave në dy qendra testimi në  Shkollën Fillore ,,Lidhja e Prizrenit’’  dhe  shkollën e Mesme  Teknike ,,Tafil Kasumaj ’’  në Deçan të monitoruar nga përfaqësuesit e MASHT-it  të DKA-së dhe në mbikëqyrje të  ...

Më shumë...