Opinione

Agim Vuniqi: Pikëpamjet e Kissingerit për Kosovën

Agim Vuniqi

Ne librin e Henry Kissingerit “Does America need a Foreign policy? te botuar nga shtepia botuese Simon & Schuster (Rockfeler Center 1230 Avenue of the America New York, NY 10020) ne fund te vitit 2001 qe eshte vazhdimesi e veprave prestigjioze te nobelistit per paqe z. Kissinger, qartesohen levizjet politiko-diplomatike …

Më shumë...

Blerim Muriqi: Serbia është futur tashmë në rrugën e njohjes së Kosovës, politika jonë po çalon

Blerim Muriqi

Nuk është vetëm takimi i Washintonit ai i cili na thotë se Serbia tashmë po bënë hapa të mëdhenj drejt njohjes së Kosovës. Vendosja e taksës nga qeveria Haradinaj duhet të ketë qenë kthesa e madhe në të kuptuarit e relaitetit që po troket në dyert e Serbisë. Që rajoni …

Më shumë...

Petrit Dibrani: Mirë se erdhët zyrtarë amerikanë, në krye me Grenellin!….

Petrit Dibrani

Për skeptikët, “politikbërës” në Republikën e Kosovës…. Amerika s’po harron, shtetin tonë po e viziton. Miqësia me Amerikën është referencë e përhershme e Republikës së Kosovës. Miqësia e Republikës së Kosovës me SHBA-ës është, e një rëndësie strategjike dhe e përhershme, mos harroni ju skeptikë politikanë të kuturisur…. Këtë miqësi …

Më shumë...

Fehmi Rama: Unifikimi i spektrit politik dhe sofistikimi i diplomacisë sonë është nevojë imediate për stabilitet politik dhe ekonomik

Fehmi Rama

Republika e Kosovës po futet në fazën përfundimtare të dialogut. Kemi dëgjuar disa duke trumbetuar që kjo fazë dialoguese do i sjellë njohje Kosovës nga Serbia. Megjithatë nuk është mirë ti japim komoditet vetës në të tilla procese, madje duhet të jemi të kujdesshëm që deklarimet e tilla të mos …

Më shumë...

Ryzhdi Baloku: NJË HISTORI RRETH VARREZËS SË USHTARËVE TË MONARKISË AUSTRO- HUNGAREZE NË PEJË

Ryzhdi Baloku

Serbët ia kanë ditur hallin vetës çdoherë, kur kanë pasur punë me ndonjë shtet të fortë.  Shteteve, si Austria e Hungaria, as Jugosllavia e as Serbia si okupuese të Kosovës që ishin dikur, s’kanë pasur guxim t’ia zhdukin varrezën e ushtarëve të tyre në Pejë, varre të para një shekulli, …

Më shumë...

Konkursi i Bordeve të Ndërmarrjeve Publike Qendrore

Konkursi i Bordeve të Ndërmarrjeve Publike Qendrore

Kur më në fund u shpall konkursi për Bordet e Ndërmarrjeve Publike Qendrore, ishim shumë të lumtur dhe të gëzuar , sepse u shpall në paket për të gjitha pa përjashtim. Por mbas përfundimit të konkursit ishim edhe më të lumtur sepse flitej që monitorimin e përzgjedhjes do ta bënë …

Më shumë...

Lule Alidema: Që të mos zhgënjeheni, uleni pritshmërinë

Lule Alidema

Çdo individ është ndryshe nga tjetri, si në aspektin fizik, ashtu edhe në atë psikik. Vërtetë është një femomen që na bën të ndryshëm nga njëri tjetri, sigurisht se është një mundësi vetëdijësimi të bëjmë dallimin e sjelljeve tona, mes asaj që duhet vepruar dhe asaj që nuk duhet, po …

Më shumë...

Ali Hertica: Vendi i gjyqtarit në shtetin demokratik dhe kushtetues në Kosovë

Ali Hertica

Kthehu në themel. Nga natyra , koncepti i shtetit të së drejtës është i diskutueshëm – dhe kjo i jep drejtësi karakterit të veçantë të shtetit kushtetues demokratik si një sistem dinamik. Thelbi i çështjes është se forca dhe vlera e shtetit të së drejtës qëndron në një debat të …

Më shumë...

Tahir Ahmeti: Ditëve të fundit zjarrfikësit në Kosovë po përballen me zjarre të shumta fushore dhe pyjore

Tahir Ahmeti

Ditëve të fundit zjarrfikësit në Kosovë po përballen me zjarre të shumta fushore dhe pyjore. E gjithë kjo po ndodhë si pasojë e thatësirave dhe temperaturave të larta në vend, por që në masë të madhe janë zjarrëvënie të qëllimshme, apo të shkaktuara nga pakujdesia. Tanimë kur po afrohet periudha …

Më shumë...

UBT vlerësohet si institucioni që po bën revolucion në botë në edukimin virtual

UBT vlerësohet si institucioni që po bën revolucion në botë në edukimin virtual

Kompania më e madhe botërore për teknologji virtuale, “EON Reality”, vlerëson lartë faktin se si një institucion nga Kosova, i vetmi në botë, përgjatë kohës së pandemisë ka bërë revolucion në sistemin e edukimit përmes platformave Virtual Reality, si dhe krijimin e 54 mijë mësimeve. Dan Lejerskar përmes Linkedin, ka …

Më shumë...

Fadil Shyti: Elegji për bashkëfshatarin tim, Sheremet Sheremeti, dëshmor i atdheut; me rastin e 22 vjetorit të rënies heroike

Fadil Shyti: Elegji për bashkëfshatarin tim, Sheremet Sheremeti, dëshmor i atdheut; me rastin e 22 vjetorit të rënies heroike

Elegji për bashkëfshatarin tim, Sheremet Sheremeti, dëshmor i atdheut; me rastin e 22 vjetorit të rënies heroike. (1961-1998) Djaloshit sy-shqipe petrit, Sheremet Sheremeti I lindur rrëzë maleve në katundin Ashlan, Vushtrri-Dardani e Shqipërisë,-hije i kishin pushka dhe pena, Armët shekullore amanet nga Zeqiri-1, të mbrohej populli dhe shteti. Shumë e …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Lagja Marigona produkt i dokumenteve të falsifikuara pronësore për shkaqe përfitimi të komunarëve

Agim Vuniqi

Rehatimi financiar i udheheqesve dhe misionareve te saj ka vendosur kontrolle mbi pasurinë publike të Kosovës Lagja Marigona eshte ndertuar si lagje e re, e cila ka qene prone shoqerore, eshte privatizuar per 200.000 euro, pastaj pas ndertimit te shtepive luksoze per banim i eshte ngritur vlera ne 120 milion …

Më shumë...

Nebih Rexhepi: A mund të mbijetojë Kosova e vetmuar?

Nebih Rexhepi

Është një temë mjaft komplekse ku mundet të konsiderohet si shpatë me dy tehe. Për këtë kësaj rradhe duhët ndërlidhur popullin e Kosovës si faktor kyç deri më sot. Vuajtjet më të mëdha popullit të Kosovës ju bënë pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore  si rrahjet, burgosjet, vrasjet, e …

Më shumë...

Rrjeti i OJQ-ve AVONET kërkon nga Ministria e Shëndetësisë ta largojë masën e kufizimit të lëvizjes nga ora 22:30

Rrjeti i OJQ-ve AVONET kërkon nga Ministria e Shëndetësisë ta largojë masën e kufizimit të lëvizjes nga ora 22:30

Rrjeti i OJQ-ve AVONET kërkon nga Ministria e Shëndetësisë që të largoj sa më parë masën e kufizimit të lëvizjes nga ora 22:30. Kjo masë e vendosur nuk kishte asnjë efekt në parandalimin e përhapjes së virusit Covid-19, pos që është një shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut. …

Më shumë...

Seremb Gjergji ; Hekurudha €2 Miliard Prishtinë-Durrës

Seremb Gjergji

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka zotuar €2 miliard e €5 milion euro për ndërtimin e hekurudhës Prishtinë-Prizren-Durrës. Kurse, marrëveshja në Uashingtonit Kosovë-Serbi ka nxjerrë në pah fuqinë ndërlidhëse që ka Kosova në Ballkan dhe më gjerë në infrastrukturën hekurudhore, tokësore dhe ajrore. Treni dhe lidhja hekurudhore e Prishtinës, Prizrenit deri …

Më shumë...

Lule Alidema: Mos lejo që e kaluara ta pengojë të sotmen

Lule Alidema

Njeriu gjatë jetës kalon nëpër faza të ndryshme, dhe për gjatë rrugëtimit tonë nëpër këto faza kemi pasur kërkesa, dëshira, qëllime, synime, ndjenja, përjetime etj, po pra kemi jetuar! Jeta përbëhet nga kënaqësitë dhe pakënaqësitë, sepse sikur të ishte vetëm kënaqësia, apo paknaqësia, jeta do të ishte e pakuptimtë, ngase …

Më shumë...