Airport Adem Jashari
MIT
mbpzhr 2018
kek
Fillimi / Institucionet (faqe 493)

Institucionet

Maturantët malishevas, trajnohen për orientim në karrierë

Organizuar nga Kuvendi i të Rinjve të Malishevës dhe të përkrahur nga Komuna e Malishevës, është mbajtur trajnimi për maturant, me temën “Orientimi në karrierë”. Qëllimi i këtij trajnimi, ishte këshillimi i të rinjve, për orientimin e tyre në studimet universitare dhe zgjedhjen e profesionit të duhur për ta. Trajnimi ...

Më shumë...

DKRS në Ferizaj është përgatitur për fillimin e “Ditëve të Kulturës”

Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport në komunën e Ferizajt edhe këtë vit ka bërë të gjitha përgatitjet e duhura për fillimin e “Ditëve të Kulturës”. Sipas drejtorit të kësaj drejtorie Naim Feratit, për 10 ditë sa do të zgjasin “Ditët e Kulturës”, janë paraparë aktivitete të shumta kulturore. “Siç ...

Më shumë...

Vazhdojnë projektet në të mirë të qytetarëve

Njëri ndër projektet që është duke u realizuar në përmirësimin e kushteve sa më të mira për qytetarë, është edhe ndërtimi i rrugës “Naum Veqilharxhi” në fshatin Sopijë të komunës së Suharekës. Ky është projekt që po realizohet me mjete financiare nga buxheti i Komunës dhe ka vlerën prej 24,273.00 ...

Më shumë...

Shëtitje një ditore për fëmijët me nevoja të veçanta të Komunës së Skenderajt

Në prag të “1 Qershorit” – Ditës së Fëmijëve, organizuar nga Drejtoria Komunale e Arsimit dhe Drejtoria e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, për fëmijët me nevoja të veçanta nga klasat e bashkangjitura u organizua një shëtitje në disa vende të Kosovës. Në mbarëvajtjen e shëtitjes ndihmoi edhe Policia e Kosovës. ...

Më shumë...

Një grup i fëmijëve vizitoi Kryetarin Bahtiri

Në Ditën Ndërkombëtare  të   Drejtave të Fëmijëve dhe në kuadër të projektit “Shëndetësia dhe Zhvillimi gjatë fëmijërisë së hershme tek grupet e ndjeshme në Kosovë” që financohet nga “Save the Children” që po implementohet nga OJQ ” Mundësia” sot rreth 67 fëmijë nga zonat e ndryshme rurale dhe qyteti janë ...

Më shumë...

Në Malishevë shënohet 1 Qershori-Dita e Fëmijëve

Sot, me aktivitete të ndryshme, të organizuara nga drejtoria komunale për arsim dhe edukim dhe ajo për kulturë, rini dhe sport, po shënohet 1 Qershori-Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve. Aktivitet e sotme, me të cilat po shënohet kjo ditë, kanë filluar me vizita të fëmijëve në institucione, për të vazhduar me ...

Më shumë...

Organizata Handikos shënon ditën e fëmijëve në Ferizaj

Përmes shitjes së produkteve  ushqimorë, edhe organizata Handikos në Ferizaj ka shënuar 1 Qershorin-Ditën ndërkombëtare  të fëmijëve. Ky organizim ishte bërë me qëllim të asaj që të bëhet promovimi i të drejtave të fëmijëve me aftësi të kufizuara si dhe sensibilizimi  i shoqërisë për pozitën e fëmijëve me aftësi të ...

Më shumë...

MKRS-ja realizon disa projekte në Vushtrri

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, ka takuar  kryetarin e Komunës së Vushtrrisë, Bajram Mulakun, me të cilin ka biseduar rreth bashkëpunimit ndërmjet MKRS-së dhe Komunës së Vushtrrisë në fushat e interesit të përbashkët, veçmas për projektet të cilat do të realizohen në këtë komunë sivjet dhe në ...

Më shumë...

Qeveria themeloi Task-Forcën për anëtarësimin e Kosovës në organizatat ndërkombëtare të kulturës

Në pajtim me nenin 19 të Rregullores e Punës së Qeverisë së Republikës së Kosovës Nr. 09/2011, në zbatim të nenit 4 të Rregullores 02/2011 për Fushat e Përgjegjësive Administrative të Zyrës së Kryeministrit dhe Ministrive, Qeveria e Republikës së Kosovë sot miratoi propozimin e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe ...

Më shumë...

Ministri Zharku mori pjesë në takimin e Këshillit Kombëtar për Investime

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku, mori pjesë në takimin e tretë të Këshillit Kombëtar për Investime (KKI). Në këtë takim në nivel ministrash të Qeverisë së Kosovës, u bisedua për përgatitjet e Samitit të Ballkanit Perëndimor në Paris. Në takimin e këshillit Kombëtar për Investime (KKI), Ministri Zharku, foli për ...

Më shumë...

Kompani të njohura koreane së shpejti në Kosovë

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci me bashkëpunëtorë ndodhet në një vizitë zyrtare në Korenë Jugore, ku po zhvillon takime me zyrtarë të institucioneve dhe përfaqësues të kompanive të ndryshme, e veçanërisht ato të sektorit të energjisë dhe teknologjisë informative. Vizita realizohet në organizim të Bankës Botërore, e cila është ...

Më shumë...

Muzeu i Kosovës organizon aktivitete për nder të ditës së fëmijëve  1 Qershorit

Për nder të 1 Qershorit, Ditës Ndërkombëtare të Fëmijëve, Muzeu i Kosovës organizon aktivitete për tri ditë radhazi me moton: Luajmë, Mësojmë, Zbulojmë – Trashëgiminë. Në kuadër të këtyre aktivitete parashihen të organizohen punëtori me karakter informues dhe edukativ si dhe programe argëtimi për fëmijë. Konferenca Botërore për mirëqenien e ...

Më shumë...

MKRS-ja do të investojë 2 milion euro në Qendrën Historike të Prizrenit

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Shala, mori pjesë në takimin e radhës të Task Forcës për Qendrën Historike të Prizrenit, që u mbajt në Komunën e Prizrenit. Në këtë takim morën pjesë edhe ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Ferid Agani, kryetari i Komunës së Prizrenit, Ramadan Muja, ...

Më shumë...

QKMF  Dr. ,,Vezir Bajrami” në Shtime bëhet me objekt të ri

Mantelbardhët e Shtimes me gëzim si asnjëherë më parë kanë nisur punën në objektin e ri të Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare “Dr. Vezir Bajrami”. Kostoja e këtij projekti me rëndësi, është 177,154.35 euro, mjete këto të ndara nga buxheti i Komunës së Shtimes. Ky objekt modern ka hapësirë të ...

Më shumë...

Inaugurohet objekti i ri i shkollës “Abendin Rexha-Sandokani” në Turiqec

Është inauguruar objekti i ri i shkollës “Abedin Rexha-Sandokani me një ceremoni rasti ku kanë marrë pjesë: Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë Arsim Bajrami , Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, përfaqësues të tjerë institucioneve qendrore dhe lokale, mësimdhënës të shkollës si dhe prindër dhe nxënës të shumtë. ...

Më shumë...

Tërnaci  përkujtoi dëshmorin Mustafë Haxhiut dhe gjithë dëshmorët dhe martirët e fshatit

Fshati Tërnac, në 17 vjetorin e rënies përkujtoi dëshmorin Mustafë Haxhiu dhe gjithë dëshmorët e martirët e fshatit. Më këtë rast Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura me bashkëpunëtorë ka bërë homazhe dhe ka vendosur lule në kompleksin e varrezave të Tërnacit. Homazhe kanë bërë edhe përfaqësues të organizatave ...

Më shumë...