Ahmet Qeriqi

Akademik, Hakif Bajrami: LUFTA PËR “KALIN E TROJËS”-LUFTË PËR PUSHTET DHE PËR RUAJTJËN E PASURISË SË GRABITUR II

Prof. dr. Hakif Bajrami

Tani po dalë te një pyetje konkrete që po brengosë çdo patriot shqiptarë sot Po mbushën dy muaj  dhe nga zgjedhjet e 6 tetorit 2019, nuk po ndalët gjama se kush do të shkelë si “zot shtëpie”, në zyrën e iks Presidentit të Republikës Kosovës e deri teshoferi dhe sekretaresha …

Më shumë...

Akademik, Hakif Bajrami: LUFTA PËR “KALIN E TROJËS”-LUFTË PËR PUSHTET DHE PËR RUAJTJEN E PASURISË SË GRABITUR III

Akademik, prof. dr Hakif Bajrami: Edi Rama po e luan rrolin e “Kalit Trojës’, në “minishengen”

Tani, më duhet si VETERAN  i UÇK-ës, me vulë të ADEM DEMAÇIT t` u them se ka qenë një këshilltar i Zyrës Politike të UÇK-ës që e ka përciellë mos të bëjë gabime HUMANITARE në zakonet e luftës si: SHIK-un, por edhe “Sigurimin e Atdhetut”, kuptohet me Konventa të Gjenevës  …

Më shumë...

Skënder Sadri KAPITI: Mini-shengeni Rama-Vuçiç -“Rivëllazërim – Bashkim” neojugosllav

Skënder Sadri Kapiti: Kush janë shqiptarët “tradhtarë” të shqiptarëve?!

Jo bisedime dhe as  minishengen me krimin dhe genocidistët serb Gjërat nga Tirana politike po përsëriten. Komunizmi dhe komunistët shqiptarë i “besuan” dikur  verbërisht bashkim -vëllazërimit  titist jugosllav, pavarësisht se e dinin shumë mirë për krimet dhe genocidin çnjerëzor sllavo komunist kundër shqiptarëve të Kosovës. Për pushtet dhe për ideologji …

Më shumë...

Shefqet Dibrani: Qëndresa si lajtmotiv dhe si ideal

Shefqet Dibrani

(Esad Mekuli, „DRITA QË NUK SHUHET“, poezi, botoi    Shtëpia Botuese „RILINDJA“, Prishtinë 1989, faqe 96). Esad MEKULI është doajen i letërsisë bashkëkohore shqiptare, njëra ndër figurat më të spikatura të letërsisë bashkëkohore, me theks të veçant i asaj të krijuar në Kosovë. Ishte dhe do të mbetet poeti, shkencëtari e …

Më shumë...

Kryeministri, Edi Rama, paralajmëroi se projektligji për paketën antishpifje do të hyjë për miratim nesër në Kuvend

Edi Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, paralajmëroi se projektligji për paketën antishpifje do të hyjë për miratim nesër në Kuvend. “Keqardhje për ata që lirinë e shprehjes e përdorin për t’u ankuar për mungesën e lirisë; për ata që nxjerrin deklarata pa lidhje fare me ligjin e ri. Ndiej keqardhje për …

Më shumë...

Në Adapazar të Turqisë u mbajt manifestimi për Ditën e Flamurit

Në Adapazar të Turqisë u mbajt manifestimi për Ditën e Flamurit

Organizuar nga Ministria e Diasporës dhe Investimeve Strategjike, në bashkëpunim me Lidhjen e Rinisë Shqiptare, u mbajt në Adapazar manifestimi për Ditën e Flamurit. Mysafirë ishin figura të larta të qytetit të Adapazarit dhe Stambollit, si dhe këshilltarë të ndryshëm e kryetarë të partive në pushtet. Manifestimin e përshëndeti kryetari …

Më shumë...

Siparantum Choir i qytetit të Pejës selektohet zyrtarisht në World Choir Games

Zyrtarisht, për herë të parë në historinë e shtetit të Kosovës, kori Siparantum Choir i qytetit të Pejës selektohet zyrtarisht në World Choir Games, për here pare do të valon flamuri i shtetit më të ri, Kosovës. “ Është hera e parë që Kosova paraqitet në World Choir Games, kësaj …

Më shumë...

DnV publikon raportin e vëzhgimit të zgjedhjeve

DnV publikon raportin e vëzhgimit të zgjedhjeve

Koalicioni i OJQ-ve për vëzhgimin e zgjedhjeve Demokracia në Veprim (DnV), ka organizuar një tryezë diskutimi ku është publikuar “Raporti i Vëzhgimit të Zgjedhjeve për Kuvendin e Kosovës”, të cilat u mbajtën më 6 tetor të këtij viti. Pjesëmarrës në këtë tryezë ishin ligjvënës nga legjislatura e kaluar, zyrtarë të …

Më shumë...

KADRI REXHA: DHE TI DO TË RRITESH, XHOJSLI

Kadri Rexha

(Piktorit të ri rrashbullas, Xhoisli Çaka)   1. Do të rritesh Xhoisli dhe si ankth do ta kujtosh këtë vjeshtë të vonë “tragjedinë që solli natyra dhe masakra njerëzore” qytetin që ra në çast, legjendat, pirgjet prej letre ethet e truallit, gërmadhat, fundin e detit të trazuar moshatarët, dashuritë e …

Më shumë...

Amerikanët po e mbysin veten me drogë, armë, alkool dhe mbipeshë

Droga

Në një artikull të botuar të British Media Jornal thuhet se Mbidoza e marrjes së drogës vrau më shumë se 70. 000 amerikanë në vitin 2017 – një rritje prej 95 për qind gjatë 10 viteve të fundit, ndërsa në vitin 2007, shifra ishte 36.000. Përafërsisht 40. 000 amerikanë u …

Më shumë...

Eksperti, Tahir Ahmeti ka kërkuar nga komunat të ndalojnë përdorimin e mjeteve piroteknike gjatë Viti të Ri

Tahir Ahmeti

Eksperti i sigurisë, Tahir Ahmeti  ka kërkuar  nga komunat të ndalojnë përdorimin e mjeteve piroteknike, gjatë festave të fundvitit    Me afrimin e festave të fund-vitit, fillojnë edhe përgatitjet për festimin e tyre. Që nga fillimi i këtij viti e deri më tash, në vendin tonë janë importuar rreth 100,000 mijë …

Më shumë...

Sindikata policore e Serbisë padit sekretarin e përgjithshëm të Partisë së Aksionit Demokratike, Ahmedin Shkreli

Ahmedin Shkreli

Sindikata e Policisë së Serbisë ngriti fletëparaqitje penale kundër Ahmedin Shkrelit, sekretarit të Përgjithshëm  të Partisë së Aksionit Demokratik të Sanxhakut, për shkak sikur thuhet, veprës penale  nga neni 305 dhe 306, Ligjit Penal të Republikës së Serbisë “Pranimi i kapitullimit apo okupimit” Në arsyetimin e kësaj padie thuhet se …

Më shumë...

Agim Vuniqi: Vitet e humbura dhe kotësia politike

Agim Vuniqi

Do te isha njeriu me i lumtur ne bote po te lexoja qe dikund ne bote eshte fituar liria pa sakrifice, pa rezistence, pa provokuar situaten. Nje shumice dominante te ne ka dizejnuar iden se me politiken e menqur te zgjedhur i paskemi shpetuar luftes, pse do te kishte lufte …

Më shumë...

Mbahet Forumi Global për Refugjatët

UNICEF e ndihmon sistemin e shëndetësisë në Kosovë më 3.6 ton furnizime kryesisht pajisje mbrojtëse

Mbahet Forumi Global për Refugjatët. Kontributet e këtij Forumi pritet të përfshijnë ndihmë financiare, teknike dhe materiale; ndryshime ligjore dhe politike për të mundësuar përfshirje më të madhe të refugjatëve në shoqëri; vende të zhvendosjes dhe kthim i sigurt për refugjatët si pjesë e zgjidhjeve. Sot, filluan punimet e takimit …

Më shumë...

Larry Beinhart: Amerikanët po e mbysin veten me drogë, armë, alkool dhe mbipeshë

Larry Beinhart: Amerikanët po e mbysin veten me drogë, armë, alkool dhe mbipeshë

Jetëgjatësia mesatare e amerikanëve është në rënie. Nuk ka asnjë pushtim nga jashtë. Nuk ka luftë brenda kufijve amerikanë. Ne nuk kemi askënd tjetër për ta fajësuar, përveç  veten tonë. Atëherë, si i vret Amerika amerikanët? Shumica e raporteve tregojnë se amerikanët i vret droga alkooli, armët dëshpërimi, si dhe …

Më shumë...

Një grup i veteranëve nga Drenica ka reaguar kundër paragjykimeve kriminale të TV-Dukagjinit lidhur me Radion Kosova e Lirë

RKL

Një grup i veteranëve nga Drenica ka reaguar kundër insinuatave dhe paragjykimeve qëllim këqija e kriminale  të TV-Dukagjinit lidhur me Radion Kosova e Lirë. Në reagimin e këtyre veteranëve thuhet: “Kërkojmë nga pronari i TV-Dukagjinit të japë përgjegjësi morale e materiale, për dëmin që iu ka shkaktuar Radios-Kosova e Lirë, …

Më shumë...