Analiza

Dan Kosumi: Orë kujtese ~ ndërgjegjësimi për parinë e Mërgatës sonë mbarëkombëtare!

Dan Kosumi

Do e nisi me vargjet për Kosovën … Të gjithëve marrja na bie mbi fytyrë Unë kam droe po na zë’ mallkimi Republikën e bëmë edhe shtetin Po për GJAKUN rrëke çfarë bëmë … Në atë shoqëri ku drejtuesit që punojnë me masën popullore, e sidomos ata partiak, njëri tjetrin …

Më shumë...

Adil Fetahu: Pozita kurrë më e pafavorshme e Kosovës në dialogun me Serbinë

Adil Fetahu

Pas njëzet muaj të ndërprerjes së bisedimeve për dialogun me Serbinë, këtë javë që kaloi rifilluan bisedimet, me insistimin dhe praninë e përfaqësuesve të faktorëve ndërkombëtarë dhe ndërmjetësimin e përfaqësuesve të Bashkimit Europian. Të enjten që shkoi (16 korrik), në Bruksel u takuan kryetari i Qeverisë së Kosovës, Avdullah Hoti, …

Më shumë...

Petrit Dibrani: Simboli kombëtar, shqiptar UÇK dhe përpjekja, për njollosjen e luftës së shenjtë, për liri, barazi, demokraci

Petrit Dibrani

Në vend, se të krijohet doracak, për luftën e simbolit, kombëtar shqiptarë UÇK-së, disa…. Vetëm të mendosh, e lëre më të shkruash! ‘Mos na e çani b**ën‘, se nuk po gjykohet Ushtria Çlirimtare e Kosovës, është fjalor i ndyrë dhe i pamoralshëm. Shkrimet e disa, intelektualëve njerëz të penës, jo …

Më shumë...

RKL: Vazhdon fushata e egër dhe linçuese e Kompanisë Koha kundër kreut të luftës së UÇK-së

RKL

Behlul Beqaj, analisti i jugo-medieve shqip, thotë se nuk duhet të krenohemi me ata që po na turpërojnë, në Hagë, sikur po na turpëruaka, sipas tij, kryetari i Kosovës, Hashim Thaçi. Veton Surroi, mohon të ketë  pasur ushtri Çlirimtare, as  luftë të tyre në Kosovë, ka pasur vetëm kriminelë. Xhejms  …

Më shumë...

Senad Maku: Kthejeni mbrapshtë këtë turp, dilni faqe bardhë para fëmijëve tuaj…

Mali i Zi javën që shkoj, votoi për legalizimin e martesave të të njëjtës gjini, duke e gjunjëzuar dhe shkatërruar shenjtërinë e familjes

Mali i Zi javën që shkoj, votoi për legalizimin e martesave të të njëjtës gjini, duke e gjunjëzuar dhe shkatërruar shenjtërinë e familjes Nuk më rastisi të shoh apo të lexoj që, institucionet përkatëse, shoqëria civile, apo edhe grupe të ndryshme, që trumbetojnë për të drejtat e familjes, kombit, apo …

Më shumë...

Jakup Krasniqi. Letër e hapur për kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj (2019)

Jakup Krasniqi

Letra është shkruar në pjesën e parë të vitit 2018. Ngjarjet që shtjellohen në te e konfirmojnë këtë. Pasi ishim në koalicion, nuk e publikova me kërkesën e dy drejtuesve të NISMËS Socialdemokrate (Kryetarit e Sekretarit të Përgjithshëm). Veprimet e tua, të kusarimit edhe në politikë, me detyruan që ta …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Gjenocidi në Srebrenicë rrah si çekan ndërgjegjen sa e sa herë të tradhtuar të Evropës

Masakra e Srebrenicës

Evropa “e bashkuar” tani mund edhe të mos e kujtojë fare Srebrenicën, sepse kanë kaluar 25 vjet dhe ajo tashmë është e zënë me ditët e rënda që pa kalon BE-ja për ta ruajtun unitetin, për të  promovuar të drejtat e homoseksualëve, të lesbikeve, të drejtat e kafshëve e sidomos …

Më shumë...

Adem Breznica: Ushtritë çlirimtare amnistohen, ndërkaq ato pushtuese bartin kosto

Adem Breznica

UÇK-ja ka qenë ushtri e popullit të Kosovës, të drejtat elementare të të cilit shkeleshin brutalisht prej shumë vitesh nga regjimi pushtues serb, qysh prej amendamentimit regresiv të statusit juridik e politik të Kosovës më 1989. Pikërisht, për këtë arsye kjo ushtri doli në skenë duke u quajtur Ushtria Çlirimtare …

Më shumë...

Mustafë Krasniqi: U ZGJODH KËSHILLI I MËSIMIT SHQIP PËR DIASPORË

Mustafë Krasniqi: U ZGJODH KËSHILLI I MËSIMIT SHQIP PËR DIASPORË

Të Shtunën, më 04.07.2020, u mbajt një takim pune, me mësues të shkollave shqipe në diasporë, nga disa shtete, me fokus në iniciativa për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe. Takimin e hapi dr. Adriana Fishta-Bejko “Ambasadore e Kombit”, anëtare e Këshillit Koordinues të Diasporës (KKD) dhe kryetare e bordit të …

Më shumë...

Reagimi i tri instituteve: Prishtinë, Shkup, Tiranë lidhur me akuzat, që po u bëhen krerëve të luftës së UÇK-së

LUFTA E DREJTË E USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS

REAGIM LUFTA E DREJTË E USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS   Angazhimet e faktorëve ndërkombëtarë të kohëve të fundit për rifillimin e bisedimeve midis Kosovës dhe Serbisë, për arritjen e një marrëveshje paqeje, kanë shpërfaqur një disonancë të faktorit Euro-Atlantik si dhe janë shoqëruar me një situatë të presionit ndërkombëtar mbi …

Më shumë...

Beqir Beqa: Hajrullah Gorani ishte mbrojtësi më besnik i të drejtave të punëtorëve!

Beqir Beqa: Hajrullah Gorani ishte mbrojtësi më besnik i të drejtave të punëtorëve!

Sa isha sudent në Prishtinë, e njoha Profesor Hajrllah Goranin, si ligjerues i lëndës së Bilancit të cilin kishe kënaqësi t’i përcjellje ligjeratat e tij. Gjithënjë vazhdonte pa pushim ligjeraën shoqërore ku shumë student e rrethonin Profesorin, për të diskutuar mbi problemet tjera sociale, shoqërore dhe kombëtare. Sa isha dalur …

Më shumë...

Blerim Muriqi: PRIVIMI ME ARROGANCË NUMRASH MALLKIMI QË NUK E DUAM

Blerim Muriqi

Debati ynë i brendshëm është tekanjoz dhe i mbushur me urrejtje. Ai nuk ia ka dalur asnjëherë të bëhet më shumë se vetëm akuzë dhe goditje. Kjo mjerisht është edhe vet baza politikbërëse e jona, meqë ne nuk ia kemi dalur të shëndrrohemi në shoqëri politikë-prodhuese. Këtë e tregoi edhe …

Më shumë...

RKL: Kur “fytyra” Bregasi, përqesh fytyrat e UÇK-së

RKL: Kur "fytyra" Bregasi, përqesh fytyrat e UÇK-së

Në luftën e përditshme të Kompanisë së Veton dhe Flaka Surroit kundër UÇK-së është aktivizuar edhe një fytyrë që quhet, Majlinda Bregasi. Edhe kjo misionare vullnetare e Prokurorisë së Gjykatës Speciale kundër UÇK-së, akuzon e sulmon kreun e luftës, duke e satirizuar, përfolur e duke pretenduar ta fusë sherrin brenda …

Më shumë...

Ahmet Qeriqi: Pontie Pilatët e Evropës kryqëzojnë çlirimtarët e Kosovës

Gjykata Speciale

Tashmë është e largët dita kur Pontie Pilati romak, urdhëroi kryqëzimin e Jezusit nga Nazareti, jo se kishte bërë ndonjë faj ndaj Romës, e cila asokohe mbante të pushtuar Izraelin dhe gati gjysmën e botës, por se bashkëkombësit e tij e kishin akuzuar  atë për keqinterpretim të traditës hebraike dhe …

Më shumë...

RKL: Kur krejt aspiratat e drejtat të lirisë, drejtësisë, bashkimit e përparimit reduktohen në kërkesë për liberalizimin e vizave

RKL

Edhe 21 vite pas luftës dhe 12 viteve pas shpalljes së Pavarësisë së Kosovës, vendi ynë nuk i ka zgjidhur problemet e brendshme as të jashtme, në mungesë të një vizioni të çartë kombëtar dhe në mungesë të një programi unik mbi të ardhmen,  i cili do të buronte nga …

Më shumë...

Sadik Halitjaha: Islam Lauka do kishte mbetur burri i mirë, që han bukën e vet e mban gajlet e atdheut, por ndodhi ndryshe

Sadik Halitjaha

Kur e pata dëgjuar intervistën e fundit të Islam Laukës nuk jam habitur, pasi që në këtë kohë aktuale njerëzit bien në mbrëmje patriotë, e në mëngjes zgjohen tradhtarë. Më vjen keq që ky intelektual është në taborin kundër të mirës për Kosovën. Lauka kishte mbet burri i mirë që …

Më shumë...