Ahmet Qeriqi

Donjet Bislimi: Emancipimi dhe ngritja e mendimit politik të rinisë tonë, është vizioni i Rinisë Demokratike

Donjet Bislimi: Kurrfarë fushate për vaksinim, kurrfarë organizimi të vaksinimit edhe për ata që dëshirojnë të vaksinohen

Në Ditën Ndërkombëtare të Demokracisë, Donjet Bislimi, Kryetar i Rinisë Demokratike dhe anëtarët të Rinisë Demokratike, morën pjesë në një trajnim të organizuar nga NDI-ja. Me këtë rast, ai ka shkruar se “emancipimi dhe ngritja e mendimit politik të rinisë tonë, është vizioni i Rinisë Demokratike, duke marrë përvojat më …

Më shumë...

Sot u bë hapja solemne e lojërave sportive të organizuara nga Sindikata e elektranave të Maqedonisë, Kosovës e Shqipërisë

Sot u bë hapja solemne e lojërave sportive të organizuara nga Sindikata e elektranave të Maqedonisë, Kosovës e Shqipërisë

Sot në hapjen solemne  të lojërave sportive të organizuara nga Sindikata e elektranave të Maqedonisë kryetarit të Sindikatës së Re Korporata Energjetike e Kosovës z.Rafet Osmani përveç një fjalë rasti para të pranishmëve, drejtori Gjeneral z.Qerim Halili,dhe koordinatori i Sindikatave e Elektranave të Maqedonisë për Sindikatat, Kosovë, Shqipëri z. Arlind …

Më shumë...

Ismet Azizi: Nëse ndodh lëvizja kufijve Ballkan, Sanxhaku duhet t’i bashkohet Kosovës e jo Bosnjës

Sanxhaku

Pas Kongresit të Berlinit (1878), Sanxhaku i Jeni Pazarit (Novi Pazarit) hyri në përbërje të Vilajetit të Kosovës i cili përbëhej nga sanxhaku i Shkupit, Prizrenit, Prishtinës dhe Dibrës. Nga ky moment popullsia e Sanxhakut të Novi Pazarit intensifikon lidhjet tregtare, kulturore me Kosovën dhe Shqipërinë, gjë që ndikoi në …

Më shumë...

RKL: Ditmir Bushati i ka lëshuar detin Greqisë pa asnjë shkëmbim territori, këtë ia preferon edhe Kosovës

RKL

Gjatë vizitës në Kosovë, ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Ditmir Bushati është deklaruar kundër shkëmbimit të territoreve mes Kosovës dhe Serbisë. Ai mendon se kjo do të shkonte kundër frymës së të gjitha përpjekjeve të bëra në Ballkan gjatë tre dekadave të fundit. Sipas tij do të shkonte kundër frymës …

Më shumë...

Charles Kupchan: Ideja e shkëmbimit të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është gjëja e duhur për marrëveshje

Charles Kupchan: Ideja e shkëmbimit të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është gjëja e duhur për marrëveshje

Ish-këshilltari i lartë i kryetarit Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama, zotëri, Charles Kupchan, është cituar të ketë deklaruar se ideja e shkëmbimit të territoreve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë është gjëja e duhur për t’u bërë me qëllim arritjen e marrëveshjes mes dy shteteve ballkanike. Pavarësisht që ky shkëmbim …

Më shumë...

Edi Rama: Në radhë të parë i takon Kosovës, shtetit dhe autoriteteve të përpunojnë një platformë për dialogun

Edi Rama

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, duke folur për bisedimet Kosovë-Serbi. në një emision televiziv,  ka thënë se i takon në radhë të parë Kosovës, shtetit dhe autoriteteve të të përpunojë një platformë për dialogun dhe unë jam i fundit njeri ndër shqiptarë që më takon të flas dhe të bëj …

Më shumë...

Ministri, Ditmir Bushati ka filluar vizitën në Kosovë për ta sjellë qëndrimin e Tiranës zyrtare lidhur me kufijtë

Ministri, Ditmir Bushati ka filluar vizitën në Kosovë për ta sjellë qëndrimin e Tiranës zyrtare lidhur me kufijtë

Zëvendës-kryeministri i Kosovës Behxhet Pacolli ka pritur në shtëpinë e tij Ministrin e Jashtëm të Shqipërisë Ditmir Bushati. I pranishëm në takim ishte edhe zëvendëskryeministri Fatmir Limaj. Në këtë mënyrë, Bushati ka nis vizitën në Kosovë ku do të sjellë qëndrimin e Tiranës zyrtare për kufijtë. Ai më parë ka …

Më shumë...

Skënder Kapiti: Ja pse e mbështes Thaçin për Bashkimin e Kosovës Lindore me Kosovën

Skënder S. Kapiti

Duke gjykuar mendueshëm, realisht dhe me ndjesi e përgjegjshmëri kombëtare; duke vështruar tragjedinë dhe fatkeqësitë e shqiptarëve që u kanë ardhur nga padrejtësia europiane dhe genocidi serbo-sllav i tillë sa që kur përmenden Serbia dhe serbët te shqiptarët vijnë kujtimi i vuajtjeve, terroreve, përndjekjeve,vrasjeve, dëbimeve dhe i geonicidit 150 vjeçar, …

Më shumë...

FSK: Projektligjet për transformimin e MFSK-FSK-së u miratuan unanimisht në Qeverinë e Kosovës

Ushtarët e Kosovës tregohen të suksesshëm në Shtetet e Bashkuara në Garën e Luftëtarit më të Mirë

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë së Republikës të Kosovës me votë unanime të kabinetit qeveritarë u miratuan tri ligjet bazë për transformim të FSK-së me Mision dhe detyra shtesë: Ligji për Forcën, Ligji për shërbim në Forcë dhe Ligji për Ministrinë e  Mbrojtjes. Në mbledhjen e Qeverisë së vendit, …

Më shumë...

Amerika gjithmonë e ka mbështetur të drejtën sovrane të Kosovës për ushtri, por sot nuk jemi konsultuar

Ambasada e Amerikës

Ambasada Amerikane në Kosovë ka publikuar një deklaratë në lidhje me projektligjet e aprovuara nga Qeveria, sot, për transformimin e FSK-së në ushtri. Në deklaratën e saj, ambasada e SHBA-së thotë të mos jetë këshilluar në lidhje me këto projektligje dhe se duhet të i analizojë ato për ta ditur …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Shqipëria e Madhe, Shqipëria e katër Vilajeteve, Shqipëria historike… I

Ahmet Qeriqi: Shqipëria e Madhe, Shqipëria e katër Vilajeteve, Shqipëria historike...

Shqipëria e Katër Vilajeteve, ka qenë dhe do të mbetet Shqipëria historike, Shqipëria ( e pushtuar) e kohës së Perandorisë Osmane, ku shqiptarët edhe pse nën flamurin dhe pushtetin e saj, jetonin në viset e tyre etnike, meqë numerikisht përbënin shumicën dërrmuese të popullatës, e cila deri në një mase …

Më shumë...

Shqipëria e Madhe nuk u krijua duke i zaptuar territoret e huaja, por duke i kthyer territoret që Evropa ia kishte falur Serbisë, Bullgarisë, Malit të Zi e Greqisë II

Shqiperia Etnike

Ata që duan ta fshehin këtë të vërtetë historike, ose janë syleshë ose hipokritë, ose nuk kanë lexuar asnjë tekst historie lidhur me kohën për të cilën po flasim. “Shqipëria e Madhe” nuk u krijua duke i zaptuar territoret e huaja ku nuk kishte shqiptarë, por duke i kthyer ato …

Më shumë...

Vjenceslav Cençiq, pjesë nga libri: “Rrëfimi fundit i Titos” I

Vjenceslav Cençiq, pjesë nga libri: “Rrëfimi fundit i Titos” I

Historiani  kroat, Vjenceslav Cençiq në librin e tij: “Rrëfimi fundit i Titos”, duke u mbështetur në stenogramet e fjalimit, që ish kryetari i RSFJ-së Josip Broz Tito ka mbajtur në Karagjorgjevo,  në vitin 1979,  ka zbuluar se i adhuruari i  shumë ish politikanëve shqiptarë të Kosovës, atëherë edhe tani, ka …

Më shumë...

Vjenceslav Cençiq, pjesë nga libri: “Rrëfimi fundit i Titos” II

Vjenceslav Cençiq, pjesë nga libri: “Rrëfimi fundit i Titos” II

Historiani  kroat, Vjenceslav Cençiq në librin e tij: “Rrëfimi fundit i Titos”, duke u mbështetur në stenogramet e fjalimit, që ish kryetari i RSFJ-së Josip Broz Tito ka mbajtur në Karagjorgjevo,  në vitin 1979,  ka zbuluar se i adhuruari i  shumë ish politikanëve shqiptarë të Kosovës, atëherë edhe tani, ka …

Më shumë...

LDK: Derisa çështja e dialogut me Serbinë po e mbizotëron debatin, koalicioni qeveritar po uzurpon institucionet

LDK: Derisa çështja e dialogut me Serbinë po e mbizotëron debatin, koalicioni qeveritar po uzurpon institucionet

Në një komunikatë të LDK-së thuhet se derisa çështja e dialogut me Serbinë po mbizotëron debatin në Kosovë, koalicioni qeveritar po vazhdon kapjen e institucioneve. Para dy dite, Komisionin për Zhvillim Ekonomik, Tregti, Industri dhe Zhvillim Rajonal diskutoi për zgjedhjen e Kryesuesit të Bordit të ZRRE-së. Ky është një institucion …

Më shumë...

LB: Viti i parë i qeverisjes – vendime klienteliste dhe papërgjegjësi politike

Lëvizja për Bashkim

U bë një vit prej formimit të Qeverisë aktuale të Kosovës. Bilanci njëvjeçar i kësaj qeverie, sigurisht se është i mbushur me shumë vendime dhe veprime. Dy prej tyre, vendimi për rritjen e pagave të qeveritarëve dhe këshilltarëve të tyre, dhe vendimi për emërimin e rreth 100 zëvendësministrave, janë ndër …

Më shumë...