Airport Adem Jashari
MIT
mbpzhr 2018
kek
Fillimi / Ahmet Qeriqi (faqe 975)

Ahmet Qeriqi

RKL: Plotësimi në vazhdimësi i kërkesave të Serbisë gjatë bisedimeve është akt i papranueshëm dhe alarmant

Bisedimet e fundit, në Bruksel, mes kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe atij të Serbisë, Ivica Daçiq, të cilat mbahen zakonisht me ndërmjetësimin e zonjës së parë të BE-së, Keterin Ashton, sollën edhe një rezultat tjetër në përparimin e bisedimeve Kosovë-Serbi, në relaksimin e atyre bisedimeve, që cilat i kishte ...

Më shumë...

Isuf I. Bytyçi: Bashkimi i Shqipërisë së vogël…fillimi i drejtësisë së madhe !

Ishte kjo parulla në manifestimin-protestë  të 19 korrikut 2013, që u zhvillua në prag të 100-vjetorit të Konferencës famëkeqe të Londrës, prej orës 18:00 deri 20:30, në sheshin qëndror të Munihut, në Gjermani. Nuk ishin shoqatat shqiptare, që jetojnë e veprojnë në Mynih, ato që e organizuan këtë eveniment, siç ...

Më shumë...

A. Qeriqi: Serbia, kjo tokë sodomie e Sodomës së Evropës

Krimet, që ka kryer Serbia dhe serbët përgjithësisht në Ballkan, janë krimet më monstruoze, që njihen historikisht qysh nga krijimi i shtetit të parë vasal serb në shekullin 19-të. Të mbështetur ushtarakisht e materialisht dhe të ndërsyer nga Rusia, serbët kanë sulmuar të gjithë popujt e Ballkanit, me të cilët ...

Më shumë...

Veteranët nga Shqipëria: Luftëtarët e UÇK –së krenaria e popullit të Kosovës…

 (Deklaratë e  përbashkët e shoqatës “Aleanca Kombëtare e Ushtarakëve te Shqipërisë, (AKUSH) dhe “Vullnetari i Lirisë“)   Shoqata “ Aleanca Kombëtare e Ushtarakëve të Shqipërisë“, (AKUSH), anëtare e EUROMIL-it, përfaqësuese gjithë ushtarakëve shqiptarë në lirim, në rezervë dhe aktivë të Republikës së Shqipërisë,  dhe shoqata „Vullnetari i Lirisë“, përfaqësuese e ...

Më shumë...

Fatmir Graiçevci: Bota nuk është e keqe nga fuqia e njerëzve të këqij, por nga mos reagimi me kohë i njerëzve të mirë

Bota nuk është e keqe për shkak të fuqisë së njerëzve të këqij por për shkak të mos reagimit me kohë ndaj tyre nga njerëzit e mirë. Ky mbase mund të jetë redaktimi më i mirë i shkrimit të pastorit, Martin Nimeller, në të cilin ai paraqiti pikëpamjen e tij ...

Më shumë...

Arrestimi i luftëtarëve të UÇK-së përbalt vlerat e luftës çlirimtare dhe dinjitetin e Kosovës

(Deklaratë e ushtarakëve dhe intelektualëve nga Shqipëria: Sabit Brokaj, Pullumb Xhufi, Dilaver Goxhaj, Adem Shehu, Kudusi Lama, Fatos Klosi, Sokol Poga, Bardhyl Tahiri,  Artan Meçe)   Kosova gjendet sot në procesin e konstituimit të institucioneve të saj demokratike, i cili kuptohet se është një proces jo i lehtë. Popullsia shqiptare ...

Më shumë...

RKL: Serbia vazhdon të përfitojë gjatë negociatave në Bruksel, për shkak të lëshimeve të vazhdueshme të qeveritarëve të Kosovës

Ditë e më tepër po qartësohet fakti se të bisedosh me Serbinë, nuk është humbje kohe, sikur pretendojnë disa analistë fodullë e politikanë mendjeshkurtër, por është humbje sovraniteti e pavarësie, sikur realisht po ndodh gjatë bisedimeve që ia ka imponuar Brukseli zyrtar  Kosovës, me qëllim  për t’ i bërë koncesione ...

Më shumë...

Mr. Nezir Beqiri: Në Ballkan dhe në botë jetojnë më shumë se 14 milionë shqiptarë

Në Shtetin amë të Shqipërisë jetojnë 3 milionë e 600 mijë e 523 shqiptarë. Ndërsa në Republikën e Kosovës janë mbi 2 milionë e katër qind mijë shqiptarë autoktonë Dardanë. Në Maqedoni parashikohet se jetojnë shqiptarë që përbëjnë gjysmën e popullsisë dhe mendohet se numri i shqiptarëve është e mundur ...

Më shumë...

Mehmet Bislimi: 2 NËNTORI

Bacë Osmani, nesër është 2 nëntori … a thua do të trokas dikush në derën e vjetër prej druri   po ka dhe s’ka mundësi tani në breg të diellit bëhet fushatë hahet mish i pjekur dikush edhe e ha bukën thatë dikush pi raki dikush bënë tregti dikush lypës ...

Më shumë...

Antigonë Salihu: Krijimtaria letrare e shkrimtarit Herman Hesse dhe romani Sidarta

Hyrje I. Tema, Letërsia gjermane e shekullit XX, ka për qëllim të nxjerrë në dritë, një segment të  rëndësinë e kësaj letërsie, jo vetëm për letërsinë dhe kulturën gjermane, por edhe për letërsinë e përgjithshme, botërore. Duke qenë se shumë vepra të kësaj letërsie janë përkthyer edhe në gjuhën shqipe, ...

Më shumë...

Azem Deliu: Kohësia e letërsisë dhe “bestsellerët përballë parimeve”

Është gjykuar, dhe vazhdon të gjykohet, roli i letërsisë si letërsi në jetën e një qytetërimi, dhe roli i shkrimtarit si individ e intelektual në udhën e popullit të tij. Letërsia që prej lindjes së saj, e gjer më sot, ka pasur disa detyra prioritare, por, për të mos i ...

Më shumë...

Behxhet Shala: Ndaleni turrin o trima të Jugosllavisë se kështu nuk i bëni nder as nënë Serbisë

Një popull që jeton sot nuk mund ta ndërtojë të ardhmen nëse nuk ballafaqohet me të kaluarën. Për këtë arsye të gjitha shtetet që dalin pas konflikteve apo luftës domosdoshmërisht ballafaqohen me të kaluarën përmes procesit të lustracionit i cili e ndanë shapin prej sheqeri duke i vendosur akterët , ...

Më shumë...

Avni Halimi: Kultura dhe interesi kombëtar

Kultura është “Kulla e Babelit” në të cilët strehohet shpirti i identitetit kulturor i një kombi. Kultura dhe zhvillimi i saj është interes parësor për çdo popull në botë. Është interes nacional që për kulturën të përkujdesen institucionet profesionale shtetërore. Në interes të çdo populli është që të ruaj autenticitetin ...

Më shumë...

RKL: Zgjedhjet lokale të 3 nëntorit sprovë e Be-së dhe Beogradit për rikthimin e Serbisë në Kosovë

Marrëveshja e ashtuquajtur e 19 prillit, e arritur  mes kryeministrit të Kosovës, Hashim Thaçi dhe atij të Serbisë, Ivica Daçiq, me ndërmjetësim jo parimor të “sheficës” së BE-së,  Ashton, i ka hapur dyert rikthimit të Serbisë në vendin tonë, kësaj radhe jo me fuqinë e armës vrastare, sikur ka bërë ...

Më shumë...

Tre rapsodë të mirënjohur të këngës burimore shqiptare në Kosovë: Rifat Berisha, Rifat Draga dhe Fatmir Bajra

Lufta fitimtare e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, që i solli lirinë popullit shqiptar të shtypur e të robëruar ndër shekuj, ka hapur dimensione të reja dhe të shumta në krijimtarinë artistike në përgjithësi,  por edhe në të gjitha llojet e artit e të muzikës në veçanti. Fitorja historike kundër robërisë ...

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Logjika e dyzuar e politikës së dështuar

Politikanët, që përpiqen me çdo kusht t’ i arsyetojnë veprimet e veta edhe atëherë kur ato bien ndesh me interesin e kombit, edhe atëherë kur nuk mund të arsyetohen me asnjë të dhënë apo dëshmi  relevante konkrete, në radhë të parë janë politikanë të papërgjegjshëm, sikur janë aktualisht shumica e  ...

Më shumë...