Airport Adem Jashari
kek
MIT
Fillimi / Lajmet (faqe 1713)

Lajmet

Koço Danaj: Amerika mbështet Shqipërinë Natyrale

Nuk është një pohim propagandistik, por rrjedhim logjik i një analizë prej qindra faqesh. Nuk është një miklim mediatik, por një konkluzion politik. Nuk është mashtrim elektoral, por një e vërtetë reale. Arsyeja kryesore për të shpejtuar botimin e këtij shkrimi është pohimi i ambasadorit amerikan Arvizu se: Ne Shqipëri ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Ruajtja e kalasë iliro-shqiptare të Shkupit nuk ka të bëjë asgjë me myslimanizmin sikur ndërron tezat Menduh Thaçi

  Ndodhia në kalanë e Shkupit jep për të kuptuar se autoritetet sllavomaqedone dhe marionetët si Menduh Thaçi e mbetje të tjera të ish regjimeve sllave, po bëjnë përpjekje për ta zhvendosur vëmendjen nga problemet e vërteta, me të cilat ballafaqohet popullata shqiptare në këtë Republikë ish-jugosllave, krijesë artificiale kjo, ...

Më shumë...

Dr. Shefqet KRASNIQI: NJË DITË NË MEKËN E NDERUAR

  Gjendem në Mekën e shenjtë, në Qabenë e bekuar, ku janë duke u mbajtur edhe garat e Kur’anit për të tridhjetetretën herë me radhë. Këto gara janë të nivelit ndërkombëtar, me 146 garues nga 53 shtete të botës, e në mesin e të cilave edhe Kosova me përfaqësues Jasir ...

Më shumë...

Zeqir Bekolli: Lamtumirë gjeneral Shaban Shala – shëmbëlltyre e atdhedashësit të përkushtuar

Njëzetvjet më vonë, pikërisht me 31 dhjetor 2011, kur në mënyrë simbolike, në fshatin Negroc  u shënua njëzetvetori i betejes së madhe të Prekazit, të udhëhequr nga komandanti legjendar Adem Jashari, aty, në një retrospektivë njezetvjeçare, doli në shesh pesha dhe rëndësisa e  Gjeneral Shaban Shalës, në hapat e parë ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Bisedimet e Kosovës me Serbinë vazhdimisht kanë dështuar dhe do të dështojnë

Në historinë e bisedimeve të Kosovës me Serbinë, apo edhe përgjithësisht në bisedimet shqiptare serbe, nuk është arritur asnjëherë asnjë marrëveshje e dobishme, reciproke për të dy popujt. Për më tepër Serbia, duke qenë shtet më i fortë ushtarakisht e ekonomikisht, dhe duke pasur gjithnjë përkrahjen ushtarake dhe ekonomike të ...

Më shumë...

Sheradin Berisha: Realpolitika e Ibrahim Rugovës ( 19 )

  Ofensiva serbe dhe aktiviteti diplomatik ndërkombëtar për zgjidhjen e çështjes së Kosovës përmes dialogutAtë ditë kur delegacioni i Kosovës në krye me Ibrahim Rugovën ishte në takimin gjysëm orësh me presidentin Klinton në Washington, satrapi i Ballkanit Sllobodan Millosheviç intensifikon operacionet ushtarake në Kosovë. Forcat ushtarake-policore serbe gjatë ofensivës ...

Më shumë...

Sheradin Berisha: Fajtor për mungesën e unifikimit ka qenë gjithnjë Ibrahim Rugova

Ofensiva serbe dhe aktiviteti diplomatik ndërkombëtar për zgjidhjen e çështjes së Kosovës përmes dialogut Atë ditë kur delegacioni i Kosovës në krye me Ibrahim Rugovën ishte në takimin gjysëm orësh me presidentin Klinton në Washington, satrapi i Ballkanit Sllobodan Millosheviç intensifikon operacionet ushtarake në Kosovë. Forcat ushtarake-policore serbe gjatë ofensivës së ...

Më shumë...

RLK: Rrethanat që stagnojnë procesin e hapjes së dosjeve për bashkëpunëtorët e regjimeve antishqiptare në Kosovë

  Hapja e dosjeve është temë e ankthshme në të gjitha vendet, të cilat janë çliruar nga sundimi okupator, në rastin tonë nga sundimi i Jugosllavisë komuniste e socialiste. Përderisa hapja e dosjeve në Shqipëri, në radhë të parë ka ngjyrë dhe përmbajtje politike, procesi i hapjes së dosjeve në ...

Më shumë...

Faton Mehmetaj: Deri kur do të tolerohet veprimtaria e strukturave paralele serbe në Kosovë? I

(Strukturat paralele serbe në Policinë e Kosovës, shkaqet dhe pasojat) Fillimisht dua të theksoj se ky shkrim ka për qëllim sensibilizimin e opinionit të brendshëm, atij të jashtëm dhe minoritetit serb, që të mos bien pre e trysnisë së Beogradit dhe mekanizmave të shërbimeve sekrete serbe, të cilët, pjesëtarët e ...

Më shumë...

Fatmir Graiçevci: Dick Marty, kryehetues i KE-së dhe maja e ajsbergut e një politike të hapur antishqiptare

  Serbia e ndihmuar edhe nga qarqe ndërkombëtare po ja del që të kaluarën e vet kriminale ta mbulojë me gënjeshtraHapat e fundit që janë ndërmarr në kuadër të Bashkimit Evropian, kanë dërguar mesazhe se vendet që duan të integrohen në Bashkimin Evropian dhe të mos ndëshkohen asnjëherë për krimet ...

Më shumë...

Agim Vuniqi: Një formë e re e votimeve

Pretendimet e mëhershme e Grupit të ashtuquajtur Grupi i Unitetit se pavarësisa është e gatshme, është edhe një sprovë shumë e dëmshme e kapitullimit të tyre politik. Ata me kokëfortësi vazhduan avazin e vjetër, që nga takimet e Vjenës, por edhe më vonë, duke bërë tregti me të ardhmen e Kosovës. ...

Më shumë...

PROF. DR. MUHAMET PIRRAKU: “ME PROPOZIMIN E AHTISARIT KOSOVA NË THIKA”

Dokumenti “Propozimi Gjithëpërfshirës për Marrëveshjen për Statusin e Kosovës”, të cilin përfaqësuesi i OKB – z. Marti Ahtisari e “shpalosi” në Beograd dhe në Prishtinë, më 2 shkurt 2007, siç u pa nga paraqitjet e “Ekipit të Unitetit të Kosovës”, shpreh pjesën më të madhe të kërkesave të këtij “Ekipi” ...

Më shumë...

Mona Agrigoroaiei: INTEGRIMI I BALLKANIT NË BASHKIMIN EVROPIAN

Kur në vitin 1992 u nënshkrua Traktatin e Maastrichtit, u themeluan edhe kornizat juridike për zgjerimin e Bashkimit Evropian drejt hapësirës së Evropës Juglindore. Pas aderimit të zonave homogjene politikisht, BE-ja duhej të bënte ballë një zgjerimi të ndryshëm heterogjen me dallime politike, ekonomike, kulturore të 27 shteteve, shumica të dalë ...

Më shumë...

Besnik Kryeziu: Zgjedhje apo zgjidhje për Kosovën …?

Ndonëse vitet e fundit, secilin veç e veç i kemi shpresuar, i kemi pritur si vitet e shpresës së madhe, vitet e pavarësisë, vitet e vendimit historik për Kosovën, ato të gjitha së bashku me shumë keqardhje po dalin si vite të humbura, vitet e rezultateve zero. Ndonëse viti 2007 ...

Më shumë...

Ali Mehmeti: FSHATRAT E POTEMKINIT

Grigorij Aleksandroviç Potemkin ishte një ushtarak i Rusisë cariste i shekullit të tetëmbëdhjetë, i cili u shqua për nga aftësia dhe trimëria e tij. Si i tillë arriti të bëhet edhe komandant në frontet jugore të Rusisë ku luftonte kundër Perandorisë Otomane me shumë sukses, duke pushtuar territore të reja ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Përpjekjet për demonizimin e shqiptarëve islamë janë të yshtura nga Athina dhe Beogradi

  Opinioni ynë mbase edhe nuk ka sa duhet informacione dhe nuk e di se në luftën barbare, antiqytetëruese të qarqeve serbe kundër fesë dhe kulturës fizike islame, prej vitit 1878 e deri në vitin 2004, Serbia ka djegur dhe ka rrënuar hiq më pak se 3400 xhami, mesxhide, medrese ...

Më shumë...